INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Ultimele vești despre Sergio Rico » A slăbit 20 de kilograme, cariera lui este serios compromisă

Sergio Rico, înainte de accident // Foto: Imago
Sergio Rico, înainte de accident // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 21:50 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 22:55

Portarul lui PSG, Sergio Rico (29 de ani), a fost transferat marți de la terapie intensivă și acum comunică și respiră neasistat. Potrivit The Athletic, ar putea fi externat peste două săptămâni, dar revenirea sa pe teren este grav pusă în pericol.

Sergio Rico vede luminița de la capătul tunelului. Spitalizat de pe 28 mai, în urma unei lovituri primite în cap de la copita calului pe care-l călărea în timpul pelerinajului la El Rocio, portarul spaniol ar putea fi externat în două săptămâni. 

Informația a fost publicată de The Athletic, care pune sub semnul unei mari îndoieli continuarea carierei sale. Rico a fost transferat marți de la terapie intensivă, unde a stat 36 de zile (sedat, intubat și stabilizat), dintre care 19 zile a fost în comă, iar acum este conștient, comunică și respiră neasistat.

O veste cu adevărat bună » La 37 de zile de la internare, portarul lovit de un cal cu copita-n cap a ieșit de la terapie intensivă!
SPANIA
O veste cu adevărat bună » La 37 de zile de la internare, portarul lovit de un cal cu copita-n cap a ieșit de la terapie intensivă!

Rico a trecut la doar jumătate de cm de deces!

Sergio Rico a suferit răni la cap și gât și a driblat moartea, revenindu-și miraculos, după cum comentează sursa citată. „După un asemenea șoc violent, goalkeeperul lui PSG a fost la jumătate de centimetru de deces și măduva spinării nu a fost afectată, dar a suferit mai multe complicații”. 

Din momentul internării, Rico a pierdut peste 20 de kilograme și, scrie același The Athletic, fiecare săptămână petrecută la terapie intensivă i-a scăzut cu 30% capacitatea musculară. 

Scăpat de probleme neurologice, Sergio a început să respire singur, să facă gesturi și să reacționeze la stimuli. Chiar dacă are unele dificultăți în a vorbi, portarul de 29 de ani înțelege foarte bine toate gesturile de afecțiune venite din întreaga lume.

Orice e posibil după minunea revenirii din comă

Sergio Rico a fost transferat de la terapie intensivă și după externarea de la finele acestei luni va urma timp de câteva luni recuperarea la noua sa casă din Sevilla. Dar până atunci încă nu se știe exact ce urmează pentru spaniolul care are șanse minime să mai joace fotbal. Totuși, după minunea revenirii din comă orice este posibil.

Sergio Rico este legitimat la PSG din vara anului 2019, dar nu a bifat prea multe minute pe Parc des Princes și a fost împrumutat la Sevilla și Mallorca. În sezonul 2022-2023, el nu a fost folosit în niciun meci oficial de PSG.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Controversă uriașă, cu Dinamo Kiev, Fener și viitoarea echipă a lui Mutu în prim-plan: „Ajutați criminalii să continue recolta sângeroasă. Banii v-au lăsat fără onoare și conștiință!”

Galatasaray și-a anunțat lotul de 31 de jucători pentru stagiul din Austria » Ce se întâmplă cu Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează