INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Cauzele grave din spatele amenințării de a pleca a selecționerului campioanei mondiale. Inclusiv interferență politică! + E curtat de o mare forță a Europei!

Lionel Scaloni are contract cu federația argentiniană până în decembrie 2026 Foto: Guliver/GettyImages
Lionel Scaloni are contract cu federația argentiniană până în decembrie 2026 Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 16:32 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 17:53

Lionel Scaloni, 45 de ani, selecționerul care a cucerit Copa America, Finalissima și Mondialul cu Argentina, a sugerat că ar părăsi naționala albiceleste după 1-0 cu Brazilia pe „Maracana”. Motivele sunt multe: antrenorul e supărat inclusiv că președintele federației i-a cerut să-l sprijine pe unul dintre candidații la președinția țării!

Marți noapte la Rio de Janeiro, după o victorie mare, 1-0 pe Maracana în fața Braziliei, Lionel Scaloni a făcut o declarație șocantă. Selecționerul Argentinei, campioana lumii, a sugerat că ar putea demisiona, deși și-a prelungit în acest an contractul cu federația de la Buenos Aires până la sfârșitul lui 2026, după următorul Mondial.

„Acești băieți ridică mereu mai sus ștacheta și nu e ușor să continui să câștigi fiecare meci. Trebuie să reflectez asupra situației, voi discuta cu președintele federației și cu echipa, însă grupul merită să fie condus de un antrenor care să aibă toate energiile disponibile. A venit timpul să mă gândesc bine la ceea ce vreau să fac în viitor. Nu este un adio, dar am nevoie foarte tare să-mi pun ordine în gânduri", a declarat antrenorul.

Lionel Scaloni, detalii legate de echipă apărute în presă. Neînțelegeri pe tema Europa/Asia

De ce ar vrea Scaloni să renunțe la tot acum, într-un moment extraordinar, după ce a cucerit Copa America, Finalissima și CM? Potrivit Marca, sunt mai multe lucruri ce l-au nemulțumit, neînțelegeri cu președintele federației (AFA), Claudio Tapia, chiar legături cu politica pe care tehnicianul nu le-a acceptat.

Întârzierea prelungirii acordului cu AFA, negocierile durând patru luni, l-a afectat, dar alte detalii l-au iritat și mai mult. Cum ar fi detaliile ajunse în presă înainte ca el să discute despre ele, amănunte legate jucătorii pe care voia să-i convoace sau despre problemele medicale ale unor internaționali.

Sau faptul că selecționerul a propus ca naționala să joace amicale în Europa și i s-a răspuns că e preferată Asia, din rațiuni financiare. Sau neplata bonusurilor promise pentru titlul mondial. Nici lui, nici fotbaliștilor nu li s-au achitat acei bani până acum.

Lionel Scaloni n-a vrut să-l susțină pe Sergio Massa la președinția Argentinei, cum i-a cerut șeful federației!

Mai mult. Cel mai grav a fost că Tapia a încercat să-l implice pe Scaloni în lupta pentru președinția Argentinei. Liderul AFA, care făcea campanie pentru Sergio Massa, i-a cerut tehnicianului să apară alături de Massa într-o tentativă de a reduce avantajul lui Javier Milei. Selecționerul l-a refuzat. Până la urmă, Milei a devenit noul șef al statului.

Antrenorul cu cea mai mare ascensiune din fotbal și-a decis viitorul. O putere a fotbalului îl așteaptă!
OFERTĂ
Antrenorul cu cea mai mare ascensiune din fotbal și-a decis viitorul. O putere a fotbalului îl așteaptă!

Mauricio Macri, fost președinte al țării și al Bocăi Juniors, l-a felicitat pentru reacția sa: „Extraordinar, Scaloni, nu s-a lăsat intimidat".

Lionel Scaloni speră să antreneze în Spania. Ar fi pe lista lui Real Madrid

Ar fi și un motiv sportiv în gestul lui Scaloni. Antrenorul în vârstă de 45 de ani ar vrea să pregătească și o echipă de club. Și, cum locuiește la Mallorca împreună cu familia, i-ar plăcea să semneze în Spania.

Chiar astăzi, cotidianul iberic Sport a anunțat cu trimitere pe copertă că Lionel e pe lista lui Real Madrid pentru vara viitoare. Când, foarte probabil, Carlo Ancelotti va pleca la naționala Braziliei.

Doi posibili înlocuitori ai lui Lionel Scaloni la naționala Argentinei

La Buenos Aires au apărut și două nume ca posibili înlocuitori ai selecționerului, două nume importante ale fotbalului din Țara Tangoului: Pablo Aimar (44 de ani, unul dintre secunzii lui Scaloni) și Javier Mascherano (39, tehnicianul Argentinei U21).

Deocamdată însă, jucătorii lui Scaloni insistă ca el să rămână pe banca naționalei albiceleste. „Vrem să continue, pentru că e cel care a aprins scânteia pentru tot ce am realizat noi", a declarat Rodrigo de Paul, mijlocașul lui Atletico Madrid.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Înfruntăm la Euro un jucător pentru istoria fotbalului » Așa a ieșit simularea GSP a tragerii la sorți a grupelor turneului final!
EURO 2024
Înfruntăm la Euro un jucător pentru istoria fotbalului » Așa a ieșit simularea GSP a tragerii la sorți a grupelor turneului final!
S-au tras la sorți semifinalele și finalele barajelor pentru Euro 2024! Înfruntarea țărilor în război
BARAJ EURO 2024
S-au tras la sorți semifinalele și finalele barajelor pentru Euro 2024! Înfruntarea țărilor în război

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează