INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENOR

Gianluca Di Marzio anunță: Ajax îl vrea pe Cristi Chivu! Proiect pe termen lung pentru antrenorul român

Cristi Chivu, foto: Imago Images
Cristi Chivu, foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2024 15:37 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 17:01

Cristi Chivu (43 de ani), în prezent antrenor la Inter U19, ar putea da lovitura carierei. Ajax e pe urmele sale și ia în considerare să-l numească antrenor secund la clubul din Olanda.

Ajax pregătește deja sezonul următor, ținând cont de faptul că acesta nu a fost unul conform așteptărilor. Olandezii sunt pe locul 5, cu 49 de puncte după 31 de etape, după ce echipa a fost „blocată” mult timp în zona retrogradării. Potrivit jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, Chivu este dorit de clubul pentru care a evoluat ca jucător timp de 4 ani, în perioada 1999-2003.

Implicat în lupta pentru salvare, antrenorul din play-out apelează la un gest fără precedent: „Vă jur pe copilul meu! Am transmis deja conducerii”
PLAY-OUT
Implicat în lupta pentru salvare, antrenorul din play-out apelează la un gest fără precedent: „Vă jur pe copilul meu! Am transmis deja conducerii”

Cristi Chivu, dorit de Ajax

Ajax are mare încredere în Chivu și consideră că acesta are un viitor strălucit în antrenorat. Graham Potter este aproape de a deveni principalul „lăncierilor” pentru stagiunea următoare. Fostul internațional român ar urma să devină secundul lui.

Olandezii se gândesc să-i propună lui Chivu o înțelegere pe 5 ani, notează sursa citată. Va fi un proiect pe termen lung, o investiție în Cristi. Fostul fundaș ar urma să devină antrenor principal în următoarele 2-3 sezoane.

Ajax a câștigat UEFA Champions League de patru ori (1971, 1972, 1973, 1995), iar Chivu a evoluat timp de patru sezoane, din 1999 până în 2003.

Decizia stă în mâinile lui Chivu în acest moment. Sub comanda sa, Inter Primavera este pe primul loc în campionat, cu 63 de puncte după 31 de etape, cu 3 etape înainte de final.

Ajax este pe 5 în Eredivisie și nu mai poate urca mai sus de atât. În cazul în care își va menține această poziție, va evolua în Europa League în sezonul următor.

Contractul lui Chivu expiră pe 30 iunie 2024, iar în vară ar urma să facă pasul la un club mare. Câteva echipe, unele din Italia, iar altele din străinătate, s-au interesat deja de el în ultimele luni, dar românul a decis să rămână la Inter până la momentul potrivit.

- Gazzetta Dello Sport, în ianuarie 2024

Chivu este la Inter din 2018, când a preluat echipa U14. În 2019 s-a transferat la U17, iar în anul următor a făcut pasul la squadra U18, alături de care a jucat în semifinala play-off-ului pentru campionat. În stagiunea 2021-2022 a reușit să câștige titlul cu Primavera 1.

Citește și alte știri:

Pariază că Dinamo retrogradează direct: „Nu mi-a plăcut de nicio culoare!”
DINAMO
Pariază că Dinamo retrogradează direct: „Nu mi-a plăcut de nicio culoare!”
„PSD ne-a închis stadionul!” » Ultrașii ies la atac, după decizia Comisiei de Disciplină! Revin pe stadion abia sezonul viitor
PEDEAPSĂ
„PSD ne-a închis stadionul!” » Ultrașii ies la atac, după decizia Comisiei de Disciplină! Revin pe stadion abia sezonul viitor

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (14)
dobrin
dobrin  •  01 Mai 2024, 18:22
Postat de mishu_74 pe 01 Mai 2024, 17:17

te credeam om serios. nu c-o stalkeresti pe sotia lui Chivu pe insta...

Nu stiai? Sunt mare fan silicoane, liftinguri, botox si stafidite.

mishu_74
mishu_74  •  01 Mai 2024, 17:17
Postat de dobrin pe 30 Aprilie 2024, 19:44

De ce sa nu vrea, ca poate sa lucreze legal si ea. Altfel se traieste cand ai doua salarii in familie.

te credeam om serios. nu c-o stalkeresti pe sotia lui Chivu pe insta...

mishu_74
mishu_74  •  01 Mai 2024, 17:15

"Cristi Chivu (43 de ani), în prezent antrenor la Inter U19, ar putea da lovitura carierei."... si apoi scrieti de amaratul ala de Florinel ca o ales banii arabilor. pai voi ce faceti? cultivati genul asta de comportament gen "lovitura carierei", "tunuri financiare", in loc sa scrieti ca e ceva standard, e o treapta normala de urcat in cariera unui antrenor care a obtinut succese, o etapa intermediara altei etape, mai ales ca el e antrenor relativ tanar. De ce a fi antrenor secund la Ajax e vazuta ca fiind lovitura carierei? pt ca ati vorbit cu Chivu si se lasa de antrenorat in 2025? pentru ca stiti voi ca se termina echipele si nu mai exista nimic dupa Ajax? dc trebuie facuta apologia punctului culminant si bagat in capul oamenilor cultul asta de "popor mic nascut pentru o paine mica"? e antrenor la Ajax, gata s-a aranjat. si el si restul de 2 generatii de mostenitori. exact asa suna titlul ala al vostru.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează