INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cum îl descriu italienii pe Chivu: „Cunoaște Inter și știe să trăiască într-un vestiar câștigător. Ar accepta imediat provocarea”

Cristian Chivu. Foto: Imago Images
Cristian Chivu. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2023 12:27 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 12:27

Cristian Chivu (42 de ani) e văzut de Gazzetta dello Sport favorit să-i ia locul lui Simone Inzaghi, dacă situația la Inter nu se schimbă: „Cristian e pregătit, ar fi un semnal puternic pentru echipă!”

„Chivu iese la încălzire. Inter este îngrijorată, Inzaghi a ajuns la limită și Cristian e pregătit să preia ștafeta”. Așa prezintă Gazzetta dello Sport situația la vicecampioana Italiei, după a treia înfrângere la rând în Serie A. 

În următoarele 8 zile, se va decide soarta antrenorului, Simone având trei meciuri consecutive în deplasare, cu Juventus, în Cupa Italiei, contra Salernitanei în campionat, și cu Benfica în „sferturile” Ligii Campionilor. Doar un pas greșit și nerazzurrii vor schimba banca tehnică. E marea șansă a lui Chivu de a fi promovat la echipa mare!

Ce a remarcat Gică Popescu după U Craiova – CFR Cluj: „Nu am văzut niciodată”
CSU CRAIOVA - CFR CLUJ 1-1
Ce a remarcat Gică Popescu după U Craiova – CFR Cluj: „Nu am văzut niciodată”

„Cristian Chivu are idei clare și tactică în serviciul jucătorilor”

„Românul a cucerit titlul la Primavera și cunoaște foarte bine atmosfera la Inter și pe ce butoane să apese pentru redresarea situației. Echilibrul și personalitatea sunt calitățile unuia care a câștigat tot ca jucător în nerazzurro și studiază să devină mare ca antrenor. «Calitățile jucătorilor vin înaintea propriiilor idei» e unul din principiile sale fundamentale. 

Chivu a surprins pe toată lumea prin viteza cu care s-a aruncat spre noua carieră de tehnician și prin implicare. A fost mereu un tip liniștit, dar cu idei clare. Nu-i place să trăiască în zona de confort, vrea să fie mereu pus sub presiune pentru că numai așa poate da tot ce are mai bun. Chiar și, acum, la puștii pe care îi pregătește”, este portretul realizat de cotidianul roz.

7 sezoanea jucat Chivu la Inter (2007-2014), având 168 de meciuri și 3 goluri marcate. A cucerit 8 trofee în nerazzurro. Din 2021 e antrenor la echipa U19

Cum îl descriu italienii pe Cristian Chivu: „Știe pe ce butoane să apese”

Sursa citată îi dă chiar șanse de a reuși: „Cristian n-ar avea probleme să accepte provocarea de a fi antrenorul lui Inter și să încerce încă o dată să ridice ștacheta ambițiilor sale. În parcursul său la formațiile de copii și juniori a deminstrat că nu urmărește o dogmă tactică, ci știe să se adapteze jucătorilor. 

E greu de crezut că promovarea sa va aduce răsturnări tactice, dar ar fi un semnal puternic față de echipă și suporteri, care sâmbătă au fluierat din nou echipa lui Inzaghi după un nou pas greșit. Chivu rămâne unul dintre eroii Tripletei și a fost iubit și aplaudat pe «Meazza» de atâtea ori. Cunoaște Inter și știe cum se trăiește într-un vestiar câștigător”.

În cazul demiterii lui Inzaghi, Inter va privi în propria curte. Cine ar accepta să fie antrenor numai două luni? Iată de ce Chivu este favorirul și profilul foarte apreciat de conducere! 

- Gazzetta dello Sport, cotidian italian

VIDEO. Ioan Sdrobiș, despre Cristi Chivu: „A pășit bine, a luat-o de jos. Bravo lui!”

Citește și:

Lionel Messi, un nou conflict cu fanii lui PSG » Ultrașii parizienilor l-au fluierat înaintea meciului cu Lyon

Steaua București a depus dosarul de licențiere pentru Superligă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
danglumetu
danglumetu  •  03 Aprilie 2023, 18:25

o ia pe urmele lui lucescu, antrenor pt doua luni! dupa care e inlocuit si pierde si banca echipei primavera!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează