INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Prețurile au luat-o razna! Șeicii din Premier League plătesc 33 de milioane de euro pe un fotbalist cu numai 12 meciuri la seniori

Lewis Hall (dreapta) face pasul de la Chelsea la Newcastle United. 
Foto: Imago
Lewis Hall (dreapta) face pasul de la Chelsea la Newcastle United. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 17 august 2023 14:24 / Actualizat joi, 17 august 2023 15:24

Newcastle United, echipă patronată de Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită, a ajuns la un acord cu Chelsea pentru transferul tânărului fundaș stânga Lewis Hall (18 ani). „Coțofenele” scot din buzunar o sumă consitentă pentru a realiza mutarea puștiului anonim la nivel european: 33 de milioane de euro!

Prin comparație, suma reprezintă aproape jumătate din cât a dat Liverpool pentru a-l aduce pe Anfield pe mijlocașul maghiar Dominik Szoboszlai (22), de 4 ori campion în Austria cu RB Salzburg și dublu câștigător al Cupei Germaniei cu RB Leipzig. „Cormoranii” au achitat 70 de milioane de euro în schimbul internaționalului din Ungaria.

Newcastle United a devenit o forță în Anglia odată ce echipa a fost cumpărată de șeicii din Arabia Saudită. A terminat pe locul 4 în sezonul trecut de Premier League și continuă să facă investiții de viitor. 

Parma joacă tare la transferul lui Dennis Man » Suma minimă de la care pornesc negocierile
ITALIA
Parma joacă tare la transferul lui Dennis Man » Suma minimă de la care pornesc negocierile

De aceea, trupa pregătită de Eddie Howe (45 de ani) îl achiziționează pe Lewis Hall, fundaș stânga crescut în academia celor de la Chelsea, scrie cotidianul britanic Daily Telegraph. Lewis Hall mai avea contract cu Chelsea până la data de 30 iunie 2026.

Newcastle United plătește 33 de milioane de euro pe Lewis Hall, un anonim de la Chelsea 

Lewis Hall a fost crescut în academia de la Cobham a lui Chelsea, acolo unde a evoluat la toate grupele de juniori ale londonezilor. 

A fost promovat la echipa mare în stagiunea trecută și a debutat în tricoul formației de seniori a lui Chelsea în noiembrie 2022, când trupa din capitala Angliei era învinsă pe terenul lui Manchester City, scor 0-4,  în turul al treilea din Cupa Ligii. Lewis Hall a fost atunci titular și integralist la Chelsea. 

Lewis Hall a adunat, în total, 12 meciuri în tricoul lui Chelsea, în toate competițiile, dintre care 9 în Premier League. Și-a trecut în cont o pasă de gol, într-un Chelsea - Chesterfield 5-1, partidă din turul 3 al Cupei Angliei. 

Lewis Hall fusese la un pas de Crystal Palace

Înainte ca Newcastle United să ofere 33 de milioane de euro, Lewis Hall a fost la un pas de Crystal Palace. Chelsea ar fi urmat să-l împrumute pe Selhurst Park până în iunie 2024. Mutarea nu se va mai produce însă, iar Lewis Hall va ajunge pe St James' Park, sub comanda lui Eddie Howe. 

Citește și: 

Vor să participe în Champions League de la anul! Saudiții și-au făcut planul și se adresează UEFA

Guardiola a câștigat Supercupa Europei, apoi a „înțepat” veninos la conferință: „O spun din Grecia: «vă mulțumim» mult!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
demostene1
demostene1  •  17 August 2023, 16:21

s-a stricat piata de la psg si neymar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează