GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cine e femeia misterioasă de la clubul lui Gică Hagi: „E briliantă! Face niște lucruri senzaționale, are o minte strălucită”

Cristiana Pariza / Sursă foto: frf.com +5   FOTO
Cristiana Pariza / Sursă foto: frf.com

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 17:55 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 18:30

Invitată recent la podcastul „Profu' de Sport”, Lorena Balaci, fiica marelui Ilie Balaci, în prezent manager general la ACS Daco-Getica, a vorbit despre condiția femeii în fotbalul românesc, nu de puține ori un „tărâm” al prejudecăților sexiste sau misogine. 

Întrebată de redactorul-șef al Gazetei, Cătălin Țepelin, dacă s-a izbit de-a lungul timpului de astfel de idei preconcepute, Lorena Balaci a dezvăluit că nu s-a lăsat niciodată intimidată de reacțiile deplasate ale bărbaților. Mai mult, a oferit un exemplu al unei femei de succes din fotbalul românesc: Cristiana Pariza, directorul executiv de la Farul, clubul lui Gheorghe Hagi.

„Face niște lucruri senzaționale la Farul, are o minte strălucită”

„Uite, directorul economic de la Farul Constanța este o femeie (n.r. - Cristiana Pariza). Cristiana, o tipă briliantă, are o minte strălucită

Nu vorbim de doamnele care se află în impresariat, pentru că asta este o altă poveste. Cumva, pe mine nu m-a atras zona aia niciodată, pentru că nu sunt eu genul care să meargă și să arate, să convingă: „Uite, al meu e bun, ia-l pe al meu!”. Eu, cumva, stau și aștept să vină oamenii să-mi cumpere produsul, mi-l înfrumusețez, îi dau plusvaloare. Și atunci, îmi place să aștept cumpărătorii să vină să-mi vadă produsul. 

Dar să știi că mai sunt femei în fotbal, doar că ele nu sunt atât de vizibile, în sensul că sunt pe partea asta de director economic, exact cum îți spuneam de Cristiana de la Farul, pe care am cunoscut-o la un curs al Federației și mi-am dat seama de capacitatea ei. La Farul,  foarte multe lucruri financiare trec prin mâna ei și se vede că face niște lucruri senzaționale! Sunt femei în fotbal...”. 

Cristiana Pariza / Sursă foto: frf.com
Cristiana Pariza / Sursă foto: farulconstanta.com
Cristiana Pariza / Sursă foto: farulconstanta.com
Cristiana Pariza / Sursă foto: farulconstanta.com
Cristiana Pariza / Sursă foto: farulconstanta.com
+1 FOTO
Topul în care Farul lui Gică Hagi este lider mondial » 1.168 cluburi analizate din 76 de campionate
STUDIU
Topul în care Farul lui Gică Hagi este lider mondial » 1.168 cluburi analizate din 76 de campionate

Lorena Balaci: „S-a adeverit științific că femeile sunt mult mai organizate decât bărbații”

Lorena Balaci a vorbit și despre planurile pe care le are dacă ACS Daco-Getica va reuși să promoveze în Liga 3: 

„Uite, și eu, spre exemplu, am un proiect pentru această promovare în Liga 3 pe care mi-o doresc, [și anume] crearea unor departamente noi. Și atunci, aș vrea să fie două femei care să se ocupe. 

Nu că aș porni eu un război al sexelor, că e departe de mine gândul ăsta, doar că, pe partea de organizare, s-a adeverit științific că femeile sunt mult mai organizate decât bărbații”, a spus Lorena Balaci, la podcastul „Profu' de Sport”. 

Lucrurile astea de mult nu mă mai emoționează. Da, am mai auzit „du-te la cratiță”...Eu m-aș duce, dar nu-i place cratiței de mine, ce vrei să fac?

- Lorena Balaci, despre prejudecățile sexiste din fotbal

Citește și alte știri din podcastul cu Lorena Balaci: 

EXCLUSIV „Mori, mă!” » Lorena Balaci dezvăluie episodul șocant trăit pe un stadion din România: „Îmi venea să mă duc s-o strâng de gât!”

„A sperat până în ultima clipă” » Cea mai mare neîmplinire a lui Ilie Balaci: „La cum îl știu, n-a acceptat niciodată lucrul ăsta!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
danglumetu
danglumetu  •  15 Aprilie 2023, 07:26

''brilianta'' si ''stralucita''...sclipitoarea doamna presedinte executiv, pardon, economic in inventivitatea sa contabila!

ED_BAD
ED_BAD  •  15 Aprilie 2023, 03:10

Ce cauta asta la o emisiune cu un astfel de titlu, cand chiar ea povestea acum cateva zile tot in minunata gazeta, ca si-a aprins tigara pe stadion cand s-a enervat la un meci al lui fiu-sau... Am avut si atunci vreo doua vorbe pentru ea dar nu au publicat comentariul, ca na... era rubrica lui Tepelin si dadea rau sa arat ca marele jurnalist nu sesizaze ce bazaconii indruga baba....

Broscutza_cu_gura_marE
Broscutza_cu_gura_marE  •  14 Aprilie 2023, 23:51
Postat de Acidutzu_67 pe 14 Aprilie 2023, 18:24

"Brilianta"??!!! Briliant nu suporta genul feminin, madam!

Exact asta doream și eu să zic. Ai fost mai rapid. Limba română a ajuns precum o țintă din poligonul de tras. Toate vedetele obosite de la noi, dau în ea cu furie, plus că folosesc rom-engleza mai nou.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează