INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Ladislau Boloni, în picaj! Pe ce loc a ajuns Metz, după al cincilea eșec la rând în Ligue 1

Ladislau Boloni are contract până în 2025 la FC Metz // Foto: Imago
Ladislau Boloni are contract până în 2025 la FC Metz // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 18:12 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 22:04

Metz, trupa pregătită de Ladislau Boloni (70 de ani), a pierdut acasă contra lui Toulouse (0-1) și se află pe al 16-lea loc, după 18 etape. Gazdele au terminat meciul în inferioritate numerică și mai au doar două puncte avans față de Clermont, situată acum pe prima poziție care duce direct în liga secundă!

Metz nu-și revine nici la început de 2024. Eliminată în „32-imile" de finală de Clermont, după loviturile de departajare, într-un meci jucat pe teren propriu, echipa regătită de Ladislau Boloni, a suferit în această seară a cincea înfrângere consecutivă în campionat! 

După 0-2 cu Lille, 0-1 cu Brest, 0-1 cu Montpellier și 1-3 cu PSG, nou-promovata a cedat tot acasă, în fața unei rivale în lupta pentru evitarea retrogradării, 0-1 cu Toulouse.

Radu Drăgușin a debutat oficial pentru Tottenham pe Old Trafford, la 2-2 cu Manchester United » Cum s-a descurcat românul
MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 2-2
Radu Drăgușin a debutat oficial pentru Tottenham pe Old Trafford, la 2-2 cu Manchester United » Cum s-a descurcat românul

Deși l-a avut în teren pe golgheterul Mikautadze (revenit de la Ajax), Metz a luat gol din penalty (12) și a rămas în zece oameni în minutul 72 (cartonaș roșu direct pentru Hérelle). Statistica a contrazis realitatea de pe tabelă, Metz terminând cu 14-4 la șuturi și 2-2 cadrate, oaspeții având însă și 61% posesie.

Metz are un gol marcat în ultimele 450 de minute în campionat!

Nici rezultatele indirecte nu l-au ajutat azi pe Boloni. Întrucât Clermont (penultima poziție) a învins la Nantes (2-1) și s-a apropiat la doar două puncte de Metz, căzută pe locul 16, care duce la barajul de supraviețuire. Lyon, formația de pe locul 15, primul care se salvează de la retrogradare, are același număr de puncte ca Metz (16), dar are meci în seara asta în deplasare cu Le Havre, altă nou-promovată, și se poate desprinde de echipa lui Boloni. 

Metz are al doilea cel mai slab atac din Ligue 1, la egalitate cu Toulouse și Le Havre (16 goluri înscrise), numai Clermont stând mai rău la acest capitol (13). Singurul gol reușit în ultimele 450 de minute din Ligue 1 l-a semnat Hérelle, la 1-3 cu PSG pe Parc des Princes.

Cred că am fi meritat un rezultat de egalitate. Este dureros și frustrant să fii nevoit să digeri aceste înfrângeri la diferență minimă. Am plătit prețul unei prime reprize în care cei de la Toulouse au fost mai buni
Ladislau Boloni, antrenor Metz

49de zile au trecut de la cea mai recentă victorie obținută de Metz, 3-2 la Lorient, ultima partidă dintr-o serie pozitivă de 4 meciuri: 0-0 cu Le Havre, 1-1 cu Lyon, 3-1 cu Nantes și 3-2 cu Lorient

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Fanii lui Liverpool vor să îi îndeplinească ultima dorință a lui Eriksson. Propunere emoționantă
ANGLIA
Fanii lui Liverpool vor să îi îndeplinească ultima dorință a lui Eriksson. Propunere emoționantă
Fotbalistul din Premier League pentru care Barcelona este gata să dea la schimb 3 jucători!
BARCELONA
Fotbalistul din Premier League pentru care Barcelona este gata să dea la schimb 3 jucători!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează