INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Boloni îl ia la Metz pe „jucătorul cu probleme psihice”, care și-a bătut colegii! » „Vin și cu trotineta, îl iubesc, e părintele meu spiritual”

Ladislau Boloni și Didier Lamkel Ze, la Antwerp Foto: Imago
Ladislau Boloni și Didier Lamkel Ze, la Antwerp Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 14:55 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 17:19

Ladislau Boloni, 70 de ani, e gata să-l aducă la Metz pe Didier Lamkel Ze, camerunezul de 27 de ani care i-a fost jucător lui Loți la Antwerp. Un atacant valoros, dar care i-a provocat multe dureri de cap. Totuși, cei doi au o relație extrem de puternică.

Acum, pe ultimii metri ai acestui mercato de ianuarie, Ladislau Boloni (70 de ani) s-ar putea reîntâlni cu un jucător la care ține mult. Atacantul camerunez Didier Lamkel Ze, 27 de ani, pe care l-a adus în vara lui 2018 la Antwerp de la Niort, din liga secundă franceză, avându-l două sezoane în echipă, până în 2020, când Loți s-a despărțit de clubul flamand.

Ladislau Boloni: „Îl ador pe Didier Lamkel Ze jucătorul. Dar are talentul de a fi enervant în colectiv"

Lamkel Ze, aflat momentan la Hatayspor (care l-a cumpărat de la Kortrijk), unde are 3 goluri și 3 pase decisive în 15 meciuri (9 titularizări) de campionat în Turcia, ar urma să fie împrumutat la Metz până la sfârșitul stagiunii. A mai jucat la formația grena în primăvara lui 2022, cedat tot sub formă de împrumut de Antwerp. A plecat însă exact când a venit Boloni la gruparea lorenă.

Alexi Pitu, „copilul teribil” al lui Hagi, suferă în liga a doua franceză » Ce îi reproșează antrenorul
REGRES
Alexi Pitu, „copilul teribil” al lui Hagi, suferă în liga a doua franceză » Ce îi reproșează antrenorul

Atunci, antrenorul spunea despre el: „Îl ador pe Didier jucătorul. Dar Didier colegul altor jucători pune probleme. Are toate calitățile să evolueze în Franța, dar are și defecte de care trebuie să scape. Are acest talent de a fi enervant în colectiv". Lamkel Ze afirma: „Dacă mi se propune un contract bun, vin cu trotineta la Metz".

Atacantul ar fi ajuns deja la un acord cu Metz. Mai e nevoie doar de acceptul lui Hatayspor.

Ladislau Boloni l-a exclus din lot pe Didier Lamkel Ze după ce acesta a lovit un coleg în vestiar

La Antwerp, Boloni s-a apropiat mult de el, dar a trecut și prin momente dificile din cauza lui. L-a amendat de multe ori, l-a și exclus din lot o perioadă în toamna lui 2019, după ce a bătut un coechipier în vestiar (l-a lovit pe portarul Sinan Bolat; în sezonul precedent îi învinețise ochiul lui Jelle Van Damme), iar în ianuarie 2020 a lipsit de la un antrenament în cantonamentul din Spania. „Are iar probleme psihice. E tot ce pot să vă zic", a răbufnit tehnicianul.

După un meci, în turul semifinalei Cupei Belgiei, 1-1 cu Kortrijk, Lamkel Ze a bătut un penalty și l-a ratat, deși el nu era pe lista lui Loți pentru loviturile de pedeapsă. „Avem aceeași durere de cap. Lamkel Ze. M-a enervat cumplit că nu a respectat ceea ce există la noi de doi ani. De 11 metri se ocupă Refaelov sau Mbokani", s-a plâns antrenorul.

Exemplele lui Didier Lamkel Ze. Cât de mult ține la Ladislau Boloni

Didier ține însă enorm la Boloni. Camerunezul a arătat la Antwerp ce sentimente are față de Loți. Nu o dată, în multe rânduri.

La un moment dat, când tehnicianul era contestat de flamanzi, jucătorul a reacționat: „Putea fi concediat, și eu nu voiam. Îl iubesc și îmi doresc să rămână. E foarte important pentru mine. Am nevoie de un om strict. Altfel, aș putea face glume în fiecare zi".

Alt exemplu: la sfârșitul sezonului 2019-2020, după ce s-a anunțat că Boloni se desparte de Antwerp, atacantul a scris pe social media: "Niciodată nu e ușor cu mine, sunt conștient. Vreau să vă mulțumesc pentru tot".

Și cel mai puternic exemplu. În ianuarie 2021, a vrut să-l urmeze pe antrenor la Atena. „Sunt decis, vreau să merg la Panathinaikos. Îl voi reîntâlni pe Laszlo Boloni, părintele meu spiritual. Mă cunoaște și crede în mine. Comunică mult și îți spune direct dacă ai jucat bine sau nu".

Lamkel Ze a forțat transferul la Pana într-un mod incredibil. A venit la centrul sportiv al lui Antwerp îmbrăcat în tricoul rivalei Anderlecht. Nu a reușit totuși să-i convingă pe conducătorii clubului să-l lase să plece.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Acum s-a aflat de ce a fost vândut Radu Drăgușin
ITALIA
Acum s-a aflat de ce a fost vândut Radu Drăgușin
Saudiții nu-l lasă pe Karim Benzema să plece în Europa. Ce variante are atacantul francez al lui Al-Ittihad
ARABIA SAUDITĂ
Saudiții nu-l lasă pe Karim Benzema să plece în Europa. Ce variante are atacantul francez al lui Al-Ittihad

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  31 Ianuarie 2024, 09:07

Metz retrogradeaza ...Boloni este expert in retrogradari ...nu conteaza pe cine aduce ...e specialist in a strica jucatori ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Ianuarie 2024, 19:06

...da...pe cine intereseaza ?

VardyParty
VardyParty  •  30 Ianuarie 2024, 16:41

Pāi, se potrivesc. Boloni si azi crede ca este un fel de ungur francez. Cā Ungaria l-a făcut ce este. Atât de mult “iubește” Romania, încât a preferat sa rateze penalty - numa’-numa’, in finalā CCE. 7J dā ani degeaba.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează