INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Boloni și-a criticat din nou elevii: „E un punct slab în echipa noastră”

Ladislau Boloni a bifat ieri al 17-lea eșec în acest sezon din Ligue 1 / Foto: Imago
Ladislau Boloni a bifat ieri al 17-lea eșec în acest sezon din Ligue 1 / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2024 10:55 / Actualizat luni, 08 aprilie 2024 14:42

Ladislau Boloni (71 de ani), antrenorul lui Metz, a oferit explicații după 3-4 la Brest: „Sunt foarte frustrat și supărat că am pierdut mult prea ușor bătălia de la mijlocul terenului. Am început să alergăm peste tot și oricum. Dacă te uiți la vârsta și experiența lor la acest nivel, înțelegi că acesta e un punct slab în echipa noastră”.

Deși a deschis repede scorul la Brest, Metz a cedat în fața revelației sezonului în Ligue 1 (3-4). Echipa lui Ladislau Boloni nu poate scăpa de penultimul loc, cu numai șase etape înaintea sfârșitului de stagiune. Este tot la trei puncte de poziția de baraj pentru evitarea retrogradării, dar cele trei eșecuri legate nu dau deloc speranțe că situația se va redresa.

Scene șocante în Turcia: Galatasaray - Fenerbahce a durat doar 50 de secunde! Icardi a înscris și a rămas singur pe teren
TURCIA
Scene șocante în Turcia: Galatasaray - Fenerbahce a durat doar 50 de secunde! Icardi a înscris și a rămas singur pe teren

Antrenorul român a aruncat vina, de această dată, pe jucătorii din compartimentul median și pe erorile comise de unii dintre cei cu experiență, de la care avea mai multe pretenții.

Ladislau Boloni: „N-am fost acolo unde și când trebuia să fim"

„Având în vedere startul nostru bun de meci și golul lui Ismaël Traore, am fost foarte frustrat și supărat. Am pierdut mult prea ușor lupta de la mijlocul terenului. A existat un mare dezechilibru. Am început să alergăm peste tot, în tot felul de moduri... Când trebuia să fim acolo unde jocul ne cerea să fim, n-am fost. Și asta duce inevitabil la presiune și la prezența adversarilor în ultimii noștri 20 de metri.

Am crezut că soluția se află în flancuri. Dar am uitat cel mai important lucru: mijlocul terenului. După aceea, se poate spune că golurile sunt din vina apărătorilor, a portarului... Dar principala problemă e prezența la mijloc. În astfel de condiții, nu putem juca nici ofensiv, și nici defensiv", a declarat Boloni, potrivit Republicain-Lorraine.

9goluri a primit Metz în ultimele două etape, 2-5 cu Monaco și 3-4 cu Brest. Echipa lui Boloni are a doua cea mai slabă defensivă din Ligue 1, cu 48 de goluri primite

„La 1-1 am avut șansa să întoarcem meciul"

Tehnicianul de 71 de ani s-a arătat nemulțumit și de elevii săi experimentați, și de faptul că cele trei goluri marcate nu au fost de-ajuns pentru a scoate măcar un punct pe Stade Francis-Le Blé: „Am văzut mijlocași ce presează portarul, apoi stoperul, apoi din nou portarul. Iar în spatele lor, vine o minge în adâncime și ei nu erau acolo. Dacă te uiți la vârsta lor și la experiența lor la acest nivel, îți dai seama că acesta este un punct slab major în echipa noastră.

Adevărul este că, dacă marchezi trei goluri, trebuie să câștigi meciul, nici măcar să faci egal, darămite să pierzi! Regret că la șutul lui Mikautadze, ce l-a învins pe portar, mingea a fost scoasă de pe linie de un apărător. La 1-1 puteam schimba situația".

Boloni nu a evitat să remarce faptul că „lanterna roșie" Clermont a obținut un punct pe terenul campioanei PSG (1-1), în comparație cu rezultatul înregistrat de Metz pe "Parc des Princes" (1-3): "Nu vreau să-i jignesc pe jucătorii care au fost pe teren, dar, da, m-a deranjat! Și mă abțin să nu spun mai multe..."

Trebuia să ne implicăm mai mult în joc. Dar n-am prea reușit. Pentru că în momentul în care renunți la echilibru, e greu să fii prezent în dueluri. Am încercat să revenim în meci după înlocuirile făcute, dar fiecare jucător are limitele sale
- Ladislau Boloni, antrenor Metz

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Răzvan Lucescu, în extaz după ce a smuls un punct în derby-ul din Grecia: „Nu ne-am fi gândit”
GRECIA
Răzvan Lucescu, în extaz după ce a smuls un punct în derby-ul din Grecia: „Nu ne-am fi gândit”
L-a băgat pe Gattuso cu capul în tomberon! Ibrahimovic a scris o noua carte explozivă: „Cimpanzeii nu făceau sex, deci m-au operat pe mine la genunchi”
CARTE
L-a băgat pe Gattuso cu capul în tomberon! Ibrahimovic a scris o noua carte explozivă: „Cimpanzeii nu făceau sex, deci m-au operat pe mine la genunchi”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
CanditConstantin
CanditConstantin  •  08 Aprilie 2024, 14:56
Postat de parachioara5 pe 08 Aprilie 2024, 12:30

...Multumim lui Dumnezeu ca acest antrenor roman nu a ajuns la Nationala Romaniei mai sunt doua puncte si cade pe ultimul loc...

compatriotul nostru parachioara5 nu se dezminte si posteaza aceleasi mizerii saptamana de saptamana la articolele despre Boloni. parachioara5 continua sa-si lase dara urat mirositoare prin postarile sale lipsite de substanta si scop meschin. Saracutu' de el, si-o fi pierdut busola si o fi devastat in propria lui degringolada. Referitor la articol, ar fi de mentionat ca FC Metz, echipa antrenata de Boloni a pierdut ultimele 2 meciuri cu ocupantele locurilor 2 si 3 in Ligue (2-5 cu Monaco si 3-4 cu Brest), locuri care le vor duce pe aceste echipe direct in Liga Campionilor. Contracandidata directa la salavarea de la retrogradare este Lorient, care are 3 puncte in fata, dar a pierdut si ea ultimele 2 meciuri. Iata care este programul ultimelor 6 etape: Lorient - PSG Nice - Lorient Lorient - Toulouse Lens - Lorient Marseille - Lorient Lorient - Clermont Foot Metz-Lens Le Havre - Metz Metz - Lille Metz - Rennes Strasbourg - Metz Metz - PSG Nantes este la 5 puncte in fata lui Metz si are urmatorul program: Le Havre - Nantes Nantes - Rennes Montpellier - Nantes Brest - Nantes Nantes - Lille Monaco - Nantes Nu va fi usor pentru Metz. In orice caz, chiar daca nu se va salva de la retrogradare, noi vom continua sa tinem cu Boloni pentru ca ii apreciem munca si stim ca se dedica trup si suflet, asa cum o facea cand juca pentru echipa nationala a Romaniei.

parachioara5
parachioara5  •  08 Aprilie 2024, 12:30

...Multumim lui Dumnezeu ca acest antrenor roman nu a ajuns la Nationala Romaniei mai sunt doua puncte si cade pe ultimul loc...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează