INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Luis Enrique, prezentat oficial, după trei amânări: „PSG este provocarea carierei mele” + „Mbappe nu va pleca niciodată gratis”

Luis Enrique a fost prezentat la PSG // Foto: Imago
Luis Enrique a fost prezentat la PSG // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 17:30 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 20:46

Programată la 14:00, ora Parisului, prezentarea oficială a lui Luis Enrique (53 de ani) ca nou antrenor al campioanei Franței s-a amânat la 14:30, apoi la 16:00 și a avut, în cele din urmă, loc la ora 17:00 (18:00, ora României). Totul din cauza întârzierii zborului președintelui Nasser Al-Khelaifi!

UPDATE 18:45 

Noul antrenor al Parisului, Luis Enrique, a apărut în fața presei lângă președintele Nasser Al-Khelaifi, ce a repetat decizia de a nu-l lăsa pe Mbappe să se transfere la parametru zero.

Luis Enrique și-a început discursul cu 3 fraze în limba franceză: „Bună ziua. Înainte de toate, mulțumesc clubului, președintelui și directorului sportiv pentru încrederea acordată. Sunt încântat să fiu aici. Sper să fiu capabil să răsplătesc această încredere. Nu vorbesc franceza, dar am început deja s-o învăț”.

Luis Enrique: „Fanilor le va plăcea ceea ce se va întâmpla”

A continuat apoi în spaniolă: „Sunt foarte încântat să fiu aici ca antrenor al lui PSG. Îmi doresc foarte mult să învăț o nouă limbă, să cunosc un oraș minunat și o țară incredibilă. Aștept cu nerăbdare și sunt foarte entuziasmat, atât eu și echipa mea tehnică”. 

Lucho și-a prezentat și filosofia de joc: „Ideea mea de fotbal este să atac, un fotbal ofensiv, să fac fanii să se simtă bine la meciuri și, mai ales, să am rezultate bune. Aceasta este provocarea mea. Am sprijinul clubului și cred că suporterilor le va plăcea ceea ce se va întâmpla. Identitatea ofensivă nu e negociabilă. Este filosofia mea. Trebuie să te adaptezi jucătorilor tăi, sarcina mea este să scot tot ce e mai bun de la jucătorii mei, individual și colectiv”.

2025este anul în care se va încheia contractul semnat de Luis Enrique cu PSG

Luis Enrique: „Îmi place presiunea. Liga Campionilor este un obiectiv”

Luis Enrique a abordat enigmatic și tema Mbappe: „Când am semnat sau când am vorbit despre ceea ce înseamnă a forma o echipă, rămânem mereu deschiși. Se pot întâmpla o mulțime de lucruri. Pe acest subiect, nu voi împărtăși ce am discutat în privat, rămâne secret profesional. Dar vom încerca să facem cea mai bună echipă posibilă”. 

N-a omis să dea detalii și despre Liga Campionilor, după care Parisul aleargă în zadar: „Îmi place presiunea. Nu pentru că adversarii au mai multă experiență nu putem fi la nivelul lor. Liga e un obiectiv pentru noi. A fi ambițios este un lucru foarte pozitiv în viață. Îmi doresc să construiesc cea mai bună versiune a echipei, e o provocare, dar pe care o accept pe deplin”.

10milioane de euro va plăti PSG drept lichidare a contractelor lui Christophe Galtier și ale secunzilor săi, scadente în 2024

Nasser Al-Khelaifi: „Mbappe trebuie să semneze un nou contract”

După Lucho, a venit rândul președintelui să vorbească. „Nu vreau să repet de fiecare dată: Dacă Kylian vrea să continue, și noi vrem să rămână. Dar trebuie să semneze un nou contract. Nu vrem să pierdem cel mai bun jucător din lume gratis. E imposibil. A spus că nu va pleca niciodată gratis. Dacă se răzgândește însă azi nu e vina mea. E foarte clar”, a declarat Nasser Al-Khelaifi.

74ha și 17 terenuri sunt disponibile pentru 180 de sportivi ce se vor pregăti la ultramoderna bază de antrenament a lui PSG

O veste cu adevărat bună » La 37 de zile de la internare, portarul lovit de un cal cu copita-n cap a ieșit de la terapie intensivă!
SPANIA
O veste cu adevărat bună » La 37 de zile de la internare, portarul lovit de un cal cu copita-n cap a ieșit de la terapie intensivă!

*Știrea inițială:

Aventura lui Luis Enrique la Paris n-a început chiar sub bune auspicii. Așteptarea prezentării oficiale ca antrenor al campioanei Franței s-a prelungit și astăzi, când s-au definitivat și negocierile pentru rezilierea contractului lui Christophe Galtier.

Tehnicianul spaniol trebuie să mai aibă răbdare până la ora locală 17:00 pentru a le vorbi ziariștilor și a se prezenta și fanilor lui PSG. Conferința s-a amânat de trei ori și s-a decalat în final cu trei ore! Programată la 14:30 s-a mutat la 16:00, apoi clubul a anunțat pe Twitter că se va ține de la 17:00!

I-au dus pe jurnaliști să vadă noile vestiare

„Lucho” nu putea începe fără să-l aibă alături pe președintele Nasser El-Khelaifi. Acesta din urmă nu a ajuns la ora fixată din cauza întârzierii avute de zborul cu care s-a întors la Paris, a anuțat RMC. 

În așteptarea șefului lui PSG, jurnaliștii prezenți în sală au fost invitați să viziteze vestiarele și toate anexele noii baze de pregătire construite la Poissy și au rămas impresionați de ceea ce au văzut, totul fiind la cel mai înaltv nivel tehnologic.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Cât de gravă este criza financiară a Barcelonei?! Laporta a mers după bani în Qatarul pe care îl punea la zid

Se face! „Diamantul” Turciei a ales între Barcelona și Real Madrid » „Unul ca el se naște la 100 de ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează