INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Veste bună despre colegul lui Alexi Pitu de la Bordeaux » Care este starea jucătorului intrat în comă

Alberth Elis, prăbușit inconștient pe gazon după doar 34 de secunde de joc Foto: Imago
Alberth Elis, prăbușit inconștient pe gazon după doar 34 de secunde de joc Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 10:51 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 11:40

Alberth Elis (28 de ani), atacantul hondurian al lui Bordeaux, s-a trezit din comă și pare că-și revine treptat, așa cum anunță clubul din Ligue 2: „Următoarele zile vor fi cruciale. Alberth e un luptător și vă vom ține la curent cu starea sa”. Elis s-a ciocnit în tâmplă la un duel la minge cu Donatien Gomis și s-a prăbușit inert pe gazon.

Alberth Elis continuă să se lupte pentru a trăi și miercuri seară a ieșit din coma farmaceutică indusă de medici după teribila accidentare suferită sâmbătă, într-un meci de Ligue 1 cu Guingamp (1-0).

Colegul lui Alexi Pitu a rămas în comă după operație » Primul mesaj al chirurgilor nu e optimist
FRANȚA
Colegul lui Alexi Pitu a rămas în comă după operație » Primul mesaj al chirurgilor nu e optimist

Victima unui traumatism cranian sever, survenit în urma unui duel aerian la minge cu Donatien Gomis, după care a picat inconștient pe teren și s-a mai izbit o dată cu capul, atacantul lui Bordeaux fusese și operat în aceeași seară, iar prognosticul vital pronunțat de doctori era rezervat. După aproape 5 zile, colegul lui Alexi Pitu a deschis ochii!

„Prudență în privința evoluției stării sale”

„Suntem încântați să vă împărtășim câteva semne încurajatoare: Alberth se trezește și pare că își revine treptat. Cu toate astea, am dori să rămânem prudenți în ceea ce privește evoluția stării sale, întrucât următoarele zile vor fi cruciale.

Vrem să vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră, pentru cuvintele de încurajare și rugăciunile dumneavoastră și, în special, dorim să mulțumim echipelor medicale pentru grija acordată. Elis este un luptător și vă vom ține la curent cu starea sa", este comunicatul oficial transmis ieri de Bordeaux.

Angajații au făcut o poză de grup pentru Elis

Drama prin care trece internaționalul hondurian i-a sensibilizat pe toși angajații lui Girondins, care au făcut o poză de grup pe gazon și și-au manifestat susținerea față de atacantul de 28 de ani.

Gruparea din Ligue 2 a hotărât ca antrenamentul de ieri să se desfășoare cu porțile închise, „pentru a rămâne uniți și a ne concentra asupra meciului cu Rodez”.

64de meciuri are Alberth Elis în naționala Hondurasului, pentru care a marcat 13 goluri. La Bordeaux, a reușit 15 goluri și 5 pase decisive în 61 de meciuri

Cel supranumit „Pantera" are cinci goluri marcate și două assist-uri oferite în cele 21 partide disputate în acest sezon în toate competițiile pentru alb-albaștri".

Accidentarea survenită după doar 34 de secunde

Sâmbătă seară, Alberth Elis juca al 19-lea meci în actualul campionat și de-abia începuse confruntarea. După doar 34 de secunde, centrarea fundașului lateral Michelin l-a găsit în careul mic. A avut timp să trimită mingea spre poartă. Bară!

Doar o fracțiune de secundă mai târziu, stoperul adversarilor, senegalezul Donatien Gomis, l-a izbit violent cu capul în tâmplă încercând să respingă. Șocant, a rămas întins în iarbă și fără suflare! Iar de-aici a început coșmarul, din care Elis încearcă să iasă, cu ajutorul medicilor și al celor apropiați.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Cristiano Ronaldo n-a scăpat, după gesturile care au scandalizat Arabia Saudită » Ce suspendare a primit
SUSPENDARE
Cristiano Ronaldo n-a scăpat, după gesturile care au scandalizat Arabia Saudită » Ce suspendare a primit
Spania a câștigat prima ediție a Ligii Națiunilor la fotbal feminin: „Am simțit același lucru ca atunci când i-am înfruntat pe Iniesta și Busquets”
LIGA NAȚIUNILOR
Spania a câștigat prima ediție a Ligii Națiunilor la fotbal feminin: „Am simțit același lucru ca atunci când i-am înfruntat pe Iniesta și Busquets”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  29 Februarie 2024, 12:38

Ce treaba avem noi cu colegul lui Alex Pitu ? De fapt cine e si asta ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează