GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Urmează să te muți într-o nouă casă? Iată ce poți face cu cărțile tale

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 15:55 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 15:59

Dacă urmează să vă mutați în curând într-o nouă casă, cu siguranță vă gândiți la ce puteți face cu toată colecția de cărți pe care o dețineți. Fie că veți folosi propria mașină pentru a vă transporta lucrurile, fie că veți apela la serviciile unei firme de mutări, cărțile sunt foarte grele. Situația devine și mai complicată dacă urmează să vă mutați într-un alt oraș. Mutarea unei întregi biblioteci dintr-o casă în alta este rareori o idee bună, deoarece cărțile devin foarte grele și voluminoase, oricum ați alege să le împachetați. Dacă veți folosi mașina personală, vor ocupa foarte mult loc, iar dacă veți opta pentru servicii de mutat contra-cost, atunci costurile de transport vor fi foarte mari. De asemenea, cu cât dețineți mai multe cărți, cu atât va trebui să cumpărați mai multe cutii și va trebui să pierdeți foarte mult timp împachetându-le. Prin urmare, cel mai recomandat este să mutați doar cărțile de care sunteți foarte atașat și pe care intenționați să le citiți din nou. 

Iată ce puteți face cu acele cărți pe care nu doriți să le mutați dintr-un motiv sau altul:

Dăruiți cărți prietenilor apropiați

Principala soluție presupune să oferiți în dar cărțile pe care nu le mai doriți prietenilor apropiați, colegilor, vecinilor și altor membri de familie. Astfel, veți economisi timp și bani la mutare și veți ști că acele cărți pe care mai demult le-ați citit și le-ați îndrăgit sunt acum pe mâini bune. Dacă urmează să dați o petrecere de rămas-bun înainte de mutare, atunci puteți expune cărțile într-un loc cât mai vizibil sau vă puteți informa invitații că pot lua acasă una sau mai multe cărți pe care le doresc. Dacă nu planificați să organizați o petrecere de rămas-bun, puteți face o listă cu acele cărți pe care doriți să le oferiți cadou și să trimiteți lista prin e-mail sau să o postați pe platformele sociale pentru ca prietenii apropiați să își aleagă și să își rezerve singuri cărțile pe care și le-ar dori. 

Vindeți cărțile pe care nu le mai doriți

Atât timp cât acele cărți pe care nu le mai doriți sunt în stare bună, puteți încerca să le vindeți. Aceasta este o opțiune foarte bună mai ales dacă doriți să economisiți timp și bani. În mediul online, veți găsi anunțuri referitoare la cumpăr cărți vechi sau la anticariate care doresc să își extindă colecția de cărți. Persoanele care doresc să cumpere cărți vechi se pot deplasa la domiciliul clientului pentru a evalua cărțile propuse spre vânzare. De exemplu, pe achizitii-carti.ro veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă vinde rapid, simplu și ușor cărțile pe care nu doriți să le mutați în noua locuință. Veți vedea că este vorba de o procedură rapidă, care vă facilitează etapele mutării. Dacă vă gândiți că vânzarea cărților nu va face nicio diferență, imaginați-vă câte avantaje veți obține optând pentru această soluție. În multe cazuri, nici nu mai trebuie să vă deplasați la un anticariat, existând posibilitatea ca persoana interesată de achiziția cărților să vă viziteze la domiciliu. Veți putea vinde o varietate de cărți vechi, indiferent de subiectele pe care le abordează. Veți elibera spațiu, nu va mai trebui să vă împachetați cărțile, să le transportați și să le despachetați apoi în noua locuință. Veți economisi spațiu în vehiculul de transport, nu veți cheltui bani pentru mutarea lor, ci dimpotrivă, puteți obține un profit în funcție de numărul de cărți pe care doriți să le vindeți. 

În cele din urmă, puteți dona cărțile pe care nu le mai doriți. La urma urmei, cărțile sunt valoroase și pot continua să aducă bucurie altor oameni chiar dacă personal nu mai aveți nevoie de ele. Puteți dona cărțile bibliotecilor locale, căminelor culturale, azilelor sau organizațiilor caritabile. 

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează