INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Ce a simțit Ladislau Boloni după a doua victorie la rând în Ligue 1 + Ce l-a nemulțumit la evoluția lui Metz

Ladislau Boloni, mai aproape de evadarea din „zona roșie” / Foto: Imago
Ladislau Boloni, mai aproape de evadarea din „zona roșie” / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 10:44 / Actualizat luni, 11 martie 2024 11:27

Ladislau Boloni (70 de ani), antrenorul lui Metz, și-a trecut în cont primul succes acasă, 1-0 cu Clermont, din ultimele patru luni. „Ușurare este cuvântul potrivit pentru acest meci greu. Așteptam de mult timp să legăm două victorii! Sper că acest lucru ne va da mai mult curaj și mai multă îndrăzneală”, a spus românul de 70 de ani”.

Ladislau Boloni s-a apropiat la două puncte de primul loc ce evită retrogradarea din Ligue 1, după ce Metz s-a impus duminică la limită (1-0) contra ultimei clasate, Clermont. Golul din penalty al lui Mikautadze (33) a făcut diferența și l-a mai eliberat de presiune pe antrenorul român:

Avertismentul lansat de Ladislau Boloni: „Victoria de la Nantes nu ne va face să ne pierdem capul!”
FRANȚA
Avertismentul lansat de Ladislau Boloni: „Victoria de la Nantes nu ne va face să ne pierdem capul!”

„Ușurare este cuvântul potrivit pentru acest meci greu. Așteptam de mult timp să legăm două victorii! Sper că acest lucru ne dă mai mult curaj și mai multă îndrăzneală. Jocul a cântărit greu în minte și în picioare, de aceea nu a fost un spectacol extraordinar".

Boloni: „În alte meciuri am jucat mai bine și nu am învins!”

Tehnicianul de 70 de ani a recunoscut că echipa sa nu a evoluat grozav, însă și-a atins obiectivul:

„Am văzut două echipe luptându-se din greu, două echipe afectate și marcate de situația lor în campionat. Am avut prestații mai bune acasă în acest sezon, dar nu am obținut nici măcar un punct.

De data asta s-ar putea zice c-a fost invers. În acest context, pot spune că rezultatul este cel care mă interesa. În afară de asta, există câteva elemente pozitive, cum ar fi faptul că nu am primit gol, chiar dacă nu a fost totul perfect. Dar vreau să cred că vom reuși să scăpăm de greșelile tehnice".

Boloni: „Aș vrea ca Mikautadze să-și creeze ocazii mai multe”

Lasdislau Boloni a avut de făcut și unele reproșuri, dincolo de laudele inerente:

„Sunt foarte mulțumit de eficiența lui Georges Mikautadze, deși a marcat doar dintr-un penalty. Este important pentru un atacant să dea gol, însă mi-aș dori să-și creeze mai multe ocazii. Poate că pentru asta e nevoie de mai multă prezență fizică. Acest lucru este valabil și pentru Didier Lamkel Zé, ce nu s-a antrenat în această săptămână.

Mi-a plăcut foarte mult prestația lui Lamine Camara, iar în apărare și la mijloc jucătorii mei au fost eroici. Iar Alexandre Oukidja a fost decisiv în poartă (a reușit ieri șase parade). Așa că, per total, mă declar mulțumit. Și mai ales am, în sfârșit, satisfacția de a fi câștigat un meci pe Saint-Symphorien!".

Mikautadze: „Ne-am spus că nu vom irosi promovarea”

Și jucătorii au prețuit cum se cuvine cele trei puncte obținute cu „lanterna roșie" din Ligue 1. „Este o victorie mare pentru un grup care a realizat care e situația clubului", a declarat Christophe Hérelle.

Ale cărui cuvinte au fost confirmate de Georges Mikautadze, ajuns la 5 goluri și 3 assist-uri în 11 meciuri de la revenirea de la Ajax:

3luni și jumătate trecuseră de când Metz nu a mai izbutit două victorii consecutive în campionat, de la 3-1 acasă cu Nantes și 3-2 „afară" cu Lorient

„Ne-am spus că nu vom irosi promovarea de anul trecut. Ne-am dorit să ne revanșăm azi în fața fanilor. Cu OM (1-1) și OL (1-2) am jucat mai bine, dar n-am fost răsplătiți. Acum avem un pic mai mult succes”.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Radu Drăgușin, lăudat de Ange Postecoglou după ce a intrat excelent pentru Tottenham: „E prima dată și a fost foarte bine”
ASTON VILLA - TOTTENHAM 0-4
Radu Drăgușin, lăudat de Ange Postecoglou după ce a intrat excelent pentru Tottenham: „E prima dată și a fost foarte bine”
De Bruyne, furios pe Guardiola! Reacția tehnicianului: „De asta l-am schimbat! Să-mi demonstreze că am greșit”
MANCHESTER CITY
De Bruyne, furios pe Guardiola! Reacția tehnicianului: „De asta l-am schimbat! Să-mi demonstreze că am greșit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
CanditConstantin
CanditConstantin  •  11 Martie 2024, 21:46
Postat de ionescugeorge77 pe 11 Martie 2024, 12:32

...ha...ha...romanul bolonic ii duce pe grenadieri in B ...el stie ca nu o sa mai castige nimik ...cine vrea sa cada?

ionescugeorge77, agitatorule, te cunoastem si nu te luam in seama! Boloni a obtinut 2 victorii consecutive in campionat, drept pentru care il felicitam: Bravo, Boloni! Bravo, FC Metz! Noi apreciem munca lui Boloni, indiferent daca va reusi sa o mentina pe FC Metz in Ligue 1. Pentru cei interesati - FC Metz are de departe cel mai mic buget din Ligue 1. https://www.transfermarkt.com/ligue-1/marktwerteverein/wettbewerb/FR1

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Martie 2024, 17:01

...romanul bolonioaca este foarte nemultumiut ca nu mi publicati comentarile ...asta i singura lui nemultumire ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Martie 2024, 12:32

...ha...ha...romanul bolonic ii duce pe grenadieri in B ...el stie ca nu o sa mai castige nimik ...cine vrea sa cada?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close