INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Îl cere la Barcelona sau tatonează terenul pentru a pleca Manchester City? Messi l-a luat la întrebări, chiar pe teren, pe unul dintre adversari

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 septembrie 2017 11:27

Pablo Maffeo, de la Girona, a fost responsabil cu marcajul la Messi în meciul pe care Barcelona l-a câștigat fără emoții, scor 3-0. Fundașul dreapta și-a făcut bine treaba, nedându-i prea mult spațiu argentinianului.

Spaniolul a aflat în dimineața partidei că va trebui să devină "umbra" argentinianului timp de 90 de minute. S-a descurcat bine și chiar i-a câștigat admirația vedetei Barcelonei.

"Când îl marchezi pe Messi trebuie să te gândești că e un tip normal, că are tot două picioare, ca și ceilalți. Și să rămâi concentrat. Antrenorul mi-a cerut să nu-l las pe Leo să aibă mingea", a mărturisit tânărul fundaș. Maffeo a mai dezvăluit că, deși a avut o misiune dificilă, a fost timp și pentru un dialog cu argentinianul: "Messi mi-a zis: «O să stai pe capul meu tot meciul» și eu i-am răspuns: «Ești cel mai bun din lume, n-am ce să fac».

M-a întrebat câți ani am, dacă sunt împrumutat de la City, m-a întrebat cum e acolo. Eu și Messi am fost pe tot terenul împreună. M-a întrebat mai multe lucruri. E un tip de treabă".

2017 09 23t200823z 237101919 rc1a2a611df0 rtrmadp 3 soccer spain gir fcb
Messi și Maffeo (foto: Reuters)

Fundașul dreapta are 20 de ani e jucătorul lui Manchester City, dar joacă din 2016 la Girona, fiind la cel de-al treilea împrumut la actuala echipă. Apărătorul mai are contract cu englezii până în 2019.

"Un prieten voia tricoul lui Ter Stegen, așa că i l-am cerut. Messi e cel mai bun fotbalist din lume, i l-aș fi cerut lui, dar prietenii sunt pe primul plan pentru mine" Pablo Maffeo, fundaș dreapta Girona

"Cred că în acest meci Messi nu a fost determinant, cum e de obicei. Pablo s-a achitat bine de sarcini, Messi nu a avut prim-planul, ca în alte partide. Am încercat să minimalizăm răul pe care ni-l putea face și am reușit" Pablo Machín, antrenor Girona

Maffeo a debutat pentru City pe 24 august 2016, în victoria englezilor în fața Stelei, scor 1-0. Are selecții la naționalele U16, U17 și U19 ale Spaniei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
sooos1ck
sooos1ck  •  24 Septembrie 2017, 17:56

Au incercat să minimalizeze raul pe care-l produce Messi și au reușit, doar că au pierdut cu 3-0 :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează