INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA LIBERTADORES

COPA LIBERTADORES // Flamengo - River Plate » După 38 de ani? Mii de fani la aeroport + Sistem antidronă la antrenament

Articol de - Publicat vineri, 22 noiembrie 2019 18:10

Flamengo se vede deja campioana Americii de Sud. Ar fi a doua oară, după marea echipă a lui Zico, în 1981. 

Într-o jumătate de an, antrenorul portughez Jorge Jesús a transformat formația carioca. Dar River a triumfat de 4 ori în Copa Libertadores.

  • Finala Copa Libertadores, Flamengo - River Plate, are loc sâmbătă de la ora 22:00, la Lima, Peru

Pentru River, ultimul act al Copei Libertadores e deja o obișnuință. "Milionarii" argentinieni joacă mâine, la Lima (Peru), a 7-a finală continentală. Le-a pierdut pe primele două, dar le-a câștigat apoi pe toate. Al 4-lea succes, chiar anul trecut, în fața eternei rivale, Boca Juniors, returul fiind jucat la Madrid (2-2 și 3-1).

Mii de fani la aeroport

Pentru Flamengo, acest meci înseamnă totul. La 38 de ani de la singura finală disputată, unicul trofeu al unei formații rubro-negro de neuitat. A lui Zico, Júnior, Leandro și Mozer, care a învins-o pe Cobreloa (2-0) în 1981, o lună mai târziu cucerind și Cupa Intercontinentală, 3-0 în fața lui Liverpool!

Acum, brazilienii nu vorbesc decât de victorie și de a doua Copa Libertadores a cele mai iubite echipe din Țara Cafelei. Mii de fani i-au însoțit pe jucători joi, la aeroport, la plecarea din Rio de Janeiro. Și îi urmăresc peste tot la Lima.

Sistem antidronă la antrenament

Ca să aibă liniște, antrenorul Jorge Jesús a cerut ca terenul de pregătire să fie înconjurat cu un "zid" de pânză neagră înalt de patru metri. Și a fost instalat un sistem antidronă, care taie semnalul dintre dronă și telecomandă, dispozitivul căzând la pământ. Jesus se teme mai mult de propriii suporteri decât de eventualul spionaj pus la cale de Marcelo Gallardo, tehnicianul lui River.

Campioana AmSud și a Braziliei?

Jesús e adorat de galerie. Portughezul, 65 de ani, venit în iunie pe Maracanã, a transformat Flamengo în doar cinci luni (în jurul veteranilor Filipe Luís și Rafinha). Și e aproape de o performanță extraordinară. Sâmbătă poate cuceri a doua Copa Libertadores. Iar duminică poate deveni campioana Braziliei (după o așteptare de un deceniu), chiar și fără să joace. Are 13 puncte avans față de Palmeiras. Dacă Palmeiras nu câștigă cu Grêmio, titlul e al lui Flamengo, cu patru etape înainte de sfârșitul anului. "Dubla" ar fi unică în istoria clubului carioca.

18,8milioane de dolari primește câștigătoarea Copei Libertadores; finalista învinsă rămâne cu 13,3 milioane

125,3milioane de euro este cota totală a jucătorilor lui Flamengo, potrivit transfermarkt.de

154,6milioane de euro valorează întreg lotul lui River Plate

"Au mai fost alți antrenori străini în Brazilia, dar niciunul nu se compară cu Jorge Jesús"
Pelé, cel mai faimos jucător brazilian

VEZI ȘI: 

Răzvan Lucescu vrea să-i surprindă tactic pe niponi » Cum vrea să câștige Liga Campionilor Asiei 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  22 Noiembrie 2019, 19:43

Și la tv cine transmite, băi ***? Nu ți se pare relevant? Bine că puneți cotele la pariuri. Grijania voastră de iresponsabili

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează