INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AZERBAIDJAN

Adrian Mutu, contestat când nici n-a debutat în Azerbaidjan: „Nu e un antrenor de succes”

Adrian Mutu, contestat când nici n-a debutat în Azerbaidjan. Foto: Instagram
Adrian Mutu, contestat când nici n-a debutat în Azerbaidjan. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 12:33 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 12:56

De-abia a semnat contractul pe două sezoane cu Neftchi Baku, are primul meci sâmbătă, cu Fenerbahce, și Adrian Mutu e criticat de presa azeră: „Să sperăm că Mutu va fi bun pentru Neftchi. Însă e dificil cu o asemenea carieră de antrenor”.

Într-o carieră de numai cinci ani ca antrenor, Adrian Mutu a schimbat deja de cinci ori adresa. După debutul la Voluntari (aprilie-iunie 2018), a trecut la naționala U21 (ianuarie 2020-aprilie 2021), a rezistat patru luni la FCU Craiova (iunie-septembrie 2021) și a continuat la Rapid pentru alte 16 luni (martie 2022-iunie 2023). Fără vreo performanță care să atragă atenția.

E oficial, Hagi și-a vândut puștiul-minune în Premier League: „Afacerea e gata!”
TRANSFER
E oficial, Hagi și-a vândut puștiul-minune în Premier League: „Afacerea e gata!”

În ultima aventură, în Giulești, a încheiat stagiunea pe locul 5 în Liga 1:

  • 15 victorii, 7 egaluri, 8 înfrângeri în sezonul regulat.
  • 3 victorii, 3 egaluri, 4 înfrângeri în play-off.

Adrian Mutu, primul meci oficial la Neftchi, pe 27 iulie

Acum, tocmai a preluat-o pe Neftchi Baku, lăsată de Laurențiu Reghecampf pe 3 în campionatul azer, la 22 de puncte de câștigătoarea Qarabag și la 13 puncte de Sabah (poziția secundă).

Mutu, 44 de ani, va debuta sâmbătă la noua echipă, împotriva lui Fenerbahce în turneul de la Sankt Petersburg. Prima partidă oficială, pe 27 iulie, în turul 2 preliminar de Conference League, contra învingătoarei duelului Zeljeznicar (Bosnia) - Dinamo Minsk (Belarus).

„Adrian Mutu nu e cunoscut drept un mare tehnician în țara sa”

De-abia a semnat contractul pe două sezoane (cu opțiune pentru o stagiune suplimentară) și jurnaliștii azeri îl critică pe Mutu.

„Cifrele lui arată că nu e un antrenor de succes, nici la cluburi, nici la selecționata de tineret. Pentru cineva care nu e cunoscut drept un mare tehnician în țara sa, care a rămas cel mai mult un an și jumătate la o echipă, Azerbaidjan e o excelentă ocazie să câștige bani buni și să debuteze în cupele europene ca antrenor”, a comentat Sport Info, în Baku.

Nici finalul prezentării lui nu e prea optimist: „Să sperăm că Neftchi va fi bună pentru Mutu, iar Mutu va fi bun pentru Neftchi. Însă e dificil cu o asemenea carieră de antrenor”.

Adrian Mutu câștigă de patru ori mai mult decât la Rapid

Adrian Mutu va câștiga 650.000 de euro anual la azeri, de peste patru ori mai mult decât primea la Rapid (150.000). 

La prezentare, tehnicianul a spus: „Neftchi e un club mare, cu cea mai puternică bază de fani din Azerbaidjan, cunoscuți pentru loialitatea lor. Sunt sigur că mă voi apropia de ei. Scopul meu e să readuc echipa pe pe primul loc”. Neftchi are 9 titluri de campioană, ultimul în 2021. 

Citește și:

Scandal-monstru la o echipă din Superligă! Anunțul-ȘOC: „Am luat decizia de a nu mai susține clubul de fotbal”

Detaliul care o poate face pe FCSB campioană

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (5)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  13 Iulie 2023, 14:51

Mutu culege ce a semanat! A fost fotbalist mare dar caracter zero si pentru asta a platit, nu a invatat insa se pare nimic, lipsa de caracter a dat din nou pe dinafara, de data aceasta in cariera de antrenor, si acum va achita din cauza asta o alta nota de plata.

golf_club
golf_club  •  13 Iulie 2023, 14:29

Asta e ca faza cu angajarile in Romania, cand iti cer experienta 10 ani, cand tu ai 25. Asa si cu Mutu. De unde performante, cand el antreneza de cativa ani. Rabdare, neftchistilor

Dobermannul
Dobermannul  •  13 Iulie 2023, 13:47

Cateva luni si ... gata s-au lamurit.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează