INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Vedeta lui Bayern a început să strâmbe din nas » Supărat că antrenorul Thomas Tuchel l-a uitat pe bancă

Matthijs de Ligt (stânga) a început să strâmbe din nas. Foto: Imago Images
Matthijs de Ligt (stânga) a început să strâmbe din nas. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 16:45 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 16:45

Matthijs de Ligt (24 de ani) n-a fost titular în niciun joc din acest sezon de Bundesliga, în care a adunat doar 36 de minute, pierzându-și locul în favoarea lui Kim Min-Jae (26). Stoperul batav a fost cumpărat de Bayern în iulie 2022 cu suma de 67 de milioane de euro.

Sezonul 2023-2024 a început rău pentru Matthjs de Ligt. Cu excepția partidei din Supercupa Germaniei, cu RB Leipzig, în care a fost înlocuit la pauză, fundașul central batav a fost mereu rezervă. De unde în stagiunea trecută era o prezență incontestabilă în formula de start al lui Bayern (27 de meciuri titular din 31 disputate în campionat), acum nu intră decât pe finalurile de meci. 

Thomas Tuchel i-a oferit numai 36 de minute, adunate din patru jocuri, De Ligt privind mai mult de pe margine evoluțiile lui Dayot Upamecano și Kim Min-Jae.

Dezvăluiri despre cum Laurențiu Reghecampf accepta ordinele lui Mihai Rotaru! Ce jucător a titularizat la sfatul patronului
CSU CRAIOVA
Dezvăluiri despre cum Laurențiu Reghecampf accepta ordinele lui Mihai Rotaru! Ce jucător a titularizat la sfatul patronului

Matthijs de Ligt: „Totul depinde de antrenor”

Întrebat de ce nu mai prinde loc în primii „11”, stoperul transferat cu 67 de milioane de euro de la Juventus (a treia cea mai costisitoare achiziție în istoria clubului) a răspuns sumar:

Nu am nicio idee, întrebați-l pe antrenor. Fotbalul este așa și nu e chestie atât de drăguță, dar până la urmă totul depinde de tehnician. Am jucat 10 minute în ultimele două meciuri ca pivot. Mă pregătesc și nu fac decât ce-mi cere antrenorul”.

Matthijs de Ligt NU este pe stilul lui Thomas Tuchel

Potrivit cotidianului TZ, „Tuchel nu este un fan al stilului De Ligt și nu apreciază caracteristicile lui De Ligt pe faza de construcție a acțiunilor și, mai ales, lipsa vitezei și un joc prea orizontal, cu multe pase laterale”

De aceea mizează în centrul defensivei pe tandemul Upamecano - Kim Min-Jae, sud-coreeanul fiind adus în vara trecută, pentru 50 de milioane de euro, cât era clauza de reziliere a contractului cu Napoli.

43 de meciuria jucat De Ligt în sezonul trecut la Bayern în toate competițiile, reușind trei goluri și un assist. Acum, stoperul batav nu a strâns decât 81 de minute

TOP 5 cele mai scumpe transferuri realizate de Bayern Munchen

  1. Harry Kane – 100 de milioane de euro
  2. Lucas Hernandez – 80 de milioane
  3. Matthijs de Ligt – 67 de milioane
  4. Kim Min-jae – 50 de milioane
  5. Leroy Sane – 49 de milioane

Citește și:

David de Gea, dorit de două formații din La Liga după despărțirea de Manchester United

Anunț major la Paris! UEFA anchetează transferurile lui PSG! Blat cu Qatarul?

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează