INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

Dan Petrescu, eliminat din Liga Campionilor Asiei » Pus la punct de arbitru! + Reacția antrenorului

Dan Petrescu, înfrângere după o victorie și 4 egaluri la Jeonbuk în 2024 Foto: Imago
Dan Petrescu, înfrângere după o victorie și 4 egaluri la Jeonbuk în 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 14:25 / Actualizat marti, 12 martie 2024 14:46

Dan Petrescu, 56 de ani, a suferit prima înfrângere în 2024 la Jeonbuk, echivalentă cu eliminarea din „sferturile” Ligii Campionilor Asiei. După 1-1 în tur, acasă, a fost învins marți în deplasarea de la Ulsan, 0-1.

Dan Petrescu a fost aproape de semifinalele Ligii Campionilor Asiei cu Jeonbuk. S-a oprit însă în „sferturi", eliminat de o altă echipă sud-coreeană, Ulsan, după 1-2 la general.

Dan Petrescu putea conduce cu 2-0 în turul „sferturilor": „Păcat. Penaltyul irosit ne-a demoralizat"

În prima manșă, jucătorii săi au dominat, au deschis scorul rapid (Song Min-Kyu 4) și au avut ocazia desprinderii, dacă Orobo ar fi transformat lovitura de pedeapsă din minutul 24. Dar brazilianul a ratat și, în loc de 2-0 a fost 1-1 spre final. Lee Myung-Jae a egalat în ultimul sfert de oră.

Dezvăluire șocantă în Turcia » Românii au răsturnat complotul anunțat la Gaziantep! „I-au făcut de rușine”
TURCIA
Dezvăluire șocantă în Turcia » Românii au răsturnat complotul anunțat la Gaziantep! „I-au făcut de rușine”

„Păcat că nu am câștigat, îmi pare rău pentru fani. Meritam să câștigăm, totuși, și asta face parte din joc. Cred că penaltyul irosit ne-a demoralizat. Ulterior, am primit un gol după o mare eroare și e regretabil. Am luat gol la singura greșeală. La 1-1, ne-am creat o ocazie bună, fără succes", declara atunci antrenorul în vârstă de 56 de ani, anunțând: „Vom juca mai bine în al doilea meci cu Ulsan".

Echipa lui Dan Petrescu a cedat în prelungirile primei reprize

Înaintea revanșei din Ligă, Petrescu mai făcuse un egal. 1-1 în K-League în fața lui Suwon. Era neînvins în 2024, cu o victori (2-0 împotriva lui Pohang în Liga Campionilor Asiei) și patru remize, numai 1-1, de două ori în campionat, la fel în AFC Champions League.

În retur, Jeonbuk nu a jucat mai bine, așa cum spera tehnicianul. Ulsan a fost peste formația lui Petrescu în prima repriză și, în prelungiri (45+2), Young-Woo Seol a marcat pentru 1-0. Reacția oaspeților după pauză le-a oferit o șansă uriașă de egalare. Șutul lui Tiago Pereira da Silva a fost salvat de portarul advers.

Dan Petrescu, pedepsit de arbitru. Proteste și cartonaș galben

În minutul 54, Petrescu s-a enervat la marginea terenului, considerând că arbitrul Alireza Faghani n-ar fi trebuit să le dea adversarilor o lovitură liberă la intervenția lui Min-Kyu Song.

„Centralul" în vârstă de 45 de ani, australian de origine iraniană, unul dintre cei mai buni arbitri din Asia, nu a tolerat protestele antrenorului. Cartonaș galben!

A fost prima înfrângere a lui Petrescu în 2024, care îl elimină din Liga Campionilor.

Dan Petrescu: „Anul trecut, ne era greu să creăm ocazii de gol. Anul acesta, nu finalizăm ocaziile”.

După eșec, Petrescu s-a plâns la conferință. „E păcat că n-am putut atinge semifinalele. Privind în urmă la cele două meciuri, regret o mulțime de lucruri. Ne-am creat ocazii, dar nu le-am concretizat. Și am luat gol exact înainte de sfârșitul primei reprize”, a declarat antrenorul.

„În ambele manșe, portarul lui Ulsan a jucat un rol important. E dezamăgitor că am ratat acel penalty și n-am putut termina primul meci. Îmi pare rău pentru fani”, a mai spus tehnicianul.

Unul dintre regrete: „Anul trecut, ne era greu să creăm ocazii de gol. Anul acesta, problema e că nu finalizăm ocaziile”.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

O legendă a lui Tottenham, impresionată de Drăgușin: „Ținând cont de presiune, a fost fabulos
STRANIERI
O legendă a lui Tottenham, impresionată de Drăgușin: „Ținând cont de presiune, a fost fabulos"
Veste din Ucraina! Ce a decis Konoplyanka sa facă după ruptura de CFR Cluj
UCRAINA
Veste din Ucraina! Ce a decis Konoplyanka sa facă după ruptura de CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
viola_sempre
viola_sempre  •  12 Martie 2024, 15:27

Gigistul Theodor si un Sfert jubileaza, nu poate uita ca ani la rand Petrescu a ras de ei si le-a interzis titlul :)))))

catalinut111_2
catalinut111_2  •  12 Martie 2024, 15:06

Dacă ar veni Petrescu la Craiova ...macar sa ia si amaratii aia vreo 2 campionate

Vezi toate comentariile (2)
Comentează