INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COSTA RICA

Navas a pierdut procesul de defăimare cu cei doi foști membri ai federației costaricane!

Keylor Navas a pierdut procesul cu cei doi foști membri ai federației din Costa Rica
Keylor Navas a pierdut procesul cu cei doi foști membri ai federației din Costa Rica

Articol de - Publicat sambata, 27 martie 2021 11:26 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 11:45

Keylor Navas (34 de ani), portarul lui PSG și alți doi internaționali, Bryan Ruiz și Celso Borges, fuseseră acuzați de șantaj la „națională”, și anume că ar fi amenințat că vor pierde trei meciuri la rând pentru ca selecționerul să nu mai fie păstrat.

Keylor Navasn-a avut câștig de cauză în instanță în procesul intentat pentru defăimare lui Adrian Gutierrez, fost director în forul de la San José, și contra altui ex-membru al federației costaricane, Juan Carlos Roman. Dar portarul lui PSG a obținut o compensație financiară, în valoare de 5000 $, ca „despăgubiri-interese în civil, de 12 ori mai mică decât ceruse!”, anunță cotidianul L'Equipe.

Navas a șantajat federația?

Cel ce a declanșat scandalul a fost Adrian Gutierrez, care a dezvăluit la un post național de radio că, după Mondialul din 2014, goalkeeperul, împreună cu alți doi internaționali importanți, Bryan Ruiz și Celso Borges, ar fi șantajat federația, amenințând că vor pierde premeditat trei meciuri la rând pentru ca selecționerul de atunci, columbianul Jorge Luis Pinto, să fie îndepărtat din funcție.

Clauza secretă pentru selecționer

„Keylor Navas i-a instigat. A zis că pierdem de trei ori și scăpăm de antrenor”, declarase Eduardo Li, fostul președinte al federației. „Aflase că selecționerul avea clauză în contract, conform căreia urma să fie concediat la trei înfrângeri consecutive. Navas, Ruiz și Borges au conspirat împotriva lui Pinto. De aceea, am luat decizia să nu-i prelungesc contractul antrenorului”.

Fostul președinte al federației din Costa Rica, exclus pe viață!

Cu selecționerul columbian, Costa Rica a reușit cea mai mare performanță. În premieră, a jucat în "sferturile" Mondialului, după un CM 2014 în care a câștigat "grupa morții", cu Uruguay, Italia și Anglia, încheind turneul final neînvinsă în timpul regulamentar (Olanda a eliminat-o la penalty-uri): două victorii, trei egaluri, golaveraj 5-2. Li, 62 de ani, a fost exclus pe viață din fotbal de FIFA pentru corupție. Aflat în Spania, el participă la procesul de la San Jose prin Zoom.

Ungaria U21 - România U21 » Selecționata lui Mutu are nevoie de victorie pentru a putea spera la sferturi

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Laurențiu Reghecampf a semnat cu noua echipă și a confirmat mutarea pentru GSP.ro!

O legendă a Franței renunță la social media: „Rasism, intimidare, tortură mentală. Prea toxice”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează