INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Chelsea știe pe cine vrea antrenor! E foarte tânăr și vine de la o echipă mare + Alte mutări pe băncile din Premier

Julian Nagelsmann, dorit de directorul tehnic al lui Chelsea. Foto: Imago Images
Julian Nagelsmann, dorit de directorul tehnic al lui Chelsea. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2023 11:58 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 12:24

Julian Nagelsmann, 35 de ani, demis de la Bayern, e marele favorit să-l înlocuiască pe Graham Potter la Chelsea.

Când a venit la Chelsea, vara trecută, noul patron Todd Boehly a susținut că va oferi mai multă stabilitate clubului decât Roman Abramovic. Dar americanul pare și mai nerăbdător decât precedentul proprietar.

Ce a remarcat Gică Popescu după U Craiova – CFR Cluj: „Nu am văzut niciodată”
CSU CRAIOVA - CFR CLUJ 1-1
Ce a remarcat Gică Popescu după U Craiova – CFR Cluj: „Nu am văzut niciodată”

Peste 40 de milioane despăgubiri pentru Graham Potter

În doar șapte luni, Boehly a concediat doi manageri. Primul a fost Thomas Tuchel, pe 7 septembrie. Al doilea, Graham Potter, pe 2 aprilie. Doi demiși într-un sezon, ceea ce Abramovic nu făcuse.

Potter a rezistat fix 206 zile. La începutul toamnei, Chelsea a plătit 25 milioane de euro pentru a-l aduce de la Brighton, cel mai scump antrenor al lumii fotbalului, și fiecare victorie a costat 2,1 milioane: doar 12 în 31 de meciuri în toate competițiile (11 înfrângeri). 

Norocul lui Boehly a fost că despăgubirea nu se ridică la valoarea contractului. Tehnicianul ar fi trebuit să primească un salariu total de 60 de milioane în cinci ani. Pleacă de pe Stamford Bridge cu 15-20 de milioane.

Julian Nagelsmann, dorit de directorul tehnic al lui Chelsea

Chiar dacă au investit 612 de milioane în mercato în actuala stagiune, 330 numai în ianuarie, albaștrii au căzut și mai mult. Potter a preluat echipa pe locul 6 în Premier și a lăsat-o pe 11. Este antrenorul londonezilor cu al doilea cel mai slab procent al succeselor (39%). Doar Guus Hiddink a avut mai puțin (37%).

Cine vine acum? Momentan, ca interimar, spaniolul Bruno Saltor, ex-asistent al lui Potter. Potrivit Sky Sports, marele favorit este Julian Nagelsmann, dorit la Chelsea mai ales de directorul tehnic Christopher Vivell, care a lucrat alături de tânărul său compatriot la RB Leipzig, în 2020-2021.

Bayern nu-l va elibera gratis pe Julian Nagelsmann

Singura problemă a lui Nagelsmann. Germanul în vârstă de 35 de ani, curtat și de Tottenham, este încă sub contract cu Bayern până în 2026, chiar dacă a fost demis pe 24 martie. Și Chelsea va trebui să-i plătească lui Bayern o sumă ca despăgubire pentru a-l elibera. 

Graham Potter, favorit să o preia pe Leicester

Este posibil ca Graham Potter să stea foarte puțin fără echipă. Tot duminică, și Leicester și-a dat afară managerul, pe Brendan Rodgers (după patru ani), și Potter ar fi favorit să-l înlocuiască la „vulpi”. Leicester e în zona retrogradării, pe locul 19. 

Vincent Kompany, favorit să devină antrenorul lui Tottenham

Dacă vor fi depășiți de Chelsea în cursa pentru Nagelsmann, cei de la Tottenham și-ar putea îndrepta atenția spre belgianul Vincent Kompany (Burnley) pentru a ocupa locul rămas vacant după despărțirea de Antonio Conte

Alte variante ar fi portughezul Marco Silva (Fulham) și argentinianul Mauricio Pochettino, fost la Spurs între 2014 și 2019.

Citește și:

Lionel Messi, un nou conflict cu fanii lui PSG! Ultrașii parizienilor l-au fluierat înaintea meciului cu Lyon

Liderul din Serie A, făcut KO de „diavoli”! Prestație de excepție a campioanei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  03 Aprilie 2023, 14:50

zeci si zeci si zeci de milioane

Vezi toate comentariile (1)
Comentează