INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Incredibil: un meci pe sezon din campionatul Spaniei se va juca în SUA! Acord pentru următorii 15 ani

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 16 august 2018 17:11

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a ajuns la un acord cu Relevant, o multinațională din Miami, iar timp de 15 ani, un meci pe sezon se va juca în Statele Unite ale Americii.

" La Liga North America" va deveni o filială a Ligii de Fotbal din Spania și va avea ca obiectiv promovarea fotbalului în Spania. Astfel, un meci pe sezon, timp de 15 ani, se va juca în Statele Unite ale Americii. Va fi pentru prima dată când un meci din campionatul Spaniei se va juca în afara țării.

"Vrem să promovăm pasiunea pentru fotbal în toată lumea. Este un acord revoluționar și va fi un impuls pentru fotbal în SUA", a declarat Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania.

Americanii au vrut prima dată ca un meci din Premier League să se joace în State, dar au fost refuzați. Înaintea sezonului 2017-2018, Real Madrid și Barcelona au jucat un amical în Miami, 2-3, americanii declarând că meciul a fost un succes, stadionul Hard Rock (65.326 de locuri) fiind plin.

Duminică a avut loc Supercupa Spaniei, la Tanjer, în Maroc, fiind pentru prima dată când nu a avut loc pe teritorul țării iberice.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
alexpescaru
alexpescaru  •  11 Septembrie 2018, 10:59

Înclin să cred că pseudojurnaliștii guvidari sunt și bețivi, căci numai beat poate cineva să scrie atâtea prostii... Iar corectorii sunt, probabil, la fel de matoi.

dudulici
dudulici  •  17 August 2018, 03:58

"(" La Liga North America" va deveni o filială a Ligii de Fotbal din Spania și va avea ca obiectiv promovarea fotbalului în Spania.)"!!!!!!Cine a scris gogomaniile astea?!?Tot un inginer ca Geambasu care cara geanta "maestrului" Ovidiu gazetarul?!Acum o cara el lu' Geamba,ca asta s-a ajuns!Pai bine nestiutorule de nimic,in Spania mai e nevoie de promovare a fotbalului?!Si daca da,dupa mintea ta subtire,tocmai americanii,inventatorii fotbalului,sa o faca?!Vai de capatana ta!!!!

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  16 August 2018, 21:43
Postat de stelistul1 pe 16 August 2018, 17:34

Tanjer... bravo jurnalistu'! Tanjer, asa

Sa nu uitam ca si meciul ce urmeaza sa fie jucat in SUA are ca rca obiectiv promovarea fotbalului în Spania! Astia sunt profesionisti ce cauta pe net diplome de bac cand ajung in anul trei de facultate...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează