INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Dezvăluirea surprinzătoarea făcută de Zidane: "Nici nu mă gândeam la asta! Voiam doar să o rup cu fotbalul"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 22 martie 2018 10:52

Zinedine Zidane, legendarul francez, mărturisește: "Nu am putut abandona fotbalul. Am realizat că, atunci când apar provocări în viață, trebuie să continui".

În 2006, când s-a retras, la 34 de ani, după acel cap răzbunător în pieptul provocatorului Materazzi, în finala Mondialului, Zinedine Zidane a încercat să se ascundă de sportul pe care-l iubise o viață întreagă. "Nu voiam decât să o rup cu fotbalul, să fac altceva. Ajunsesem la un punct de saturație", spune acum fostul mare jucător francez. "Nici nu mă gândeam că voi fi antrenor sau manager, nu aveam acea dorință". 

Și totuși, în 2018, la aproape 46 de ani, Zidane e pe banca lui Real Madrid, unul dintre tehnicienii cu cea mai bună cotă și cu o mulțime de trofee câștigate în numai doi ani în elită. Din ianuarie 2016.

Cinci ani de studiu

"În cele din urmă, nu am putut abandona. Am realizat că, atunci când apar provocări viață, trebuie să continui". ZZ povestește că "mi-am dedicat tot timpul, m-am pregătit pentru noua aventură și, cum pasiunea pentru fotbal a rămas la fel de puternică, iată-mă aici, în acest punct. Fericit să fiu antrenor".

A detaliat: "Doi ani, am învățat pentru a fi manager". Și a obținut diploma de manager general la Centrul de Drept și Economie a Sportului, din Limoges. "Apoi, trei ani de studiu ca să devin antrenor". Concluzia: "Perioada de pregătire, de studiu, a fost esențială, obligatorie, pentru ceea ce fac astăzi. Văd cât e de dificil să fii sus și să rămâi acolo". 

8 trofee a cucerit Zidane ca antrenor la Real Madrid: Champions (2016, 2017), Supercupa Europei (2016, 2017), CM Cluburi (2016, 2017), LaLiga (2017) și Supercupa Spaniei (2017)

97 de victoriiare Zidane pe banca albilor, în 135 de meciuri (71,85%), plus 24 de egaluri și 14 înfrângeri; cu el, Real a înscris 361 de goluri, primind 142

S-a întors la Limoges pentru un joc caritabil

Miercuri, Zidane a fost invitat la un meci caritabil de futsal, organizat de asociația "Mécénat Chirurgie Cardiaque" la Limoges. A jucat puțin alături de foști colegi, Blanc, Pires și Boghossian, a înscris două goluri și a trecut pe bancă, având ceva probleme musculare. Apoi, a vizitat-o la spital pe Orlanda, o fetiță de origine burundeză în vârstă de 7 ani, operată recent la inimă. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează