INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Espanyol - Barcelona 0-4 // VIDEO Messi, incredibil! A înscris mai multe goluri din lovitură liberă decât toate echipele din Top 5 Europa în ultimii 4 ani 

Busquets a spus doar atât despre Messi:
Busquets a spus doar atât despre Messi: "Cel mai bun din lume". 4 stele în Mundo Deportivo Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 09:56

Argentinianul Leo Messi, criticat de Pelé și fixat pe locul 5 la Balonul de Aur, are 19 reușite din faze fixe în campionat în perioada 2014-2018. Juventus are 18, Real 14, Bayern 13.

A fost o săptămână stranie pentru Leo Messi. France Football i-a oferit doar locul 5 în ierarhia Balonului de Aur, iar Pelé a spus despre el că "șutează numai cu un picior, are o singură fentă și nu lovește mingea cu capul. Cum să-l comparați cu mine?".

Sâmbătă, în derbyul cu Espanyol, argentinianul le-a răspuns tuturor. Cu alt joc extraterestru, un assist genial și două goluri din lovituri libere, de fiecare dată parcă așezând mingea cu mâna la vinclu. "Rachete teleghidate", scrie Mundo Deportivo.

"E venit de pe altă planetă"

Statisticianul spaniol Alexis Martín, supranumit MisterChip, a găsit alte cifre impresionante. În ultimii patru ani, Messi a marcat cele mai multe goluri din faze fixe în primele cinci campionate europene. Și nu doar că a depășit orice jucător, a întrecut orice echipă, cu toți fotbaliștii ei! Are 19 reușite, una peste Juventus și patru deasupra Realului.

"Ce-aș mai putea zice despre Messi? E un lux să-l vezi pe teren", afirmă Ernesto Valverde, antrenorul Barcelonei. Iar Gary Lineker, unul dintre marii atacanți ai naționalei Angliei, e vrăjit de Leo. "Alte două goluri senzaționale din lovituri libere. Are 10 numai în 2018. E ridicol de bun", a postat el pe Twitter. "Oricine vede mult fotbal și înțelege un pic jocul știe că Leo e venit de pe altă planetă".

38de goluri a marcat Leo Messi din lovitură liberă pentru Barcelona
1

1goluri are Messi în acest campionat, golgeter alături de Stuani (Girona)

23de goluri și 11 assisturi are Leo în 32 de meciuri contra lui Espanyol

13sezoane a adunat argentinianul cu minimum 10 goluri în LaLiga (record)

Goluri marcate din lovitură liberă în Top 5 campionate din Europa în perioada 2014-2018:

19 Messi
18 Juventus
14 Real, Roma, Lyon
13 Bayern
12 PSG, Monaco, Sampdoria
11 Chelsea, Liverpool, Milan

Al doilea meci cu două goluri din faze fixe

Nu e prima oară când Messi marchează de două ori din lovitură liberă în același meci. Premiera a fost în 2015, în Supercupa Europei. Barcelona a învins Sevilla cu 5-4, iar Leo i-a înscris două goluri din faze fixe lui Beto în primul sfert de oră.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
marius.bxl
marius.bxl  •  09 Decembrie 2018, 13:53

Daca pele juca pe acum cred ca avea o cariera asemanatoare cu ciprian marica. Lustruia banca de rezerve

cneius
cneius  •  09 Decembrie 2018, 12:59
Postat de capca1 pe 09 Decembrie 2018, 12:00

Fotbalul din vremea lui Pele era altceva. Uitați-vă cum, atunci când atacantul are mingea, în jurul lui, pe o distanță de 2-3 m nu e nimeni care să-l arace ! Inclusiv la finala CM din 1970, golul lui Carlos Alberti, fundașul care înscrie din unghi, trage la poartă nestingherit, deși era în careul de 16 m. Ritmul de joc era lent, nu era agresivitatea de azi !când baba de Pele a dat de Morais,in 1966, gata, s-a risipit farmecul ! Pele nu a jucat în Europa, golurile lui marcate prin pădurile din Brazilia au fost numărate , ca Pristanda, de pe vremea când era la grădiniță : două cu Palmeiras, trei cu Bello Horizonte, alte două cu Palmeiras... Când n-a mai putut nici în Brazilia ,a plecat în SUA , a dat căte-un gol și i se aducea microfonul pe teren și el striga :”Love!” Maradona a fost primul care a dus fotbalul la alt nivel, a fost cel mai faultat forbalist dar a tras naționala Argentinei după el, în 1986 și în 1990. Plus că, la Napoli , a făcut vrăji ! Messi nu a reușit la națională și din cauză că nu are coechipieri de valoare, cum a avut Maradona. Dar, cred eu, Messi este altceva ! La Barcelona este casa lui, are coechipieri de clasă, poate juca liber , cum, din păcate, la naționala Argentinei nu poate !

Zici tu ca Messi nu a avut coechipieri de valoare ? Gresesti! Iti scriu citiva dintre ei, poti trage concluzia singur: Walter Samuel, Veron, Tevez, Demichelis, Zabaleta, Di Maria, Mascherano, Otamendi, Lavezzi, Higuain, Aguero, Dybala. Fie vorba intre noi, eu nu-mi amintesc de vreun meci bun facut de Messi la mondiale.

cneius
cneius  •  09 Decembrie 2018, 12:51

Prea multa publicitate in ziua de azi, prea multi il cred pe Messi un zeu, ceea ce nu este cazul. Iar Pele isi poate da cu parerea, e dreptul lui.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează