INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AJAX

De azi e clar: Ajax nu îl vrea pe Ianis Hagi! A oferit 20 de milioane pe Martin Odegaard, pericolul care amenință România la următorul meci din preliminarii!

Martin Odegaard (albastru) în duel cu David Neres de la Ajax / Foto: Guliver/GettyImages
Martin Odegaard (albastru) în duel cu David Neres de la Ajax / Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2019 13:25

Ajax și-a găsit înlocuitor pentru marocanul Hakim Ziyech. Și nu este vorba despre Ianis Hagi, nume avansat inițial miercuri în ziarele olandeze. 

După un sezon atât de bun, cu event campionat - Cupă pe care nu îl mai reușise de 17 ani și cu semifinală de Champions League, premieră în ultimii 22 de ani, Ajax va pierde cel puțin trei jucători.

Pe Frenkie de Jong l-a vândut cu 75 de milioane de euro la Barcelona (86, cu bonusuri), Matthijs de Ligt va pleca și el pentru 80 de milioane (aproape sigur, tot la campioana Spaniei), iar următorul pe listă va fi foarte probabil Hakim Ziyech.

Pentru primii doi și-a cumpărat deja înlocuitori:
- Răzvan Marin, în locul lui De Jong (Standard, 12,5 milioane)
- Lisandro Martínez, pe postul lui De Ligt (Defensa y Justicia, 7 milioane)

Super stângaci

Dacă îl vinde și pe Ziyech, directorul sportiv Marc Overmars are deja un nume. Și nu e Ianis Hagi. „Ianis nu va ajunge la Amsterdam”, dezminte un jurnalist de la De Telegraaf, după ce ieri o altă publicație olandeză îl așeza pe Ianis pe lista de transferuri a „lăncierilor”. 

Ținta reală e norvegianul Martin Ødegaard, 20 de ani, cumpărat de Real Madrid de la Strømsgodset. A plătit 2,8 milioane de euro când era doar un puști de 16 ani.

În acest sezon, Ødegaard a fost împrumutat la Vitesse și a încântat Olanda. Un stângaci de mare talent, mijlocaș ofensiv, foarte tehnic, cu o ultimă pasă excelentă, dar foarte bun și la finalizare. În ultima partidă, la 3-1 cu Groningen, a fost MVP, cu gol și două assisturi.

Pentru el, Ajax i-ar fi oferit lui Real 20 de milioane de euro, propunându-i și o clauză de buy-back, dar numai peste doi ani. Clubul batav îl ia acum, iar Madridul îl poate răscumpăra cel mai devreme în 2021.

Atenție, Contra!

Nordicul este urmărit cu atenție și de selecționerul Contra și de oamenii din stafful său. Ødegaard este unul dintre cei mai periculoși adversari pe 7 iunie, când „tricolorii” vor înfrunta Norvegia la Oslo, într-un meci poate decisiv pentru calificarea la Euro 2020. Mare atenție!  

11 goluri și 13 assisturi are Martin Ødegaard în acest sezon în 37 de meciuri jucate la Vitesse în toate competițiile

16 selecții a adunat mijlocașul în vârstă de 20 de ani la echipa națională a Norvegiei

15 ani și 253 de zile avea Ødegaard la debutul la națională, pe 27 august 2014, la 0-0 în amicalul cu EAU (cel mai tânăr jucător din istoria selecționatei)

„Când semnezi cu un club nou, folosește-ți mintea înainte să-ți asculți inima. Voi alege echipa la care pot să mă dezvolt cel mai bine. Ajax e un club mare” Martin Ødegaard, mijlocaș Vitesse

„Ødegaard poate mai mult decât să joace Ajax, trebuie să se întoarcă la Real. Poate să joace fără griji. E teribil de bun. E bizar, dar nu-l poți opri. Incredibil” Bryan Linssen, atacant Vitesse

„Dacă pleacă Ziyech, cine ar fi cel mai bun înlocuitor pentru Ajax? Nu există decât un nume care-mi vine în minte: Martin Ødegaard”
Ronald de Boer, fost mare jucător olandez

Citește și:

Ajax nu-l lasă pe Răzvan Marin la Euro 2019 » Ar trebui să ne îngrijorăm? 3 argumente pro și 3 contra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
fairplayromania
fairplayromania  •  24 Mai 2019, 03:56

Pînă cînd Hagi nu scoate alte 2 milioane din buzunar ca sa îl accepte vre-o echipă, nu pleacă de la Viitorul. Nici măcar la arabi nu are cautare..

e_lae
e_lae  •  23 Mai 2019, 17:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  23 Mai 2019, 15:19
Postat de observator_federal pe 23 Mai 2019, 15:06

Păi da, ziariștii olandezi ce altă sursă de (dez)informare să aibă - citesc ce scriu confrații lor din România; dovadă că cei de la Voetbal International precizau despre Ianis: ”E considerat cel mai talentat jucător din România”... Considerat de cine? Păi presa noastră nu a mai scris atât de mult despre un fotbalist scos la vânzare, de la Nicușor Stanciu încoace (Nicușor devenise ”noul Hagi”, ”decarul adevărat”, șuteurul de temut, noul lider al Naționalei etc.) dar atunci a fost importantă și contribuția Anamariei Prodan, cea care prestează cât toată presa gigistă la un loc... Cum oare de s-a transferat Mitriță pe suma aia colosală, când presa noastră nu i-a acordat nici 5% atenție din cât scrie despre fiul regelui? Ce-i drept, slujitorii condeiului ”s-au revanșat” atacându-l incredibil de josnic pe fotbalistul oltean...

Ne intilnim in turneul din Antalya

Vezi toate comentariile (19)
Comentează