GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

George Stanca a murit azi! Fostul scriitor și jurnalist era un mare iubitor al Rapidului

George Stanca
George Stanca

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2019 17:21

George Stanca, jurnalist și scriitor, a murit azi, la 71 de ani.

George Stanca, născut pe 7 mai 1947, a murit în spital, acolo unde se afla de aproximativ o lună, suferind de o boală gravă. Decesul a survenit jurul în urma unui stop-cardio respirator, potrivit Libertatea.

George Stanca a fost un iubitor al sportului, fiind un mare fan al Rapidului. Acesta a fost cel care în 1997 a fondat numele „Giuleștina”, în programele de meci ale Rapidului.

„M-am resemnat. Totul este ca în lupta asta nedreaptă să nu ne pierdem identitatea. Să mergem cât mai des la meciuri, să fim acolo. Anii vor trece repede. 3-4? Poate că eu unul, la vârsta mea n-o să mai apuc să văd un nou Mare Rapid. Oricum, l-am văzut, l-am apucat!”, a fost mesajul lui George Stanca, după ce Rapid a intrat în faliment.

„O nouă tragedie a lovit familia Rapidului, George Stanca, unul dintre cei mai cunoscuți suporteri ai clubului nostru, s-a alăturat "Galeriei din Ceruri" la numai 71 de ani.

„Că mă doare sufletul? Nu mai spun. Dar, asta e viața: ce ai face, dragă Rapidistul, dacă mâine ți se spune că ai cancer? Ai vreo soluție? Nu! Ei, da, Rapid are cancer. Numai că, Giuleștina va renaște din cenușă! Rapid nu moare! Vom umple stadionul și-n Liga 4-a! Deviza noastră e peste cea a adversarilor: RAPIDIST ȘI DUPĂ MOARTE!", au fost vorbele marelui ziarist, în urmă cu ceva timp”Mesaj Rapid

„S-a stins din viață și George Stanca...

Într-una dintre ultimele scrisori adresate Rapidului spunea:
«Chiar dacă subexiști în Liga 4 o ții într-o petrecere. Vorba cântecului vechi pe care numai nea Ion Motroc îl mai știe (și Leo Toader dintre ”tineri”): Rapid petrece! Duminica de după sâmbăta neagră a Simonei și a Naționalei… (dar și după nota de trecere dată de Trump României), s-a jucat un meci de old-boys. Pe Giuleștiul legendar. Rapid-Petrolul. Scorul? Cine mai știe? Pe 25 iunie Ziua de naștere a Rapidului. 1923 (și, ce glumă zeiască – ziua lui Gigi Becali, ce, numai eu născut pe 7 mai?!,) un repetir. Alt chef. Lucian Ionescu, rapidistul de… la Voluntari – avem destinul cucului: să crești în cuib străin – face Una Grande Fiesta»

Din păcate, rămânem din ce în ce mai puțini.
Odihnește-te în pace, nea George!”Lucian Ionescu

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  05 Februarie 2019, 13:22

Dumnezeu sa te odihneasca!

dan_1970
dan_1970  •  04 Februarie 2019, 22:36

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Respect pentru un suporter adevarat de la un Dinamovist! Condoleante familiei!

rocky2
rocky2  •  04 Februarie 2019, 22:33

Pacat de inca un rapidist vechi... Nu te vom uita maestre!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează