INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Șoc în La Liga: Diego Simeone pleacă de la Atletico Madrid după 11 ani și jumătate!

Diego Simeone, 52 de ani, venit la Atletico Madrid în decembrie 2011, foto: Guliver/gettyimages
Diego Simeone, 52 de ani, venit la Atletico Madrid în decembrie 2011, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 13:20 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 15:35

Antrenorul argentinian Diego Simeone, 52 de ani, venit la Atletico Madrid în decembrie 2011, l-ar fi anunțat pe președintele clubului că reziliază contractul cu madrilenii.

João Felix pleacă la Chelsea, dar, în vară, la sfârșitul împrumutului, va găsi alt antrenor la Atletico Madrid. Ceea ce părea imposibil se va întâmpla la clubul madrilen. Diego Simeone îi va părăsi pe „plăpumari".

Circuitul Messi la PSG: semnează un nou contract astronomic, dar a adus 700 de milioane în primul an!
FRANȚA
Circuitul Messi la PSG: semnează un nou contract astronomic, dar a adus 700 de milioane în primul an!

Diego Simeone mai are contract până în 2024

La roș-albi din 23 decembrie 2011, argentinianul i-a transformat într-o putere continentală, triumfând de două ori în Europa League și jucând tot în două rânduri finala Champions, de fiecare dată pierdută în fața lui Real. Plus două titluri în La Liga. Un deceniu în care a fost ca un ghimpe pentru El Clasico.

După 11 ani și jumătate, „Cholo” se desparte de Atletico. Chiar dacă mai are contract până pe 30 iunie 2024, l-a anunțat pe directorul executiv Miguel Angel Gil Marín că va rezilia acordul la sfârșitul acestui sezon, potrivit El Chiringuito TV.

Diego Simeone, un an de coșmar

Un sezon dificil, greu de acceptat de Diego Simeone: locul 5 în clasamentul La Liga, în afara Champions League, la 14 puncte în spatele liderului Barcelona, în fața căruia a pierdut în ultima etapă, 0-1 acasă. 

Atletico Madrid având și un traseu european de coșmar, poziția a patra într-o grupă de Ligă aparent ușoară, după Porto, Bruges și Leverkusen. O singură victorie, două egaluri și trei înfrângeri.

Știți cum este cu Simeone? Lumea o să-și dea seama de valoarea lui atunci când nu o să mai fie la Atletico Madrid. Sunt convins de asta. Au rezultate, dar să nu uităm că în fața lor sunt Barcelona și Real Madrid, iar el a câștigat două, trei campionate, a ajuns și prin finale de Champions League. E clar că stilul lui este unul mai pragmatic, unul care nu place la lume. Sigur va pleca de la Atletico Madrid și abia atunci vor vedea unii cât de bun a fost. Cam același lucru s-a întâmplat la Manchester United, după ce a plecat Ferguson, și la Arsenal, după Wenger. Dar, ca să vă răspund direct la întrebare, da, sunt la fel ca Simeone, victoria e singurul lucru care contează
- Dan Petrescu despre Diego Simeone într-un interviu pentru GSP

8trofee a cucerit Diego Simeone în 11 ani la Atlético, ultimul fiind titlul în LaLiga, în 2021

603meciuri are Cholo pe banca "plăpumarilor": 353 de victorii, 140 de egaluri, 110 eșecuri

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Circuitul Messi la PSG: semnează un nou contract astronomic, dar a adus 700 de milioane în primul an!

L-a jignit pe Zidane, iar acum scandalizează din nou Franța! » E acuzat de hărțuire sexuală: „Pentru el, eram doi sâni și un fund”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  10 Ianuarie 2023, 23:38
Postat de DMA87 pe 10 Ianuarie 2023, 16:20

Șoc și groază! Vine o vreme când inevitabilul... Vorba aceea "orice om vine, dar mai și pleacă". Și chiar era cazul. O să treacă ceva ani până o să începem să ne uităm cu drag la un meci al lui Atletico. Greu i se va sterge eticheta de anti-fotbal

nu neaparat. Spre deosebire de perioada de dinainte ca Simeone sa devina antronorul lor, Atletico din 2023 are posibilitatea sa aduca antronor de top si are buget de transferuri la nevoie de top 5-10 mondial, cu posibilitatea de a investi cel putin 150 de milioane intr-o singura fereastra de transferuri, lucru imposibil acum 10 ani.. Deci e posibil sa iasa ceva super ok din treaba asta.

steaua.libera
steaua.libera  •  10 Ianuarie 2023, 23:34

Sper să se apuce de cricket dl Cholo, să urâțească și sportul ăla

dobrin
dobrin  •  10 Ianuarie 2023, 17:26

Vedeti? De-asta n-a plecat Leo Strizu in cantonament... :))))))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează