INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER MILANO

Inter Milano la 111 ani » Adrian Florea dă 9 motive pentru care e „la squadra piu bella del mondo”: mai țineți minte ce a făcut Zanetti la singura eliminare în 612 partide?

Javier Zanetti, foto: Guliver/gettyimages
Javier Zanetti, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 martie 2019 08:07

Internazionale Milano nu este nici cea mai veche, nici cea mai titrată echipă de fotbal. Nici cea mai bogată. Posibil să nu fie nici cea mai iubită.
Totuși, a fost și rămâne "la squadra piu bella del mondo"!

Dintr-un milion de motive. Sau din 111, vârsta pe care o împlinește chiar astăzi. Ori măcar din 9 (martie), ca să nu vă plictisiți teribil încă de la început de weekend.

1. Clubul a fost înființat de o mână de artiști. La propriu. Pictori, scriitori, arhitecți. Într-o noapte rece de martie, la restaurantul Orologio, situat în centrul orașului, la doi pași de "Scala". Iar prima stemă a fost opera unui pictor futurist, Giorgio Muggiani, pe atunci în vârstă de numai 21 de ani.

2. E adevărat, Inter nu triumfă la nivel înalt foarte des. Ba o face surprinzător de rar. Dar, când o face, o face în stil de mare campioană. Revoluționează, practic, fotbalul.

S-a întâmplat în anii '60, cu trupa lui Helenio Herrera, s-a întâmplat și în 2010, cu gașca lui Mourinho. Care gașcă a izbutit să facă istorica triplă, campionat - Cupă - Champions League! O performanță de care nu s-au atins nici Milanul lui Sacchi, nici Juventusul lui Lippi, ca să amintim doar două dintre uriașele formații peninsulare.

3. Inter e unica echipă care nu cunoaște cum e viața în Serie B. Asta și pentru că s-a ținut departe de celebrele scandaluri Totonero sau Calciopoli, în care rivalele AC Milan, respectiv Juventus au fost capul răutăților.

4. Inter e singura care a avut pe bancă un Mag (Herrera) și un Special (Mourinho), iar pe gazon un Fenomen (Ronaldo), un Împărat (Adriano) și un Principe (Milito). 

5. Numai Inter a fost antrenată de un român, Mircea Lucescu, iar un alt român, Cristi Chivu, a cucerit Champions League pe când asorta negrul cu albastrul.

6. Doar Inter a putut face schimburi de jucători precum Cannavaro - Carini ori Seedorf - Coco sau să-l vândă pe Roberto Carlos la Real pe bani de țigări. Pazza Inter...

7. Inter a avut un căpitan, Javier Zanetti, care în 612 partide (numai în campionat) a suferit o singură eliminare. Cam nemeritată și venită la o vârstă, 38 de ani, la care argentinianul încă înghițea cei mai mulți kilometri în fiecare meci. Cum credeți că a reacționat Zanetti? I-a strâns mâna arbitrului!

8. Numai Inter a fost în stare să cheltuiască sute de milioane de dolari/euro fără să câștige vreun trofeu. Totuși, ce trofeu poate fi mai frumos decât "bicicletele" lui Ronaldo, șerpuirile lui Roberto Baggio ori "foarfecile" lui Djorkaeff?!

9. Se spune că, în cei 111 ani de istorie, Interul ar fi oferit fanilor săi mai multe pricini de suferință, decât de satisfacție. Poate că așa e. Dar fără suferință nu există nici dragoste adevărată.

Pazza Inter. Amala!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
balauru48
balauru48  •  09 Martie 2019, 12:30

Ce articol slab, ce exprimare... Ăștia sunt noii ziariști ai gsp, Florea, Craitoiu, Jumătate? Andate a gagare!

catalin_cj
catalin_cj  •  09 Martie 2019, 10:56
Postat de Bogdan Dumitru pe 09 Martie 2019, 10:12

Doar niste neînțelegeri din clubul Milan au dus la fondarea interului

Neînțelegeri care au făcut din duoul Milan Inter cea mai cunoscuta pereche dintr-un oraș. Doua echipe care au scris istorie și au marcat fotbalul asa cum doar Realul a făcut-o. Din păcate pentru Milan, s-a conducerea sub Berlusconi a tras-o în jos. În anii 90 au avut cele mai tari triplete ale momentului, Milan olandezii și Inter nemții. Păcat ca în acest moment ambele înoată în mediocritatea conducerilor lor asiatice. Doua conduceri care omoară spiritul echipelor. Istoria echipelor e legata, concurenta lor făcând ca Derby de la Madonnina cel mai lung Derby din istorie pe care îl urmărește orice suporter italian indiferent de echipa pe care o susține.

2266368023577637
Bogdan Dumitru  •  09 Martie 2019, 10:12
Postat de catalin_cj pe 09 Martie 2019, 09:27

Nu știai bine.

Doar niste neînțelegeri din clubul Milan au dus la fondarea interului

Vezi toate comentariile (8)
Comentează