INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA EUROPEI /REAL MADRID - ATLETICO MADRID, MIERCURI, 22:00

Europa, sub dominație spaniolă! Ibericii vor avea la Tallin a 9-a Supercupă în ultimul deceniu

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 14 august 2018 14:18

Real Madrid, câștigătoarea Champions League, și Atletico Madrid, deținătoarea Europa League, vor juca miercuri, de la ora 22:00, în Supercupa Europei.  Patru echipe iberice, Real, Atlético, Barcelona și Sevilla au cucerit 21 din cele 30 de trofee europene puse în joc în perioada 2008-2018.

Supercupa Europei continuă traseul pe continent. După Praga, Cardiff, Tbilisi, Trondheim și Skopje, meciul dintre câștigătoarele Champions și Europa League se va derula mâine la Tallin, în capitala Estoniei. Pe un stadion cu numai 13.000 de locuri.

Față în față, Real și Atlético. Derbyul Madridului la 2.893 de kilometri. Va fi cea de-a 9-a Supercupă cucerită de o echipă spaniolă în ultimul deceniu. În perioada 2008-2018, doar patru formații din LaLiga, Real, Atlético, Barcelona și FC Sevilla, au adunat 21 din cele 30 de trofee continentale disputate. 

Dacă învinge Real, albii vor avea 5 victorii în Supercupă, egalând Barcelona și Milan pe prima poziție a cluburilor cu cele mai multe trofee. Dacă bate Atlético, trupa lui Simeone va urca pe locul 4, cu 3 succese, la fel ca Liverpool. 

Hațegan, rezervă la Tallin

Supercupa de mâine va fi arbitrată de o brigadă poloneză, condusă de Szymon Marciniak, care a dirijat două partide la Mondial. Al 4-lea arbitru va fi Ovidiu Hațegan.

Supercupa Europei în ultimii 10 ani

3 Real Madrid
3 Barcelona
2 Atlético
1 Bayern
1 Zenit

Liga Campionilor în ultimii 10 ani

4 Real Madrid
3 Barcelona
1 Bayern
1 Chelsea
1 Inter Milano

Europa League în ultimii 10 ani

3 Atlético
3 FC Sevilla
1 Man. United
1 Chelsea
1 FC Porto
1 Șahtior

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  14 August 2018, 14:59

Faina treaba a facut UEFA. Supercupa Europei pe un stadion de 13.000 de locuri !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează