INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA FRANȚEI

Detronată în Ligue 1 de Monaco, PSG își găsește consolarea în Cupă » Parizienii câștigă al treilea trofeu consecutiv în urma unui autogol în prelungirile finalei cu Angers

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat duminica, 28 mai 2017 12:07

PSG s-a impus la limită în finala cu Angers din Cupa Franței, scor 1-0, adjudecându-și trofeul după un autogol nefericit al lui Issa Cissokho venit în prelungirile partidei, conform Goal.com.

Pornită ca mare favorită în confruntarea de pe Stade de France, trupa lui Emery a prestat un joc mult sub așteptări, ocaziile cu adevărat importante lipsind pe toată durata meciului. În ciuda faptului că au dominat clar partida, având o posesie zdrobitoare de 68%, singurele ocazii notabile ale parizienilor au venit la șuturile lui Di Maria (59'), respectiv Cavani (85'), ambii trăgând cu puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții lui Letellier.

Aflată în pragul celei mai importante performanțe din istoria de aproape un secol, Angers a rezistat eroic timp de 90 de minute, însă visul de a câștiga primul trofeu din palmaresul fostei grupări a lui Claudiu Keșerü a fost spulberat în al doilea minut de prelungire. Sosit în acest an de la Genoa, Issa Cissokho a trimis mingea cu capul în proprie poartă după un corner bătut de Di Maria (90+2'), trimițând trofeul în vitrina parizienilor.

Eliminată din Champions League după "dubla" istorică cu Barcelona și depășită de AS Monaco în Ligue 1, PSG încheie sezonul cu trei trofee: Supercupa Franței, Cupa Ligii și Cupa Franței, cea din urmă fiind adjudecată pentru al treilea sezon consecutiv.

  • Angers (4-1-4-1), antrenor Stephane Moulin
    Letellier - Manceau, Thomas, Traore, Cissokho - Santamaria (Berigaud 90+2) - Ekambi, Mangani, N'Doye, Pepe (Tait 85) - Diedhiou (Bamba 63)
  • PSG (4-3-3), antrenor Unai Emery
    Areola - Maxwell, Silva, Marquinhos, Aurier - Matuidi, Motta, Verratti - Draxler (Pastore 72), Cavani, Di Maria

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează