INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Presa catalană lansează „bomba”: răsturnare șocantă în interiorul Barcelonei!

Emblema iubită de Xavi Foto: Guliver/GettyImages
Emblema iubită de Xavi Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 16:28 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 17:25

Xavi Hernandez, 44 de ani, care anunțase în ianuarie că va părăsi Barcelona la finalul sezonului, e în fața unei dileme. Președintele Joan Laporta i-a cerut să fie antrenorul echipei blaugrana și sezonul viitor, susține cotidianul catalan Sport.

Pe 27 ianuarie, după două înfrângeri dureroase suferite în trei zile, 2-4 cu Bilbao în Cupa Spaniei și 3-5 cu Villarreal în campionat, Xavi Hernandez a surprins fotbalul spaniol cu decizia sa. A declarat că demisionează la finele sezonului, cu un an înainte de sfârșitul contractului!

Xavi, în ianuarie: „Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. Soluția este să mă opresc"

Xavi, 44 de ani, a șocat la acea conferință. „Vreau să vă anunț că nu voi mai continua ca antrenor al Barcelonei după data de 30 iunie. Clubul are nevoie de o schimbare", a afirmat el.

Secretele duetului ideal » Ce îi face atât de puternici împreună pe Haaland și De Bruyne!
ANGLIA
Secretele duetului ideal » Ce îi face atât de puternici împreună pe Haaland și De Bruyne!

„Am luat decizia în urmă cu câteva zile. E momentul oportun. Ca fan al Barcelonei, asta simt. Am gândit ca un suporter. Cred că e o decizie de bun-simț. Am pus clubul deasupra mea. Sper ca asta să detensioneze situația. Eu mă simt responsabil pentru tot. Am făcut o treabă bună până acum, dar se termină la 30 iunie", a adăugat tehnicianul.

Presa catalană lansează „bomba”: răsturnare șocantă în interiorul Barcelonei!
Xavi și Joan Laporta, pe 8 noiembrie 2021, când fostul căpitan blaugrana a devenit antrenorul Barcelonei Foto: Guliver/GettyImages

A mai spus: „Îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată. Este cel mai bun, trebuie să îi acordăm încredere. Ne-am întâlnit, am avut o discuție firească. E timpul pentru o schimbare! Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. E ultimul lucru pe care mi l-aș dori! Soluția este să mă opresc".

Sport: Joan Laporta îl vrea pe Xavi până în 2025 în Catalunya

De atunci, antrenorul nu a dat înapoi. Dar astăzi, 28 februarie, o lună mai târziu, presa catalană dezvăluie că nu ar fi exclus ca Xavi să rămână pe banca Barcei.

Potrivit cotidianului Sport, președintele Joan Laporta și vicepreședintele Rafa Yuste s-au întâlnit cu el și i-au cerut să fie tehnicianul blaugrana și în sezonul viitor. Să stea cel puțin până la sfârșitul contractului, în 2025.

Nu se știe deocamdată reacția lui Xavi. Totuși, dacă el decide să continue, Laporta îl va sprijini până la capăt, susține Sport.

Două motive pentru care Laporta insistă să-l convingă pe Xavi

Două lucruri i-ar fi convins pe Laporta și Yuste să acționeze astfel, să încerce să-l convingă pe Xavi să rămână și în 2024-2025. Primul, vestiarul e de partea sa. „Jucătorii sunt până la moarte cu Xavi", scriu jurnaliștii iberici.

Al doilea, directorul sportiv Deco se confruntă cu mari probleme în mercato, îi e greu să găsească un antrenor valoros, care să se potrivească jocului Barcelonei și care să poată veni în vară în Catalunya.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Alarmă cu Pușcaș!  » Noul antrenor al lui Bari pare să-și fi pierdut deja răbdarea cu el
STRANIERI
Alarmă cu Pușcaș! » Noul antrenor al lui Bari pare să-și fi pierdut deja răbdarea cu el
Jucătorul lui Juventus suspendat pentru pariuri dezvăluie: „Am început să mizez la 16 ani, apoi a devenit o maladie
ITALIA
Jucătorul lui Juventus suspendat pentru pariuri dezvăluie: „Am început să mizez la 16 ani, apoi a devenit o maladie"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
makensen
makensen  •  28 Februarie 2024, 18:00

Moama, chiar ca mare BOMBA.. intr-adevar SOCANT.. Xavi trebuie sa ramana multi ani, cu jucatorii astia (majoritatea adusi gratis sau ieftin) atat s-a putut, sa nu uitam titlul de anul trecut. Faptul ca si acum e peste Atletico, desi are un lot mult inferior, spune totusi ca nu e dracu chiar asa de negru. Plus ca ei joaca in felul lor si nu poate sa vina oricine sa faca orice, unde mai pui ca sunt saraci lipiti.. degeaba aduci vreun mare antrenor daca nu cumperi si macar vreo 7 titulari. Asa incat, ar fi intelept sa ramana Xavi si sa-i promoveze pe copiii din Masia.

fcsbenimeni
fcsbenimeni  •  28 Februarie 2024, 17:28

Xavi e bun la Llagostera sau Terrassa, dar între catalani e superbun la Barça. Laporta știe bine de ce:))

cpt.ahab
cpt.ahab  •  28 Februarie 2024, 17:01

Menținerea lui Xavi ar fi o prostie marca Laporta, această ciorbă reîncălzită și fără gust. În stilul ăsta, Barca se va adânci tot mai mult în mediocritate.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează