INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

FOTO Cum arată Dani Alves după 13 luni de detenție » Azi a început procesul fostului star al Barcelonei acuzat de viol: aproape 300 de jurnaliști acreditați!

Dani Alves pare spășit la audierea de astăzi // Foto: Imago +6   FOTO
Dani Alves pare spășit la audierea de astăzi // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 15:11 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 18:39

Dani Alves (40 de ani) a depus mărturie la Curtea de Apel din Barcelona. Fostul star brazilian al Barcelonei, aflat după gratii de pe 20 ianuarie 2023, este judecat pentru viol, la procesul demarat astăzi fiind acreditați 270 de jurnaliști și audiați 28 de martori. Acuzatul riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare!

Dani Alves a ajuns la ziua judecății. După 13 luni de la data în care s-a hotărât reținerea preventivă, fostul mare internațional brazilian a compărut în fața judecătorilor Curții de Apel din Barcelona. La acest proces, în care ex-fundașul Barcelonei este apărat de avocata Ines Guardiola, iar avocatul acuzării este Ester García, asistă 270 de ziariști acreditați și vor depune mărturie 28 de martori, implicați în dosarul în care Dani Alves e acuzat de viol. 

Victima agresiunii lui Dani Alves refuză o înțelegere financiară: „Daunele morale și consecințele sunt ireparabile”
SPANIA
Victima agresiunii lui Dani Alves refuză o înțelegere financiară: „Daunele morale și consecințele sunt ireparabile”

Și riscă de la 9 ani de pușcărie, cât au cerut procurorii, până la 12 ani, după avocații victimei, plus un deceniu de libertate condiționată și 150.000 de euro daune morale. Asta în condițiile în care acuzatul nu și-a recunoscut culpa și și-a schimbat de cinci ori declarațiile date.

Dani Alves a slăbit în detenție și pare și îmbătrânit

Perioada trăită după gratii l-a îmbătrânit pe Dani Alves, care pare că a slăbit și e afectat de situația în care a ajuns, scrie jurnalul AS. Ce remarcă privirea concentrată a brazilianului, a cărui avocată a solicitat eliberarea clientului său, apoi suspendarea procesului, din cauza presiunii puse de mass-media asupra procurorilor. Ambele au fost respinse de judecător. 

+2 FOTO

Presa va putea urmări procesul într-o sală de judecată alăturată prin intermediul unui circuit TV închis și nu poate înregistra imagini ori sunet. Reporterii vor putea transmite, în scris și în direct, declarațiile inculpatului și ale martorilor.

Vocea victimei, distorsionată, iar imaginea, pixelată

Ziariștii nu vor putea asista însă și la mărturia presupusei victime. Este singura parte a procesului care se va desfășura cu ușile închise. În plus, pentru a evita posibilele scurgeri de informații și dezvăluirea identității femeii, vocea sa va fi distorsionată, iar imaginea va fi pixelată. 

Un ecran îl va separa pe fotbalist de reclamantă pentru a evita orice contact vizual între ei în timpul procesului. Marți sunt convocați la audieri 22 de martori, printre care soția lui Alves, Joana Sanz, ce nu știe dacă va depune mărturie pro sau contra lui Dani Alves.

S-au temut ca Dani Alves să nu fugă din Spania!

Presupusul viol ar fi avut loc în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, într-o toaletă a clubului de noapte Sutton din Barcelona. Iar pe 20 ianuarie 2023, Dani Alves a fost arestat preventiv. Avocații brazilianului de 40 de ani au cerut, în repetate rânduri, liberarea condiționată, dar au fost mereu refuzați de instanță din cauza riscului ridicat de fugă din Spania.

Testele ADN au dovedit că a existat penetrare, lucru pe care fotbalistul, ce a susținut permanent că a fost vorba numai de o întâlnire sexuală consimțită, a trebuit să îl recunoască. Brazilianul a susținut că toate schimbările sale de versiune, până la cinci de la prima declarație, sunt consecința faptului că încerca să își salveze căsnicia cu modelul Joana Sanz.

43de trofee a câștigat în cariera sa de jucător Dani Alves cu echipele de club și cu naționala Braziliei

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„Am decis să-i rupem picioarele cu bâtele” » Documentarul anului în Serbia! Un huligan-șef la Steaua Roșie, mărturisiri horror: „Dacă pleacă vreunul, îl judec eu!”
SERBIA
„Am decis să-i rupem picioarele cu bâtele” » Documentarul anului în Serbia! Un huligan-șef la Steaua Roșie, mărturisiri horror: „Dacă pleacă vreunul, îl judec eu!”
Primul fotbalist care a cerut de urgență ajutor medical pentru a scăpa de dependența de drogul care face ravagii în Premier League
ANGLIA
Primul fotbalist care a cerut de urgență ajutor medical pentru a scăpa de dependența de drogul care face ravagii în Premier League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
daniaania
daniaania  •  07 Februarie 2024, 09:54

Sincer toate aceste fete care acceptă să meargă în toaleta cu un bărbat ce cred că se întâmplă,? Fac *** împreună? Și ea este vinovată. De nu îl chema Dani Alves nu discutam pe aici.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demostene1
demostene1  •  05 Februarie 2024, 19:20

de ce sa ii fie distorsionata vocea? sa isi asume

Randoomlegend
Randoomlegend  •  05 Februarie 2024, 17:07

din ce am inteles si-au recuperat toate averile si deja le-au pus numele unor interpusi si singurul lucru care nu il pot face este sa paraseasca tara. in rest sunt liberi ca pasarea cerului. nu o sa faca o zi de puscarie si isi pastreaza zecile de milioane de euro. mai mult,produc in continuare fara probleme milioane de euro lunar. daca era solid dosarul aveau macar arest la domiciliu. oricum fratii tate sunt un fel de selly sau doarian popa dar la un nivel global. toti s-au imbogatit ca se uita prostii la ei si vand cursuri de 2 bani.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează