INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ASTON VILLA

Aston Villa a anunțat cine e antrenorul cu care speră să aducă Champions League pe „Villa Park”

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 16:18 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 17:37

Unai Emery (52 de ani) a semnat prelungirea contractului cu Aston Villa până în 2027. Tehnicianul spaniol va discuta un contract pe termen lung cu conducerea clubului în vară.

După ce antrenorul spaniol a condus echipa spre semifinala Conference League, la prima participarea în cupele europene după o lungă perioadă - din sezonul 2010-2011 -, Unai Emery a câștigat încrederea conducerii. Acesta ar putea semna un contract pe termen lung dacă reușește să aducă trofeul european pe „Villa Park” și dacă poate califica formația din Birmingham în grupele Champions League.

Un nou antrenor pe lista lui Liverpool » Fabrizio Romano a anunțat cu cine negociază „cormoranii”
LIVERPOOL
Un nou antrenor pe lista lui Liverpool » Fabrizio Romano a anunțat cu cine negociază „cormoranii”

Unai Emery: „Trebuie să menținem spiritul muncitor, deciziile inteligente și coordonarea”

Tehnicianul s-a arătat mulțumit de felul în care clubul a gestionat ultimul sezon: „Trebuie să menținem spiritul muncitor, deciziile inteligente și coordonarea cu proprietarii clubului, pe care le-am găsit în această perioadă”

Președintele clubului, Nassef Sawiris, a confirmat încrederea acordată lui Emery: „Suntem încântați și construim o operațiune sportivă în jurul lui Unai pentru a-l ajuta cu o viziune de a o readuce Aston Villa, un club co-fondator al Ligii Engleze de Fotbal, care se pregătește să sărbătorească 150 de ani de la înființare, la gloria de altădată.”

Din 1982, Aston Villa nu a mai reușit să acceadă într-un ultim act al unei competiții europene. Aceștia vor întâlni Olympiakos în semifinala de Conference League care le poate asigura biletele către finala de la Atena.

Vom munci să fim din ce în ce mai buni. Și vom cere unii de la alții. Ambiție există deja și ar trebui să fie mereu motto-ul acestui proiect
- Unai Emery, antrenor Aston Villa

Unai Emery este un antrenor cu experiență. Acesta a debutat în antrenorat în 2004 la Lorca Deportiva, echipa de la care s-a retras ca jucător. A urmat o aventură la UD Almeria, din 2006 până în 2008, după care a intrat în fotbalul mare. A fost tehnicianul celor de la Valencia până în 2012, pentru ca mai apoi să fie numit la Spartak Moscova.

Perioada în care s-a afirmat a fost la Sevilla, din 2013 până în 2016, unde a câștigat trei trofee Europa League. Succesul l-a purat la PSG, unde în 2 ani a reușit să câștige un trofeu Ligue 1, două Cupe ale Franței și două Supercupe ale Franței. Acesta a ajuns la Arsenal unde a avut o prestație modestă, pentru ca mai apoi să-și redreseze cariera la Villareal, unde a cucerit un nou trofeu Europa League.

La Aston Villa, a calificat echipa în semifinalele Conference League și este pe locul 4 în campionat, poziție care ar trimite echipa în Champions League. Are cel mai mare procentaj de puncte per meci din istoria Aston Villa cu 1.95 puncte per joc. A câștigat 35 de meciuri din cele 59 jucate.

Citește și:

Everton - Liverpool, ultimul Merseyside derby pentru Jurgen Klopp » Echipele probabile + cote

Doi fotbaliști din Premier League, arestați pentru viol! Cum a reacționat clubul

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  25 Aprilie 2024, 07:25

Daca se califica in UCL sa incerce sa pastreze jucatorii inca un an.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează