INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIILE FIFA THE BEST

FOTO Nu le-a venit să creadă! Cum au reacționat Guardiola și tatăl lui Haaland când Messi a fost anunțat câștigător la gala FIFA The Best

Pep Guardiola, sursa Foto / El Futbolero +4   FOTO
Pep Guardiola, sursa Foto / El Futbolero

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 12:33 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 13:15

Lionel Messi (36 de ani) a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2023 în gala „The Best FIFA Football Awards” în detrimentul lui Erling Haaland (23 de ani), iar acest vot l-a surprins pe Guardiola și l-a nemulțumit vizibil pe tatăl atacantului de la Manchester City.

Messi și Haaland au fost la egalitate în top, cu 48 de puncte fiecare, iar Mbappe pe locul 3, cu 35 de puncte. În acest caz, departajarea s-a făcut la numărul cel mai mare de câte 5 puncte acordate de căpitanii echipelor naționale, unde Messi a avut 107 voturi, iar Haaland 64.

Dorinel Munteanu îi răspunde pe măsură lui Adi Mutu: „Să se uite la ce a realizat ca antrenor!”
OȚELUL
Dorinel Munteanu îi răspunde pe măsură lui Adi Mutu: „Să se uite la ce a realizat ca antrenor!”

Cum a primit vestea Pep Guardiola » Reacție sugestivă din partea lui Alf-Inge Haaland 

Alf-Inge Haaland, tatăl starului norvegian, a fost vizibil iritat de faptul că fiul său nu a câștigat acest premiu. În urma acestui vot, camerele s-au concentrat pe reacția lui Alf-Inge și a managerului Pep Guardiola. 

Dacă Pep Guardiola a aplaudat și a ridicat din sprâncene mirat de decizie, reacția de nemulțumire a tatălui jucătorului de la Manchester City a fost mult mai clară. Acesta nici nu a aplaudat după ce a auzit numele lui Lionel Messi.

Alf-Inge Haaland era convins că fiul său va obține acest trofeu și nu se aștepta la acest deznodământ.

Presa internațională vuiește după ce Lionel Messi a primit trofeul „FIFA The Best”

Presa internațională vuiește după decizia din cadrul galei „FIFA The Best”. Mai multe publicații de renume nu înțeleg decizia căpitanilor și selecționerilor care l-au votat pe Messi. Și jurnaliștii de la mai multe publicații mondiale au votat. Singurul jurnalist român care a votat la gală a fost Theodor Jumătate, de la Gazeta Sporturilor.

„De ce Messi? Această alegere i-a lăsat pe fani mască”, au scris cei de la BILD. „Surpriză mare. Messi e The Best”, a notat și Marca, din Spania.

„Decizie foarte ciudată, trebuia să câștige Haaland”, a scris The Times. „Aș spune că e o decizie scandaloasă”, a spus expertul Carl-Erik Torp, analistul postului norvegian NRK.

Un alt site in Norvegia, Aftenposten, a notat: „N-a contat că mașina norvegiană de goluri a avut un sezon senzațional la City. A bătut recorduri încontinuu, a câștigat tripla și a luat multe premii pentru performanțele individuale. Dar a pierdut în fața lui Messi în două anchete prestigioase. S-a întâmplat la gala Balonului de Aur și acum la cea organizată de FIFA”.

„Complet greșit. În 2023, Erling ar fi meritat să câștige datorită statisticilor. A contribuit decisiv la câștigarea tuturor trofeelor de către City. Tot respectul pentru Messi, dar au fost alți jucători mai buni în 2023”, a transmis Lars Tjærnås, un analist norvegian de la VG, cel mai mare site din țara lui Erling Haaland.

Citește și:

Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro

Mutare de nicăieri: internațional cedat din Superliga cu 4 zile înainte de primul meci! » GSP are cifrele mutării: „Aceasta este suma”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (11)
DanMinoiu
DanMinoiu  •  17 Ianuarie 2024, 11:20

Bună ziua și La Mulți Ani Oameni buni, nu v-ați obișnuit deja cu nedreptatea? Fotbalistul Messi "e ținut în brațe" de mult timp. A "furat" un Balon de Aur de la Iniesta, unul de la Lewandowski, unul de la Ronaldo. Plus alte 2 (două) trofee de la alții. Toți îl văd mai bun decât este. O să fiu acuzat (probabil) că sunt fan Ronaldo, însă adevărul doare. La 38 de ani omul ăla joacă și a făcut mai multe ca Messi. El "s-a resemnat" cu concurența neloială a lui Messi, acum o să vadă și alții cum este "să fii furat" Nimic nou sub soare, nedreptatea e lege prin lume. Interesele sunt totul. Atât "de mare caracter" este că nici nu s-a dus la ceremonie. Nu avea avion, nu?

zb59
zb59  •  17 Ianuarie 2024, 03:17

“ Messi a avut 107 voturi, iar Haaland 64 de la capitanii echipelor nationale”. Mi se pare un vot destul de elocvent, venind de la oameni care chiar stiu ce inseamna fotbalul! Halland Este un jucator exceptional, dar nu la nivelul lui Messi. Iar taica-su, ca orice parinte, nu poate fi decat subiectiv. Oricum, se pare ca este certat un pic si cu fair play-ul.

sion1001
sion1001  •  16 Ianuarie 2024, 23:09
Postat de Serban_radu. pe 16 Ianuarie 2024, 21:43

Poate ne spune si noua cum a votat Jumatate !?!

Messi, Messi, Messi! Theo e inteligent si stie totul despre fotbal!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează