INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LALIGA LA START

Analiza celor 3 mari forțe din Spania » Și dacă e anul lui Atlético? Realul l-a pierdut pe Cristiano, Barca are o apărare fragilă

Tacklingul tăios al lui Koke îl lasă fără minge pe Luis Suárez FOTO Guliver/GettyImages +13   FOTO
Tacklingul tăios al lui Koke îl lasă fără minge pe Luis Suárez FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 16 august 2018 10:23

Cu un Real Madrid lipsit de Ronaldo și Zidane, Barcelona lui Messi pare favorită. Dar Simeone formează o echipă puternică la Madrid, care poate cuceri titlul după 5 ani.

După trei victorii succesive în Champions League, Real face o mutare stranie. O dublă mutare. Pierde cele mai importante figuri ale albilor în ultimii ani: Zidane, antrenorul, creatorul echipei învingătoare, și Cristiano Ronaldo, artistul din iarbă, golgeterul.

Cine înscrie în anul I după Cristiano?

Madridul are un nume nou pe bancă, fostul selecționer spaniol Lopetegui, dar nu mai are un superstar, jucătorul care să impulsioneze întreaga formație. Nici acum, când începe LaLiga, Florentino Pérez nu a găsit înlocuitor pentru Cristiano. Se vorbește de Hazard, însă belgianul lui Chelsea e doar un vis deocamdată. Un vis de 225 de milioane.

"Real e mai presus de orice jucător, vom câștiga și fără Ronaldo", crede căpitanul Sergio Ramos. Dar cine înscrie? Courtois asigură poarta, nu marchează. Fără CR7, un vânător de goluri, va fi dificil.

Apărarea e la fel de fragilă

Pe acest fond, Barcelona poate profita pentru a dubla titlul cucerit sezonul trecut. În ofensivă, Ernesto Valverde are o mulțime de variante. Și îl are pe Messi, însetat de revanșă după un Mondial lipsit de strălucire și de performanțe.

Totuși, apărarea a rămas la fel de fragilă, pare același punct nevralgic al catalanilor, chiar și cu un campion mondial ca Umtiti în centrul ei. Ter Stegen e mereu în alertă. Barça are șansă. Neamțul e un portar de mare calitate. 

Mai e o problemă pentru Valverde. Cine îl înlocuiește pe Andrés Iniesta? Cine leagă cele două momente ale jocului blaugrana? Probabil, Coutinho. Însă Coutinho nu are viziunea vrăjitorului din Fuentealbilla.

Forță de reacție impresionantă

Jocul pentru titlu nu se mai dă în doi în Spania. Atlético e acolo, așteptând lovitura. Campion în 2014, Cholo Simeone are iar o echipă tare. Care se apără excelent, cu duetul de oțel uruguayan Giménez - Godín în centru, protejând cel mai valoros goalkeeper din LaLiga, slovenul Oblak.

În același timp, forța de reacție a roș-albilor e impresionantă: Griezmann, la un pas să semneze cu Barcelona la începutul verii, e mai decis ca niciodată să fie campion în Spania. Și, în jurul lui, au apărut Lemar și Gelson Martins, tehnici și viteziști, potriviți stilului Cholo. În vârf, e hitman-ul Diego Costa. Furios, agresiv, marcator.

Cu ei, Simeone mai vrea un titlu, după cinci ani. Și dacă va fi Atlético?

Nu mai e Andone, e Ganea. Toșca pleacă?!

Retrogradarea lui Florin Andone din LaLiga a însemnat și sfârșitul aventurii sale galiciene. A refuzat să joace în Segunda, transferându-se de la Deportivo la Brighton pe 1 iulie. Pentru el, clubul din Premier League a achitat 6 milioane de euro. În elita spaniolă a apărut însă Cristian Ganea (foto), care a învățat fotbal în Țara Bascilor și s-a întors în nordul Spaniei, după ce Bilbao a plătit un milion de euro Viitorului. Totuși, sosirea lui Berchiche, cumpărat de Athletic cu 24 de milioane de la PSG, îi va bloca probabil postul de fundaș stânga. Revenit la Betis Sevilla, după împrumutul la Benevento, este foarte posibil ca Alin Toșca să părăsească și Andaluzia, și Spania. Ar fi o variantă să ajungă la PAOK (care se interesează și de Vătăjelu).

Se dă cu VAR și în Spania

După ce a fost testată cu succes la ultimul Mondial, tehnologia video va fi folosită și în prima ligă spaniolă. Începând cu acest sezon, arbitrii din LaLiga vor fi ajutați de Video Assistant Referee dacă vor lua o decizie greșită. "VAR e realitate", anunță Velasco Carballo, președintele Comisiei Arbitrilor din Spania.

Sunt șanse să transmită TV Digi Sport și TV Telekom sport

După ce campionatul spaniol a putut fi urmărit în ultimii ani și pe TV Digi Sport, și pe TV Telekom Sport, prețul mare cerut de compania iberică Mediapro pentru drepturi îndepărtase inițial televiziunile noastre. Totuși, există șanse ca cele două televiziuni să transmită LaLiga și în acest sezon.,



De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
maxp
maxp  •  17 August 2018, 01:35

Simeone are in continuare echipa capabila sa se bata cu oricine, care in meciurile mari arata ca o echipa tare, dar care in continuare nu cred ca va avea constanta necesara sa se bata la titlu si se vor incurca prea mult. Din punctul meu de vedere, lupta se da tot intre Barcelona si Real, probabil urmeaza traditionala rocada si e anul Realului, in conditiile in care Barcelona se va axa mult si pe Champions League si in conditiile in care probabil ca Real nu va mai avea acelasi rezultat si in Champions League.

rupert
rupert  •  16 August 2018, 23:10

Si eu sper sa fie anul lui Atletico Madrid, chiar daca Griezmann pare cam singur in avanposturi (cum au observat si altii, Diego Costa are o varsta). Am incredere in Simeone, cred ca el si Griezmann si-au propus sa nu plece de la Atléti pana nu castiga iar un trofeu important (titlul in Spania sau/si Liga Campionilor, de ce nu?) Asa ca, bafta in sezonul asta Atléti !

1618597915124142
Alexandru Chis  •  16 August 2018, 18:03

Principalele televiziuni de sport din Romania "s-au aliat" si au decis sa nu transmita Primera Television! Prefera sa transmita meciuri din Polonia, Turcia sau Belgia care nu le costa prea multi bani. Daca nu se mai televizeaza mecurile din Spania... adio fotbal pe micul ecran!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează