INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Dat afară de Manchester United, De Gea vrea să se retragă dacă nu semnează cu un club de top » Condiția majoră pusă de portar

David de Gea // Foto: Imago
David de Gea // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 18:14 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 20:57

David De Gea (32 de ani) a refuzat mai multe oferte, inclusiv din Arabia Saudită, după ce echipa la care a jucat din 2011 nu i-a prelungit contractul. Portarul spaniol câștiga 22 de milioane de euro pe sezon și United i-a propus o scădere substanțială a înțelegerii.

Au trecut aproape trei luni de când David De Gea a devenit un jucător liber. Fostul internațional spaniol nu a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului cu Manchester United, care îi propusese micșorarea salariul său uriaș, de 22 de milioane de euro brut. 

Portarul de 32 de ani a refuzat și Erik ten Hag l-a cerut conducerii clubului pe Andre Onana, pentru care s-au plătit 52 de milioane de euro lui Inter. Așa că De Gea a trebuit să plece, după 11 stagiuni în care a apărat buturile „Diavolilor Roșii". Spera să găsească altă echipă la care să evolueze titular.

Furie în vestiarul lui Manchester United! Conducerea, acuzată că a luat o decizie care a aruncat în aer sezonul
MANCHESTER UNITED
Furie în vestiarul lui Manchester United! Conducerea, acuzată că a luat o decizie care a aruncat în aer sezonul

Vrea să fie numărul 1, nu rezervă

Mercato s-a închis cam peste tot în lume și De Gea e tot șomer. Potrivit The Guardian, goalkeeperul iberic ia în calcul serios să renunțe la fotbal la doar 32 de ani. Deși a primit mai multe oferte, inclusiv din Arabia Saudită, David le-a respins pe toate. 

Nu din cauza banilor, ci pentru că nu era vorba despre cluburi de top. Deocamdată se pregătește singur pentru a nu-și pierde condiția fizică și încă mai așteaptă o propunere pe placul său.

Are nouă trofee cu Man. United

De Gea a fost un fotbalist important la United, câștigând titlul în Premier League, două Cupe și două Cupe ale Ligii Angliei plus Supercupa Angliei de trei ori și o Europa League. A primit de două ori trofeul „Mănușa de Aur”, inclusiv în sezonul trecut, și de patru ori a câștigat trofeul „Sir Matt Busby”, pentru cel mai bun jucător al sezonului votat de suporteri. Va rămâne cu regretul că nici nu a apucat să-și ia rămas bun de la fanii de pe Old Trafford.

545de meciuri a bifat David De Gea în poarta lui Man. United, primind 590 de goluri și păstrând poarta intactă în 190 de partide

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Provocarea noului selecționer al Germaniei: „Am venit să câștig titlul european” » Câți bani ia pentru 9 luni

Superofertă pentru Radu Drăgușin » Ce club din Premier League este dispus să ofere 40 de milioane de euro

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  23 Septembrie 2023, 08:40

Cu banii platiti pe Onana il mai tineau 2 ani si jumatate pe De Gea.Au si aia fixurile lor.

fibra
fibra  •  23 Septembrie 2023, 08:39

Cu banii platiti pe Onana il mai tineau 4 ani pe De Gea.Au si aia fixurile lor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează