INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Familia Inzaghi rămâne doar cu un antrenor în Serie A » Decizia luată de fosta echipă a lui Drăgușin

Filippo Inzaghi, ex-antrenorul Salernitanei // foto: Guliver/gettyimages
Filippo Inzaghi, ex-antrenorul Salernitanei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 10 februarie 2024 16:25 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 16:55

Filippo Inzaghi (50 de ani) a fost destituit din postul de antrenor la Salernitana, care a pierdut vineri seară (1-3) în fața lui Empoli, pe teren propriu. Fratele mai mare al lui Simone, tehnicianul liderului, mai avea contract până la vară și lasă formația granata pe ultimul loc în Serie A, după doar patru luni și 18 meciuri.

Unul merge ceas cu Inter, fiind liderul Seriei A, iar celălalt se află (sau mai bine spus, se afla!) la polul opus al clasamentului. Filippo Inzaghi nu a rezistat decât patru luni pe banca tehnică a „lanternei roșii," Salernitana

Propunerile lui Haaland pentru a limita pierderile de timp » Ce reguli ar schimba golgheterul norvegian
ANGLIA
Propunerile lui Haaland pentru a limita pierderile de timp » Ce reguli ar schimba golgheterul norvegian

Înfrângerea de vineri, de pe Stadio Arechi (1-3 cu Empoli), a pus capacul unei serii de șase etape fără succes, cu un singur punct acumulat, după nulul cu Torino. 

Demiterea inevitabilă, după 18 partide, a venit azi și este a șaptea schimbare de antrenor din acest sezon. Și a doua survenită la Salerno, după concedierea lui Paulo Sousa, pe 10 octombrie! 

Squadra din sudul Italiei a rămas la șase puncte de primul loc salvator de la retrogradare, după 24 de etape, dar distanța poate crește până luni.

Filippo Inzaghi a reușit doar două promovări

Dacă Pippo a avut o carieră mai strălucitoare decât Simone ca jucători, ambii fiind atacanți, la capitolul tehnicieni situația stă invers. 

Filippo a început de la Milan U17 și i s-a oferit, prea devreme, banca echipei rossonera de seniori, rezistând un sezon și 45 de meciuri. 

Pe traseul dificil apucat a trecut în mai puțin de opt ani pe la Venezia, Bologna, Benevento, Brescia și Reggina, reușind două promovări: în Serie B cu Venezia (2016-'17) și-n Serie A cu Benevento (2019-'20), câștigând și un trofeu minor, Coppa Italia Lega Pro în 2016–17!

Cine vine în locul lui Pippo Inzaghi? Ballardini sau Semplici?

Decizia demiterii este luată, nu mai lipsește decât anunțul oficial. Postul rămas vacant este râvnit de doi candidați: Davide Ballardini și Leonardo Semplici, după cum informează Sportmediaset. Ambii sunt liberi, după ce și-au încheiat colaborarea cu Cremonese și, respectiv, Spezia, în Serie B. 

4remize și 10 eșecuri a înregistrat Filippo Inzaghi în 16 meciuri cât a stat pe banca tehnică a Salernitanei. Singurele succese au fost reușite cu Hellas Verona și Lazio

Demiterea lui Pippo Inzaghi, fost campion mondial în 2006 cu squadra azzurra, a fost a doua din cariera de antrenor, după cea de la Bologna (2018-2019), suferită după etapa a 21-a.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Unul dintre titularii incontestabili ai lui Xavi vrea să plece » Ofertă de 100 de milioane de euro!
SPANIA
Unul dintre titularii incontestabili ai lui Xavi vrea să plece » Ofertă de 100 de milioane de euro!
Reacția lui Ladislau Boloni după remiza lui Metz de la Marsilia: „Este un punct care ne ridică moralul”
FRANȚA
Reacția lui Ladislau Boloni după remiza lui Metz de la Marsilia: „Este un punct care ne ridică moralul”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează