INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Gianluigi Buffon se retrage la 45 de ani, dar rămâne în fotbal. Ce post i se oferă celebrului portar italian

Gianluigi Buffon. Foto: Imago Images
Gianluigi Buffon. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2023 17:05 / Actualizat sambata, 29 iulie 2023 09:32

Selecționerul Roberto Mancini i-a propus lui Gianluigi Buffon (45 de ani) să fie șeful delegației squadrei azzurra, deținut în trecut de Gigi Riva și regretatul Gianluca Vialli. Iar lui Andrea Barzagli, fostul coleg de la Juventus, postul de antrenor al fundașilor campioanei Europei.

Nu și-a anunțat oficial retragerea, dar nu s-a prezentat la reluarea pregătirilor Parmei. Gianluigi Buffon amână momentul în care își va agăța mănușile în cui și pentru că așteaptă o veste de la naționala Italiei. 

Vlad Chiricheș, conferință cu „săgeți” » A izbucnit la prezentarea oficială: „E prea mult! Aș merita mai mult respect”
FCSB
Vlad Chiricheș, conferință cu „săgeți” » A izbucnit la prezentarea oficială: „E prea mult! Aș merita mai mult respect”

Legendarul goalkeeper de 45 de ani ar fi vrut să mai joace un ultim sezon în Serie A, numai că echipa gialloblu a ratat promovarea în play-off. Buffon e vizat de o ofertă de a rămâne în fotbal. Nu ca antrenor, căci nu deține licența UEFA Pro, ci în stafful administrativ al squadrei azzurra.

Concurează cu Paolo Maldini

Selecționerul Roberto Mancini îl vrea ca șef al delegației campioanei Europei, funcție deținută în trecut de Gigi Riva și Gianluca Vialli. 

Liderul absolut al selecțiilor în reprezentativa Italiei (176 de prezențe) și-a luat un timp să reflecteze la propunerea neașteptată și să obțină aprobarea președintelui federației, Gabriele Gravina. Care l-ar fi vrut pe Paolo Maldini, fosta legendă a rossonerilor, de care AC Milan s-a despărțit recent.

„Un vis nerealizabil", a comentat agenția Sportmediaset, Maldini având și o altă variantă, să semneze cu PSG! Buffon nu e presat să dea un răspuns rapid, pentru că următoarele partide ale Italiei sunt în septembrie, cu Macedonia de Nord și Ucraina.

A fost ofertat și Leo Bonucci!

Nu e unica noutate de la campioana Europei. În stafful lui Mancini mai sunt așteptați fostul coleg al lui Buffon la Juventus și națională, Andrea Barzagli, și Alberto Bollini, antrenorul naționalei U19, proaspătă campioană a continentului. Primul se va ocupa de pregătirea fundașilor, iar celălalt va fi noul secund al lui Mancini.

Înaintea lui Barzagli, aceeași funcție i-a fost propusă lui Leonardo Bonucci, și el component al celebrei defensive BBC, dar stoperul juventin mai vrea să joace un sezon.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL: 

Guardiola mai pierde un star » Ce sumă a plătit Al-Ahli lui Manchester City pentru transferul lui Riyad Mahrez

Galatasaray a avut ofertă de 15 milioane de euro pentru Olimpiu Moruțan, dar a ignorat-o

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  28 Iulie 2023, 22:18

E bazat Buffon.

Ghidibaca
Ghidibaca  •  28 Iulie 2023, 18:04

Bai ***!!!A declarat el ca se retrage?????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează