INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Aleksander Ceferin, anunț care îi sperie pe fanii Barcelonei în scandalul banilor dați șefilor arbitrilor: „Nu s-a prescris! E una dintre cele mai grave situații pe care le-am văzut”

FOTO; Imago
FOTO; Imago

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2023 12:26 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 13:25

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a vorbit despre scandalul de corupție care a zguduit Spania, „cazul Negreira”, în care Barcelona este acuzată de corupție după ce l-a plătit pe Enriquez Negreira, fost șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, cu peste 7 milioane de euro în perioada 2001-2018.

După ce UEFA a anunțat că desemnat inspectorii de la Comisia de Etică și Disciplină care se vor ocupa de caz, Ceferin a vorbit despre situația în care se află catalanii. Fără să intre în detalii, Aleksander Ceferin a afirmat că: „E una dintre cele mai grave situații pe care le-am văzut”.

Shakira, decizie radicală! Anunțul făcut la miezul nopții
METROSPORT
Shakira, decizie radicală! Anunțul făcut la miezul nopții

Anunțul lui Aleksander Ceferin cu privire la Barcelona

„La nivelul ligii spaniole, cazul e prescris și nu pot apărea consecințe pe plan sportiv. Există doar o investigație a Fiscului spaniol. Dar în ceea ce privește UEFA, nu e nimic prescris! Nu pot comenta în mod direct cazul pentru că există o comisie independentă care se ocupă de caz. 

Și nu am investigat cazul în detaliu. Pot spune doar că m-am informat și că situația este foarte gravă. În opinia mea, e una dintre cele mai grave situații pe care le-am văzut”, a spus Alexander Ceferin, citat de Mundo Deportivo.

Barcelona riscă excluderea

Conform cotidianului catalan Mundo Deportivo, Barcelona riscă excluderea din competițiile europene, desfășurate sub egida UEFA. Articolul 50.3 din Statutul UEFA spune că „Dacă UEFA concluzionează că un club a fost implicat direct sau indirect în activități menite să influențeze sau să aranjeze rezultatul unui meci la nivel național sau internațional, va declara acel club neeligibil pentru participarea în competiție”.

Barcelona este anchetată și pe plan intern, după ce Parchetul din Spania a denunțat clubul pentru corupție în formă continuată. Barcelona este vizată în dosar ca persoană juridică, alături de doi dintre foștii președinți ai clubului, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell.

Citește și:

Lionel Messi, un nou conflict cu fanii lui PSG » Ultrașii parizienilor l-au fluierat înaintea meciului cu Lyon

Cum îl descriu italienii pe Chivu: „Cunoaște Inter și știe să trăiască într-un vestiar câștigător. Ar accepta imediat provocarea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mandelu
mandelu  •  03 Aprilie 2023, 13:47

Si la astia e tot scrisul de carti ? Interesant ce carte o sa scrie Bartomeu ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează