GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  PREMIERA HIPICA IN ROMANIA

Seicul - patron a lui Manchester City include Hipodromul din Ploiesti in calendarul curselor internationale

Articol de GSP - Publicat joi, 05 iulie 2018 11:35

Duminica, 1 iulie, a fost o zi mare pentru Hipodromul din Ploiesti pentru ca a revenit in circuitul curselor internationale dupa o pauza de zeci de ani.

Revenirea s-a facut cu o premiera istorica pentru Romania: premiul cailor pur sange arab de 4 ani. Cursa face parte din programul international Wathba Stallions Cup, sustinut si finantat de seicul Mansoor Bin Zayed Al Nahyan, nimeni altul decat patronul miliardar al echipei de fotbal Manchester City.

Premiul a fost de 5000 de euro si a fost castigat de bulgarul Valentin Atanasov, cu armasarul Ameer al Arab. La pachet cu premiul jokeul bulgar a primit si un wild card la cea mai tare cursa, din categoria pur sange arab 4 ani, care se va tine anul acesta pe Hipodromul din Dubai cu premii de milioane de euro. Ca apreciere si recunoastere pentru colaborarea dintre HH Sheick Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Global Arabian Horse Racing Festival (la care sunt afiliate 56 de tari de pe Terra) si Hipodromul din Ploiesti, reprezentanta seicului, dna Lara Sawaya, a acordat un wild card la cursa din Dubai si celui mai bine clasat jokeu roman, Octavian Sandu, locul 5 cu iapa Demona. Din partea seicului a mai participat la eveniment si excelenta sa, dr.Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite in Romania.

Reprezentantii seicului au avut ca partener din partea autoritatilor locale pe viceprimarul orasului Ploiesti, Cristian Ganea, cel care a coordonat proiectul de modeernizare si relansare a Hipodromului din Ploiesti.

„Este proiectul meu de suflet, din cele 13 proiecte europene in care m-am implicat pentru a da Ploiestiului un aer placut, modern, noi puncte de atractie, pentru ca eu sunt convins ca Hipodromul din Ploiesti poate deveni un reper al societatii, nu doar de la noi, ci si a celei nationale, pentru ca este unic in Romania.Spectacolele ecvestre atrag peste tot in lume si este timpul sa oferim oamenilor si alte optiuni de peterecere a timpului liber”, spune Cristian Ganea impresionat de cei aproximativ 3000 de ploiesteni prezenti duminica pe Hipodrom.

Prima reuniune internationala de la modernizarea Hipodromului Ploiesti a inclus cinci curse de galop, doua de trap si o cursa de ponel din rasa Shetland, favorita fireasca a copiilor prezenti, dar si a celor mari. Ca dovada, a succesului cursei, sta faptul ca Lara Sawaya a invitat, din partea seicului,  atat castigatorul cursei, cat si pe cel de pe locul doi la derby-ul poneiilor Shetland de anul acesta din Dubai. Lara Sawaya nu s-a oprit aici cu surprizele si a anuntat ca anul viitor, intre 9-14 iulie, la Ploiesti va avaea loc o etapa a World Arabian Horse Racing, etapa care anul acesta a avut loc la Madrid.

Hipodromul din Ploiesti dateaza din 1968 cand a fostt mutat de la Bucuresti.In 2014 a fost demolat si reconstruit cu fonduri europene si de la bugetul local in valoare de 17 milioane de euro.A fost finalizat in 2016, iar „ de anul acesta am primit solicitari de colaborare de la federatii de resort din Franta, Irlanda, Italia” sustine coordonatorul activitatilor de pe Hipodromul Ploiesti, Lucian Radulescu.

Hipodromul Ploiesti organizeaza saptamanal curse de cai, iar programul acestora poate fi accesat pe www.csmploiesti.ro

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ostile_rumeliei
ostile_rumeliei  •  11 Iulie 2018, 08:27

Nu e bine... a fost construit de o primărie PSD... Dărâmați-l iar pe cei responsabili dați-i pe mâna DNA-ului!

122vlad
122vlad  •  10 Iulie 2018, 10:04

Inteleg ca acest articol este publicitate si a fost platit (cel mai probabil) de ganea, dar nu verificati si voi asa un pic datele? 1. Proiectul de modernizare a hipodromului a inceput inainte de 2012, adica inainte sa fie ganea viceprimar si apoi primar interimar. 2. Hipodromul nu a mai fost facut din fonduri europene, ca domnii badescu si ganea au intarizat lucrarile si nu s-au mai incadrat in termenul cerut pentru acordarea fondurilor. 3. Cursele nu se organizeaza saptamanal . Iar de lucica radulescu no comment, ce coordoneaza el? circuitul spagii in natura.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează