INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Un fost arbitru se revoltă: „VAR-ul ne-a furat fotbalul!” » Ce reproșuri face Iturralde González

Arbitrajul video e criticat în Spania // FOTO: Guliver/GettyImages
Arbitrajul video e criticat în Spania // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 06 iulie 2020 14:21

Finalul de sezon din La Liga este unul încins. Real Madrid are patru puncte în fața Barcelonei cu patru meciuri rămase de jucat, iar catalanii acuză dur arbitrajele.

După victoria lui Real Madrid pe terenul lui Athletic Bilbao, 1-0, fostul „central" Iturralde González a avut o reacție dură la adresa arbitrajului video și a modului în care acesta e folosit. 

 

 „Încă o dată se demonstrează că VAR-ul ne-a furat fotbalul! Acum trebuie să trăim cu alt tip de fotbal, ne place sau nu. Cred că trebuie să revenim la spiritul fotbalului și al regulamentului.

Dacă VAR e folosit pentru erorile clare, atunci să fie folosit doar pentru asta. Dacă e consultat și în problemele mai mici, atunci să fie consultat în toate problemele mici. Asta cred că e dezbătarea, dacă folosim arbitraj video în fazele mai puțin importante. Dar într-un weekend e folosit în probleme mici, iar în weekend-ul următor nu e folosit”, a declarat Gonzalez, potrivit As.

Analizând cele două faze de la Bilbao, penalty-ul primit de Real și faza la care Bilbao a cerut lovitură de pedeapsă, Gonzalez susține că arbitrii au greșit că nu au dat 11 metri și pentru Athletic, după ce Sergio Ramos l-a călcat pe picior, chiar și fără să vrea, pe Raúl García.

„Și acesta e penalty. Nu se mai ține cont de intenție în fotbal. Într-o acțiune e duel pentru minge, în alta lipsește mingea. VAR a apreciat că nu e intenție la Ramos, dar asta nu contează".

Citește mai multe știri din La Liga:

Barcelona a pornit războiul anti-VAR și anti-Real Madrid: „O echipă e mereu favorizată! Rezultatele sunt influențate. Real continuă relația amoroasă cu VAR”

Scandal uriaș după Bilbao - Real Madrid: „VAR preia fotbalul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
teniss
teniss  •  06 Iulie 2020, 18:11

adevarul e ca se evapora niste bani negri de la cei cu tricouri negre -nu rasisti- care se vor spala cu var -se albesc ! - si problemele vor ramane aceleasi !

983732924972315
Soos Vilmos  •  06 Iulie 2020, 17:56

Halo, gsp. La ce va mai trebuie ziaristi bine platiti cind aveti atitia "specialisti" care comenteaza pe site?

mandela
mandela  •  06 Iulie 2020, 17:06
Postat de whiteredarad pe 06 Iulie 2020, 15:34

Sa fim obiectivi. Exista o mare diferenta intre cele doua faze. La prima, cea la care s-a dat penalty, fundasul stanga de la Real, a jucat mingea in pozitie clara , dar a fost calcat si a pierdut, din cauza asta controlul. Deci, in faza de gol s-a facut fault. In careu la Real, jucatorul lui Atletico...nu avea mingea, era la Ramos, acesta probabil a alunecat si a calcat atacantul, care nu avea mingea, nici nu o jucase. Deci un contact invountar fara a se juca mingea intre cei doi. Stiu, pasiunile si patimile sint foarte mari in Spania, dar in meciul asta..asa a fost. poate in altele Real a fost ajutat

Mingea nu era nici macar la Ramos, ci la vreo 30 de m de poarta, in marginea terenului. Sa fim seriosi, tot in meciul cu Bilbao de acum cateva etape, Messi l-a calcat pe un adversar in fata arbitrului si nu s-a dat nici macar fault, nici nu mai vorbesc de rosu. Dar ce sa faci, trebuie sa isi justifice si Barcelona neputinta in vreun fel. Asta spune multe si despre Bilbao. La faza cu Messi nu a urlat nimeni si nu a acuzat nimeni niciun VAR.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează