INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRECEDENT

În ziua în care VAR a comis-o iar în Superliga, au câștigat apelul la Comisii și au obținut rejucarea meciului! Precedentul la care vor apela toate formațiile

Anderlecht - Genk se va rejuca, foto: twitter EuroFoot
Anderlecht - Genk se va rejuca, foto: twitter EuroFoot

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 09:04 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 10:05

Partida dintre Anderlecht - Genk, din prima ligă a Belgiei, a avut loc pe 23 decembrie 2023 și s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1, Meciul se va rejuca din cauza unei mari erori a arbitrilor VAR, după cum a decis Comisia de Disciplină a Federației belgiene de fotbal. Este o premieră în fotbalul european. 

Decizia a venit chiar în seara în care Superliga a avut parte de o nouă gafă uriașă de arbitraj la meciul Farul - FC U Craiova, din etapa #23. Oltenii au solicitat o lovitură de la 11 metri în minutul 76, după o fază în care Damien Dussaut (29 de ani), apărătorul constănțenilor, l-a faultat pe Gabriel Compagnucci (32 de ani), jucătorul de la FC U Craiova.

În ziua în care VAR a comis-o iar în Superliga, au câștigat apelul la Comisii și au obținut rejucarea meciului! Precedentul la care vor apela toate formațiile

„Centralul” Moroiță nu a văzut faultul și nici arbitrul VAR, Iulian Călin, nu i-a transmis să revadă faza în urma analizei video. După joc, verdictul specialiștilor a fost clar: penalty pentru olteni și al doilea cartonaș galben pentru Dussaut. 

Mititelu face acuzații grave după penalty-ul neacordat cu Farul: „El are putere foarte mare în fotbalul românesc, controlează tot. E «cosa nostra», o să ajungem la DNA!”
Farul - FCU Craiova 1-0
Mititelu face acuzații grave după penalty-ul neacordat cu Farul: „El are putere foarte mare în fotbalul românesc, controlează tot. E «cosa nostra», o să ajungem la DNA!”

Premieră în Europa: Anderlecht - Genk se va rejuca în urma unei grave erori din camera VAR!

În meciul disputat pe 23 decembrie 2023 din campionatul Belgiei, Genk a ratat un penalty în minutul 23. Bryan Heynen (26 de ani), jucătorul lui Genk, l-a luat la țintă pe portarul lui Anderlecht, Kasper Schmeichel (37 de ani).

Mingea a ajuns la Yira Sor (23 de ani), iar atacantul lui Genk a înscris. VAR a intervenit și a anulat golul pentru că jucătorul lui Genk a pătruns mai repede în careu decât prevede regulamentul, însă nu a fost singurul.

Imaginile obținute demonstrează faptul că și un jucător de la Anderlecht a intrat în careu, iar regulamentul menționează în aceste cazuri faptul că penalty-ul trebuie să fie executat din nou. Totuși, în acest caz, arbitrul a dictat doar lovitură liberă pentru Anderlecht.

Genk a pierdut meciul în cele din urmă și a făcut apel la Federația belgiană de fotbal și la Tribunalul belgian de arbitraj pentru sport (CBAS). Comisia de disciplină i-a dat dreptate clubului afectat de decizia arbitrului, iar meciul se va rejuca.

Decizia ar putea crea un precedent pentru restul echipelor din Belgia și întreaga lume. Acestea s-ar putea adresa comisiilor atunci când sunt dezavantajate din cauza greșelilor de arbitraj, iar partidele se vor rejuca.

VIDEO. Rezumatul meciului Anderlecht - Genk: faza incriminată, la 01:20

Citește și alte știri:

Adrian Mazilu a debutat pentru Vitesse » Situație complicată pentru noua lui echipă

Drăgușin, martor la eliminarea lui Tottenham din Cupa Angliei » Manchester City s-a impus printr-un gol contestat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
Seanotes
Seanotes  •  27 Ianuarie 2024, 13:28
Postat de mihalachy pe 27 Ianuarie 2024, 11:42

o prostie, televiziunile . procesul etapei, var, ofsaid pasiv au distrus fotbalul ce frumos era cand nu erau tehnologii, fotbalul era natural. fluiera intr-o secunda si aia era. ca in curtea scolii, toate prostiile astea sunt pentru cei puternici! si un stalp in careu de 6 m influenteaza jocul dar un jucator cica nu participa la joc, daca nu participa sa iesi din teren! **** dar din poza se vede ca jucatoru farului are piciorul intins la maxim cum il loveste?? daca tot analizam poze!

Cum amandoi au picioarele intinse? Ala de la Faru are crampoanele pe glezna adversarului. Ce Dumnezeu poza este foarte clara!

AfacereMachedoneasca2.0
AfacereMachedoneasca2.0  •  27 Ianuarie 2024, 13:07

Cand vreodata sa fie asa si la noi? Suntem in antiteza cu corectitudinea si cu a repera greseli in tara lui Papura Voda. Aici combinatiile, aranjamentele primeaza!

arnautull
arnautull  •  27 Ianuarie 2024, 12:50

Romeo Ene, lasa-te nene de meserie, de unde esti tu sigur ca a fost vaduvita Craiova de 11 m clar? S-a procedat f corect ca nu s-a dat, uita-te nene bine, de multe ori. Amandoi berbecii au intrat la rupere in mingea aia, cum poti tu sa stabilesti ca doar unul a faultat cand ambii au facut identic? Terminati ma sa mai dati voi verdicte, sunteti necalificati pt asa ceva :))))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează