INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Câștigă cât Vlad Chiricheș la FCSB, dar joacă la Barcelona! Ce star blaugrana a renunțat la o avere pentru a-și îndeplini visul

Articol de - Publicat miercuri, 06 septembrie 2023 15:22 / Actualizat miercuri, 06 septembrie 2023 16:10

Joao Felix (23 de ani) a acceptat tăierea salariului până la 400.000 de euro în acest sezon pentru a putea fi luat cu împrumut de Barcelona. Înaintea transferului de la Atletico, atacantul portughez a semnat prelungirea contractului până în 2029, cu reducerea la jumătate a salariului.

În ultima zi de mercato Barcelona a încheiat cea mai bună afacere. Campioana Spaniei a luat împrumut gratis pe al patrulea cel mai scump transfer din istorie în La Liga și îi va plăti un salariu infim raportat la cota de piață a jucătorului. 

Joao Felix a acceptat să renunțe la o avere pentru a-și îndeplini visul de a evolua la echipa de pe „Camp Nou”. Cadena COPE a dezvăluit că atacantul portughez va câștiga în acest sezon doar 400.000 de euro (fără bonusuri de performanță), exact suma pe care o primește ca salariu Chiricheș la FCSB!

Fanii lui Taylor Swift, pe cale să desemneze noul Golden Boy: „Nu îl putem lăsa pe el să câștige”
GOLDEN BOY
Fanii lui Taylor Swift, pe cale să desemneze noul Golden Boy: „Nu îl putem lăsa pe el să câștige”

Atletico i-a plătit două salarii lui Joao Felix

Era singura variantă prin care echipa lui Xavi putea să-l transfere, având în vedere limitările salariale impuse de fair-play-ul financiar.

Joao Felix a acceptat acest contract foarte mic pentru a juca, întrucât antrenorul Diego Simeone, cu care nu s-a înțeles niciodată, îl ținea pe banca de rezerve. Clubul din Madrid s-a asigurat însă că nu-l va pierde și, la doar opt luni de la ultima reînnoire a acordului, până în 2027, i-a oferit prelungirea cu doi ani! 

Pe această perioadă, internaționalul lusitan a acceptat reducerea cu 50% a salariului brut de 14 milioane de euro (9 milioane net). În plus Atletico i-a achitat ultimele două luni de salariu, iulie și august, în total 1,5 milioane de euro, după cum dezvăluie cotidianul catalan Sport.

Joao Felix, 11 milioane de € pentru 6 luni la Chelsea

Ciudat e că Liga spaniolă l-a încadrat în acte ca având 4 milioane de euro salariu, de zece ori mai puțin decât va câștiga pe Camp Nou. Barcelona n-a plătit nimic pentru împrumut, în condițiile în care Cheslea a cheltuit în ianuarie 2023 cu Joao Felix 11 milioane de euro pentru jumătate de sezon! 

34de goluri și 18 pase decisive a reușit Joao Felix în 131 de meciuri jucate pentru Atletico în toate competițiile

În vara lui 2019, Atletico făcea cel mai scump transfer din istoria clubului, plătind Benficăi 127 de milioane de euro. Lusitanul n-a mai strălucit, așa cum o făcea la Lisabona, iar cota sa de piață a scăzut la 50 de milioane, potrivit transfermarkt.de.

Toată lumea știe cât sunt de fericit. Am muncit pentru a ajunge la acest club. Este un vis pe care îl am de mic, am venit să ajut Barcelona și sper să facem un sezon mare. Este ceva unic, ceva ce căutam de mult timp.

 - Joao Felix, atacant Barcelona

Citește și alte articole:

Start ca Ronaldo! Jude Bellingham, unic în TOP 5 Europa, după victoria pe Bernabeu: „Mi-au tremurat picioarele”. Antrenorul e încântat de el
SPANIA
Start ca Ronaldo! Jude Bellingham, unic în TOP 5 Europa, după victoria pe Bernabeu: „Mi-au tremurat picioarele”. Antrenorul e încântat de el
Exploziv! Lewandowski pune în discuție deciziile lui Xavi: „În ultimul timp, Barcelona n-a fost așa cum ar trebui”
FC BARCELONA
Exploziv! Lewandowski pune în discuție deciziile lui Xavi: „În ultimul timp, Barcelona n-a fost așa cum ar trebui”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (7)
anonim91
anonim91  •  07 Septembrie 2023, 01:30
Postat de parachioara5 pe 06 Septembrie 2023, 17:09

Cine i domne Joao Felix ?

Da tu cine ești ? Și eu cine sunt ?

calinescu_
calinescu_  •  06 Septembrie 2023, 22:02

CHIRICHES e bolovan ul legat de gatul lui GIGI ...!!!!Intotdeauna cercul se inchide ....!!!!

Fcsb_egal_coruptie
Fcsb_egal_coruptie  •  06 Septembrie 2023, 20:06

Cum sa minți in halul asta?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează