INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Juan Jesus rupe tăcerea și acuză: „Acerbi este un mincinos. Mi-a spus să plec și că sunt doar un negru!”

Juan Jesus și Francesco Acerbi, „împăcați” de arbitru în meciul Inter - Napoli 1-1 / Foto: Imago
Juan Jesus și Francesco Acerbi, „împăcați” de arbitru în meciul Inter - Napoli 1-1 / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 11:36 / Actualizat marti, 19 martie 2024 11:46

Juan Jesus (32 de ani), stoperul brazilian, s-a revoltat, după ce Francesco Acerbi a declarat că nu l-a agresat rasist, în timpul meciului de duminică Inter - Napoli 1-1. „Acerbi și-a schimbat incredibil versiunea faptelor, însă pentru mine înseamnă în orice caz o insultă!”, a postat campionul Italiei pe contul său de Instagram.

Scandalul de rasism izbucnit duminică seară, la derbyul Inter - Napoli 1-1, ia amploare. După ce ieri se părea că lucrurile au decurs către o rezolvare a conflictului în teren, fără ca incidentul să ia amploare și să ajungă în atenția procurorilor federali, aseară situația s-a răsturnat. Francesco Acerbi a fost exclus din lotul Italiei pentru turneul din Statele Unite, cu toate că a susținut în public că nu l-a insultat pe Juan Jesus:

„Nu am rostit niciodată cuvinte rasiste, sunt foarte liniștit. Sunt profesionist de 20 de ani și știu ce spun, nu mi-au ieșit astfel de cuvinte din gură. Juan Jesus a fost cel care a înțeles greșit. Îmi pare rău că am plecat în acest fel de la echipa națională, la rasism nu spun decât «să se ducă la naiba!»".

Bătaie pe vedeta lui Newcastle! 4 giganți ai Europei și-l dispută
TRANSFER
Bătaie pe vedeta lui Newcastle! 4 giganți ai Europei și-l dispută

Juan Jesus: „Preferam să nu revin la ceva atât de josnic"

Faptul că apărătorul nerazzurro a dat înapoi și a încercat să scape basma curată l-a înfuriat pe victima atacului rasist. „Acerbi și-a schimbat incredibil versiunea faptelor, însă pentru mine «negru» înseamnă în orice caz și întotdeauna o insultă! Pentru mine, chestiunea fusese închisă pe teren prin scuzele lui Acerbi și sincer aș fi preferat să nu mă întorc la ceva atât de josnic precum ceea ce a trebuit să îndur.

Din ceea ce mi-a povestit Acerbi, n-a fost un episod rasist. Nu aș vrea să apăr fotbaliștii pentru lucruri ce le sunt atribuite în mod gratuit. Trebuie să fim atenți la comportamentul nostru, la tot ceea ce spunem și facem, mai ales atunci când suntem parte din echipa națională
Luciano Spalletti, selecționer Italia

Juan Jesus: „Nu voi tolera așa ceva, combat rasismul!"

Astăzi însă, am citit declarații ale lui Acerbi, care sunt în total dezacord cu realitatea faptelor, cu ceea ce el însuși a spus duminică pe teren și cu dovezile arătate de imaginile video și de interpretarea după buze fără echivoc, în care îmi cere iertare. Astfel că nu voi tolera așa ceva. Rasismul se combate, aici și acum!

Acerbi mi-a spus «pleacă negrule, ești doar un negru». După protestul meu la arbitru, a admis că a greșit și și-a cerut scuze, adăugând că «Pentru mine, negru este doar o insultă ca toate altele». Azi și-a schimbat versiunea și susține că nu a existat nicio insultă rasistă. Nu am nimic de adăugat".

Juan Jesus a greșit de trei ori în acest incident. Prima dată, când s-a limitat la a-i zice arbitrului și n-a mers mai departe. A doua, când a decis să-l ierte, deși faptele erau grave, și a spus că totul s-a lămurit în teren, acceptându-i scuzele. Iar ultima, când a dezvăluit care era, de fapt, adevărul
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Dani Alves ar putea ieși astăzi din închisoare!
PROCES
Dani Alves ar putea ieși astăzi din închisoare!
Sute de suporteri ai lui Fenerbahce i-au așteptat pe jucători la aeroport, după bătaia generală de la meciul cu Trabzonspor
TURCIA
Sute de suporteri ai lui Fenerbahce i-au așteptat pe jucători la aeroport, după bătaia generală de la meciul cu Trabzonspor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  19 Martie 2024, 15:15
Postat de florinbelascu pe 19 Martie 2024, 12:10

In diferite situații din Romania, deci avem victime clare presa vorbește despre presupus criminal.etc... aici autorul acestui articol vorbește " victima abuzului rasist" . De ce nu presupusa victima? Și în definitiv de ce cuvântul negru este unul rasist? Populația Africii in mare cum o fi? Jurnalism woke.

Se numeste "sindromul Wakanda" si "efectul George Floyd".

woody
woody  •  19 Martie 2024, 14:43

"Jurnalism woke" Pai aproape tot jurnalismul este asa ,crezi ca au curaj sa gandeasca cu capetele lor. Si italienii au pus botul imediat si l-au dat afara . Daca brazilianul a mintit? Trebuie sa-i crezi pe cuvant pe cei de culoare iar albii, apriori sunt mincinosi?

fibra
fibra  •  19 Martie 2024, 12:22

Niste *** de la care nu ai ce sa speri.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează