INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DANEMARCA

Costel Gâlcă și Dumitru Uzunea descriu situația din Danemarca: „E socialism în capitalism. Poți să fii și miliardar, iei amendă și te supui!”

Costel Gâlcă antrenează în Danemarca din martie 2019 +32   FOTO
Costel Gâlcă antrenează în Danemarca din martie 2019

Articol de - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 09:47

Antrenorii Costel Gâlcă (48 de ani) și Dumitru Uzunea (42) lucrează de câțiva ani în Danemarca, au misiunea de a o readuce pe Vejle în prima divizie, echipa fiind acum lider detașat în eșalonul secund. „Am rămas în Danemarca întrucât e sigur", a povestit Costelinho.

Sexul este bun, sexul este sănătos" a fost sloganul adoptat săptămâna trecută de Soren Brostrom, directorul general al Autorității pentru Sănătate din Danemarca. Oficialul occidental i-a îndemnat pe oameni să iasă din case și să aibă o viață erotică activă pentru a trece mai bine, mai repede, peste pandemia de coronavirus.

Până acum două săptămâni, Danemarca a fost colegă de clasament cu România în topul COVID-19 pe mapamond. De 15 zile, nordicii au deschis grădinițele și școlile, relaxând tot mai mult sistemul național de carantină. 

Cifrele comparative din prezent? România - 11.616 cazuri, 3.404 oameni vindecați, 663 decese, Danemarca - 8.851 cazuri, 6.121 oameni vindecați, 434 de morți. De la începutul pandemiei, danezii au avut un stil de viață mult mai relaxat decât la noi. Iar la finele lunii viitoare se așteaptă, dacă totul va fi conform planului, să reînceapă și fotbalul.

Ultima oră » Bilanț în România: 11.616 de cazuri de coronavirus confirmate » 277 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Mersul pe sârmă în libertate

„Am evitat să pierdem 4 săptămâni prin sistemele de carantină. În Danemarca, s-a oprit activitatea pe 12 martie, dar deja țara a revenit la normalitate. S-au redeschis școlile, elevii merg în două ture la cursuri, unii dimineața, alții după-amiaza. Restaurantele se redeschid și ele din luna mai. Spre finalul lunii așteptăm să reîncepem și campionatul. Nu ne-a ajutat defel întreruperea, eram în formă, măcar dacă mai ținea câteva săptămâni, am fi rezolvat ecuația promovării", a comentat Uzunea.

O perioadă se va simți ca și cum am merge pe sârmă", a completat premierul Danemarcei, Mette Frederiksen. Aceasta a vorbit mereu despre „atenție și responsabilitate".

Costel Gâlcă și Dumitru Uzunea descriu situația din Danemarca: „E socialism în capitalism. Poți să fii și miliardar, iei amendă și te supui!”
Costel Gâlcă și Dumitru Uzunea au făcut echipă și la fCSB, acum sunt împreună la Vejle

Disciplină și iar disciplină

„Așa sunt danezii, de la primul la ultimul. Nu ni s-a interzis să ieșim din casă, doar ni s-a recomandat să nu mai fim în grupuri mai mari de 10 persoane pe aria unui magazin ori în autobuze. În Danemarca, e socialism în capitalism. Ai greșit, poți să fii și miliardar, iei amendă și te supui! N-au fost restricții mari, eu am ieșit zilnic, am și făcut sport", a dezvăluit Uzunea.

Dacă respecți regulile, iar lumea le respectă, nu ai cum să iei amendă! Și nici nu am auzit să fi luat cineva, eu nu știu de așa ceva", a povestit și Gâlcă.

„Cei care au bani mulți în Danemarca sunt de-o modestie rară. Avem unul dintre sponsorii echipei, e multimilionar, iar soția lui lucrează la stadion, fiecare e cu cariera lui. Plus că există disciplină și respect. Noi suntem cu 100 de ani în urmă, ca țară" - Dumitru Uzunea, secund Vejle

7 puncteare Vejle în fața celor de la Viborg, după 20 de etape scurse

24 maieste data primului scenariu de revenire a competiției daneze

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre antrenorii români:

EXCLUSIV Marius Șumudică: „Erdogan e șmecher rău, susține sportul! Statul să se implice și în România!”

Răzvan Lucescu poate pleca de la Al Hilal! Ce club ar achita clauza de 2 milioane de dolari + Ianis Hagi, primul transfer?!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează