INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona revendică titlul de campioană din 1937. Doar OPT echipe, toate din Valencia și Catalonia, au jucat atunci

Barcelona revendică titlul de campioană din 1937 // foto: Guliver/gettyimages
Barcelona revendică titlul de campioană din 1937 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2023 18:38 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 18:50

Barcelona cere Federației Spaniole de Fotbal să-i recunoască titlul de campioană din 1937, perioadă în care competiția oficială era suspendată din cauza Războiului Civil din Spania.

Barcelona a făcut o cerere oficială la Federația Spaniolă de Fotbal pentru a-i fi recunoscut titlul de campioană din 1937, atunci când a câștigat competiția denumită la acea vreme „Liga Mediteraneeană”, la care au luat parte doar 8 echipe catalane și valenciene.

Între 1936 și 1939 campionatul oficial din Spania a fost suspendat ca urmare a Războiului Civil, însă mai multe competiții au avut loc în acea perioadă, câteva în format de Cupă, precum și o competiție care a luat neoficial locul campionatului.

Fază bizară în Mioveni - Chindia » Chivulete a anulat un gol după 5 minute de analiză în camera VAR! Ce a descoperit
CS Mioveni - Chindia
Fază bizară în Mioveni - Chindia » Chivulete a anulat un gol după 5 minute de analiză în camera VAR! Ce a descoperit

Barcelona revendică titlul de campioană din 1937

Denumită „Liga Mediteraneeană”, competiția a fost câștigată de Barcelona, dar Federația Spaniolă nu le-a recunoscut acel titlu catalanilor.

Barcelona speră ca acest lucru să se schimbe și a făcut o cerere în acest sens. Conducătorii clubului se bazează pe faptul că Federația Spaniolă a recunoscut de curând Cupa câștigată de Levante în acel an, denumită atunci „Cupa Spaniei Libere”.

Barcelona a mai făcut o astfel de cerere în 2007, respinsă 2 ani mai târziu de Federația Spaniolă. Acum se bazează pe faptul că Levante a avut câștig de cauză în demersul său, ceea ce catalanii consideră a fi un precedent legal.

Diferența dintre cele două situații, după cum notează Diario AS, este faptul că trofeul aferent Cupei din acel an încă există și le-a fost „livrat” celor de la Levante săptămâna trecută, în timp ce trofeul pentru campionatul pe care-l revendică Barcelona este de negăsit.

Campionatul improvizat din 1937 a avut doar 14 etape și a fost câștigat de Barcelona cu 20 de puncte (7 victorii, 6 egaluri, o înfrângere), unul peste Espanyol (8 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri).

Dacă ar avea succes în demersul lor, catalanii ar ajunge la 27 de titluri în palmares. Ei sunt pe cale să mai câștige unul, pentru sezonul actual, în care au 12 puncte în fața locului secund, ocupat de Real Madrid. Din acest sezon rămân de jucat 11 etape. 

Citește mai multe știri din Spania: 

Anunț care îi sperie pe fanii Barcelonei în scandalul banilor dați șefilor arbitrilor: „Nu s-a prescris! E una dintre cele mai grave situații pe care le-am văzut”

Set! Real Madrid și-a „dezmembrat” adversara: hat-trick Benzema în doar 7 minute!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează