GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PROCES

Avocatul lui Mario Iorgulescu susține că de la momentul accidentului nu a discutat cu inculpatul! Mario a rupt orice legătură și cu părinții săi! A fost stabilit noul termen al procesului

Mario Iorgulescu
Mario Iorgulescu

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 14:57 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 17:05

Astăzi, la Tribunalul București, are loc o nouă audiere în procesul lui Mario Iorgulescu (27 de ani), fiul șefului LPF, Gino Iorgulescu (66 de ani). 

  • CONTEXT: 
  • Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019 după ce a cauzat un accident mortal, fiind drogat și beat la volan.
  • La finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.
  • În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • La două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Reporterul GSP, Cătălin Stroia, se află la fața locului și oferă toate detaliile. Jurnalistul a vorbit cu Florin Mircea, avocatul lui Mario Iorgulescu. Acesta i-a spus că nu a discutat cu cel pe care îl reprezintă, de la momentul accidentului, iar inculpatul nu mai vorbește cu niciunul dintre părinții săi.

Mario Iorgulescu și-a mai angajat încă un avocat, pe lângă cei doi pe care îi avea deja, Florin Mircea, respectiv Florin Durgheu. 

Audierea de astăzi s-a încheiat și a fost stabilit un nou termen pentru 7 decembrie 2022.

Ce s-a întâmplat la termenul de astăzi al procesului

În cazul termenului de astăzi al procesului lui Mario Iorgulescu au fost audiate 6 persoane, dar și de această dată Alexandru Pițurcă nu a fost prezent, în ciuda faptului că s-a emis un mandat de aducere.

 Cinci dintre martorii audiați au fost prezenți în sala de judecată și au explicat că sunt apropiați ai lui Mario Iorgulescu, în timp ce ultimul martor, rudă a familiei victimei a fost audiat pe Whats App fiind în străinătate.

Primul martor audiat a fost Raluca Dobrișan, o prietenă a lui Mario Iorgulescu care a recunoscut că a luat legătura cu fiul lui Gino prin mesaje în urmă cu câteva luni fără a discuta despre momentul accidentului. În fața instanței a precizat că: „ Mario s-a aflat la o zi de naștere și a consumat vin, dar nu conducea mașina niciodată băut. De față cu mine nu a consumat niciodată droguri, dar am auzit zvonuri că mai consuma ocazional cocaină".

„În mesajele în care am conversat cu el am încercat să-i ridic moralul. Părea foarte depresiv, bipolar, ulterior i-am blocat numărul de telefon. Bipolar în ideea în care trecea de la o stare la alta. Dacă nu-i răspundeai la mesaje devenea agresiv, interpreta lucruri care nu existau, apoi își cerea iertare și își schimba starea rapid”, a mai afirmat Raluca Dobrișan.

La proces a fost audiată și iubita  din acea perioadă a lui Mario Iorgulescu, Marzavan Maria. Ea  a părut vizibil emoționată la audiere.

„Ne-am despărțit cu o zi sau două înainte de accident. În acea zi am ieșit cu câteva prietene în club și primeam mesaje și telefoane de la el. Am vorbit atunci despre motivul despărțirii și tot atunci a discutat cu Alex Pițurcă. Mario era o persoană agresivă în general. Cu mine n-a consumat droguri, dar mi-a mărturisit că a consumat cocaină. Niciodată nu l-am văzut cu mașina când era băut”, a spus Maria Marzavan.

Prezenți la audieri au fost și membrii familiei la care Mario Iorgulescu ar fi petrecut în satul Gulia din comuna Tărtășești. Amicul de atunci al lui Mario Iorgulescu a explicat în fața instanței. „Am fost contactat de el în urmă cu 3 luni de pe un număr italian. Nu mi s-a părut coerent, se bâlbâia. Nu mi s-a părut cerebral pentru că nu a adus discuția deloc despre accident și doar mi-a cerut insistent bani, apoi l-am blocat”, a precizat Vlad Toader.

Acesta a mai oferit detalii legate de seara în care Mario Iorgulescu a decis să plece de la petrecere, menționând printre altele că au băut vin și că Mario a rămas singur pe terasă și că l-a rugat să rămână la casa familiei.

„În seara accidentului l-am rugat să vină la somn și să nu plece băut, iar el mi-a confirmat că așa va face. Eu am plecat la culcare în jurul orei 23, ca mai apoi să aflu de accident”, a mai spus Vlad Toader.

Florentina Toader, mama lui Vlad Toader, a oferit mai multe detalii importante instanței despre starea lui Mario Iorgulescu înainte ca acesta să fugă la București. 

„Mi-am dus nepoata la culcare într-o cameră aflată în apropiere de terasa, unde se afla Mario de unul singur. El era un băiat cu foarte mult bun simț, dar atunci țipa la o fată Maria și i-am spus să meargă la culcare că face gălăgie. Mi-a răspuns că o să se culce. Poarta casei se deschide cu telecomanda și nu-mi explic cum a reușit să fugă cu mașina”, a mai spus Florentina Toader.

Toader Dumitru a fost singurul din familie care a menționat că poarta casei se putea deschide manual, nu doar prin telecomandă în fața judecătoarei Manuela Orzață.

Audierea martorului Mincă Alex, rudă a familiei victimei a fost mai complicată. Martorul a fost audiat video prin WhatsApp, iar în timpul audierii avocatul lui Mario, Florin Durgheu, a intervenit cu mai multe întrebări din cauza unor contradicții în declarații.

 În mai multe rânduri, judecătoarea Orzață i-a atras atenția asupra modului în care a formulat întrebările. În momentul, în care Mincă Alex a descris accidentul, mama victimei urmărea îndurerată povestirea, aproape cu ochii în lacrimi, în timp ce soția avea tendința de a deschide telefonul cu poza victimei.

„Am văzut farurile mașinii lui Mario și l-a izbit (n.r. - pe Dani Vicol) ca un fulger cu 250 Km/h. Am tras mașina pe dreapta și am fugit spre victimă. Eram total aerian. La un moment dat a venit o persoană care a spus că era asistentă și mi-a spus că era deja mort”, a mărturisit Mincă Alex.

Ce au cerut instanțele implicate

Avocații lui Mario Iorgulescu au cerut după finalizarea audierilor ca expertizele medicale venite din Italia să fie preluate și de instanța din România. De asemenea, au cerut ca decizia Curții de Apel din Italia privind situația medicală a lui Mario Iorgulescu să fie la rândul ei aprobată. 

Ulterior, procurorul a menționat că instanța din Italia și-a depășit atribuțiile privind situația lui Mario Iorgulescu și a cerut ca acesta să vină în România pentru expertiza medicală, fapt solicitat și de avocatul familiei victimei pentru a nu se mai tergiversa cazul.

Mario Iorgulescu, primul interviu: „Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia. Victima era și ea drogată” + „Preferam să fac pârnaie, dar să fiu sănătos. Fac tratamente cu electroșocuri”
PROCES
Mario Iorgulescu, primul interviu: „Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia. Victima era și ea drogată” + „Preferam să fac pârnaie, dar să fiu sănătos. Fac tratamente cu electroșocuri”

Citește și:

Noi probe în procesul lui Mario Iorgulescu! Avocații au venit cu fotografii și documente: „Are probleme medicale care datează cu foarte mulți ani înaintea fatidicului accident”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
dandana
dandana  •  21 Noiembrie 2022, 10:25

***, una este sa ai probleme. Alta este sa fi ***. Pe noi ne crede proști justiția din România. Cum mama naiba sa spui ca are probleme la cap când era ***? Cu toți știm ca drogul distruge creierul. De ce dracu lași un *** pe drum, de ce tu ca părinte nu iei măsuri speciale? *** nu este posibil sa facă atâta mișto de atâția oameni în România. De parcă toți am fi proști sau plătiți. Iar tăticul lui trebuie sa i se ia imediat postul ocupat. Nu merită să conducă ceva când ne ia de proști. Dar tara asta este condusă doar de oameni ca el, până nu ne trezim, ne omoară copii și nu putem sa le facem nimic pentru ca legea le dă voie sa ucidă. Ești ***? Asa și ce dacă? Eu cred ca dacă unul în cărucior din greșeală ar calcă sa spunem un copil, ar putrezi în pușcărie. Asta pentru ca legea nu este pentru el, el nu are probleme de sănătate. Noi acuzăm ruși ca stau în acel regim, dar noi suntem mai rău ca ei. Noi doar știm să pălăvrăgim ca în realitate este mult mai rece. Cred ca presa trebuie sa arate mai mult aceste nereguli și să scoatem lumea în stradă. Pai copilul ăluia a omorât un om ***, iar acuma sta la LPF și își întreține copilul cu bani ăștia în Italia! Ba dar proști suntem ca nație și oameni!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

corbea
corbea  •  17 Noiembrie 2022, 09:51
Postat de Hcm27 pe 16 Noiembrie 2022, 19:57

Ce bine era ca în CP al Romăniei sa fi fost menținută pedeapsa capitală.Asa,în general,nu numai în acest caz

Slabe sanse ..... am ramane fara parlamentari......

corbea
corbea  •  17 Noiembrie 2022, 09:12

Ar fi de ras daca nu ar fi de plans.....Spune c-a rupt orice legatura cu familia cand tot ce a facut acest individ a fost cu sprijinul si banii de la taticutu....Un circ ieftin in care suntem luati de papagali in continuare....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează