INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A LA START

Începe cel mai așteptat sezon de Serie A din ultimii ani » Analiza luptei la titlu: efectul Ronaldo în Misiune Imposibilă 8

Juventus are acum un supergolgeter, în formă și la 33 de ani: Cristiano Ronaldo // FOTO: Guliver/Getty Images +8   FOTO
Juventus are acum un supergolgeter, în formă și la 33 de ani: Cristiano Ronaldo // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 17 august 2018 16:45

Prețul pus pe capul ”monstrului” Juve este acum și mai mare după aterizarea ”extraterestrului” Ronaldo, dar concurența s-a întărit calitativ și cantitativ, Inter fiind cea mai îndreptățită să emită pretenții la titlu. 

Din 2012 încoace, mișcarea de rezistență peninsulară nu reușește să răstoarne dictatura din Serie A. An de an, de 7 sezoane, Juventus își învinge concurența, mai slabă sau mai redutabilă, plecând chiar uneori și cu handicap.

A schimbat antrenorul, sistemele, au plecat și au venit vedete, însă povestea a rămas cu sfârșitul cunoscut. Bianconerii au ridicat ștacheta acum, prin cel mai scump transfer din istoria campionatului italian, Ronaldo costând și mai mult decât Higuain, și au obligat rivalele să investească și cantitativ, dar și calitativ.

Achiziții peste bugetele rivalelor

Un sfert din totalul sumelor plătite în această vară pentru achiziții (peste bugetul oricărei rivale din Serie A!) stă în dreptul echipei lui Allegri, care și-a propus să câștige Liga în acest sezon, după două finale pierdute în ultimii 4 ani. Și-a întărit apărarea cu "trădătorul" Bonucci și cu Cancelo, suflat lui Inter, nu i-a pierdut decât pe Higuain și Buffon dintre staruri, rezistând presiunilor pentru Pjanici, Alex Sandro și Dybala, la fel și ofertelor primite de Allegri.

Resurecția nerazzurra

Plutonul pretendentelor la tron e condus de Inter, care tocmai i-a prelungit acordul lui Spalletti până în 2021. Ceea ce n-a putut cu AS Roma va încearca în al doilea sezon pe banca nerazzurrilor, fortificați remarcabil în vară, în toate compartimentele. Semne că patronul chinez are planuri mărețe și pe termen lung, Nainggolan, De Vrij și Lautaro Martinez fiind principalele lovituri.

Napoli a schimbat banca și probabil va arăta altfel fără Sarri, dar cu experiența și blazonul lui Ancelotti. Milan a trecut din era chinezească în epoca americană cu alte mișcări masive de trupe și cheltuieli (destule eșalonate pe două stagiuni din motive de fair-play financiar).

La fel s-a întâmplat la AS Roma, unde directorul sportiv Monchi trebuie să găsească un echilibru între afacerile dorite de proprietarul Pallotta și reconstruirea rapidă a unei trupe competitive, operând nu mai puțin de 12 achiziții.

Amânate de tragedie

Două partide programate duminică, de la 21:45. nu se vor mai juca. Milan - Genoa și Sampdoria - Fiorentina au fost amânate pentru o dată stabilită ulterior, din cauza tragediei de la Genova. 

4444

256,9
milioane de euro a cheltuit Juventus pentru achiziții în vară. Roma a vândut cel mai mult, 124,7 milioane

1,06
miliarde de euro au investit cluburile din Serie A în achizițiile de jucători în această vară. Au vândut de 779,4 milioane

4,42
miliarde de euro e cota de piață a tuturor jucătorilor din Serie A în sezonul viitor, conform transfermarkt.de. Juventus are cel mai valoros lot, 776,5 milioane

Nu se mai vede în România?!

După 12 ani, fanii români nu vor mai putea urmări, deocamdată, Serie A la niciun post de televiziune din țară. RCS-RDS, care a deținut exclusivitatea drepturilor în ultimele 3 sezoane, nu a mai plătit prețul foarte mare cerut de Mediapro pentru a reînnoi contractul, iar cei de la Telekom au renunțat să liciteze din același motiv, repetându-se practic scenariul din stagiunea trecută cu Bundesliga. Totuși, negocierile nu sunt definitiv închise, existând o mică speranță de stabilire a unui acord cu deținătorul drepturilor. 

Un singur român titular!

Nu mai avem decât un român titular în Serie A, Ștefan Radu, ce își va încheia cariera la Lazio. Ceilalți vor fi rezerve în sezonul viitor. Vlad Chiricheș a fost păstrat de Ancelotti, deși Napoli a primit oferte să-l vândă, portarul Ionuț Radu, împrumutat de Inter la Genoa, iar Constantin Nica (Atalanta) nu este o opțiune pentru Gasperini.

Bogdan Lobonț, eternă rezervă la Roma, s-a retras. George Pușcaș (Inter) n-are loc în A și s-a întors în Serie B, la Palermo. În divizia cadetă a retrogradat Adrian Stoian (Crotone) și vor mai juca Suciu (Venezia), Mogoș (Cremonese), Boldor (Foggia) și Ispas (Ascoli). 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează