INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona îi caută înlocuitor lui Iniesta » Pjanici și Gundogan, pe lista catalanilor

Miralem Pjanic, Andres Iniesta 
(foto: Guliver/Getty Images)
Miralem Pjanic, Andres Iniesta (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Gabriel DumitruJURNALISPORT - Publicat sambata, 16 iunie 2018 20:19

Barcelona este în căutarea unui mijlocaş central pentru a-l înlocui pe Andres Iniesta, cel care a semnat cu Vissel Kobe. Oficialii de pe Camp Nou au pregătit o listă importantă de nume, însă priorităţiile sunt Ilkay Gundogan şi Miralem Pjanici.

Gundogan, 27 de ani, evoluează la Manchester City, club la care a ajuns în 2016 în urma unui transfer de la Borussia Dortmund. Internaţionalul german a fost achiziţionat în schimbul sumei de 22 de milioane de euro, însă a avut mari probleme din cauza accidentărilor.

Bild a anunţat însă că mijlocaşul central ar putea să o părăsească în această vară pe Manchester City, în ciuda faptului că fost adus la cerinţa specială a lui Pep Guardiola.

Mundo Deportivo, ziarul de casă al Barcelonei, a dezvăluit că pe lista de transferuri a catalanilor se află şi bosniacul Miralem Pjanici de la Juventus Torino. Mijlocaşul central a fost achiziţionat de campioana Italiei în 2016 de la AS Roma, în schimbul a 32 de milioane de euro. Pjanici s-a intregrat rapid în angrenajul echipei lui Max Allegri şi a devenit o piesă importantă în ultimii ani.

Internaţionalul bosniac a marcat cinci goluri în 31 de meciuri în Serie A în ultimul sezon şi ar putea să fie înlocuitorul ideal pentru Andres Iniesta la Barcelona. Singura problemă e suma cerută de Juventus, aproximativ 70 de milioane de euro.

surse: calciomercato.com, thesun.co.uk

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează