INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Se retrage Luka Modric? „Am luat o decizie” » Marca se înclină: „Un Federer al fotbalului”

Luka Modric ar putea continua să joace pentru Croația până la Euro 2024. Foto: Imago Images
Luka Modric ar putea continua să joace pentru Croația până la Euro 2024. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 12:43 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 13:19

Căpitanul Croației, ajuns la aproape 38 de ani, Luka Modric a mai pierdut o finală, are argint la Mondial și argint în Liga Națiunilor. Tocmai de aceea, crede BBC, ar putea continua să joace pentru Croația până la Euro 2024. Duminică seară, Croația a fost învinsă de Spania, 0-0 și 4-5 la penalty-uri.

Pe 17 decembrie, după finala mică a Mondialului câștigată de Croația, 2-1 cu Maroc, Luka Modric anunța că nu se retrage de la națională.

Veste importantă pentru Dinamo » Judecătorii s-au pronunțat în privința noului plan de reorganizare! Badea și Fabbrini au pus bețe-n roate
DINAMO
Veste importantă pentru Dinamo » Judecătorii s-au pronunțat în privința noului plan de reorganizare! Badea și Fabbrini au pus bețe-n roate

Luka Modric: „Suntem o putere în fotbal”

„Am reușit ceva extraordinar pentru fotbalul croat. Am vrut aurul și am fost aproape. Ne întoarcem acasă ca învingători. Croația nu e un miracol care apare o dată la 20 de ani, nu mai suntem demult o surpriză, am dovedit că suntem o putere în fotbal. 

Voi rămâne în această echipă. Nu ar avea niciun sens să nu joc în Liga Națiunilor, încă pot evolua la un nivel înalt. După aceea, vom vedea ce vom face”, declara el atunci.

Îmi pare rău pentru Modric. Sper că el va rămâne la națională. Trebuie să continuăm. Cine știe când vom avea o nouă ocazie de a cuceri un trofeu? 

- Robert Jarni, fost mare internațional croat

Se retrage Luka Modric? „Am luat o decizie” » Marca se înclină: „Un Federer al fotbalului”

Căpitanul, care a debutat pentru „Vatreni” pe 1 martie 2006, într-un amical contra Argentinei, la Basel (3-2), a fost cel mai bun croat în Nations League, a ajuns în ultimul act, după 4-2 în prelungiri cu Olanda, dar a pierdut finala, 4-5 la penalty-uri în fața Spaniei. 

Și toate privirile s-au îndreptat iar spre Modric. Se va opri după 17 ani, 166 de selecții și 24 de goluri sau va continua, sperând totuși să cucerească un trofeu, după argintul de la CM 2018, bronzul de la CM 2022 și încă un loc 2 în Liga Națiunilor 2023?

E un moment dificil pentru Luka Modric, la fel cum e pentru noi toți. El va anunța ce decizie a luat. Sunt mândru că avem o asemenea echipă. 

- Zlatko Dalic, selecționer Croația

Zlatko Dalic: „Dacă se va simți bine, Luka Modric va fi și la Euro”

Veteranul, 38 de ani pe 9 septembrie, a vorbit puțin despre meci, „E păcat, am luptat până la capăt. Penaltyurile s-au îndreptat în cealaltă direcție”, dar marea întrebare era despre viitorul său. „Am luat decizia, alegerea este foarte clară în mintea mea, însă nu vreau să discut acum despre ea”, a răspuns el în flash-interviul pentru Nova TV. Și a plecat.

În decembrie, după turneul din Qatar, selecționerul Zlatko Dalic afirma optimist; „Dacă se va simți bine, Luka va fi și la Euro 2024”.

BBC susține că „eșecul ar putea însemna că Modric va rămâne mai departe să lupte pentru Croația”. Orice hotărâre ar lua, Marca se înclină în fața lui: „Întotdeauna e o plăcere să îl privești jucând. Fotbalul său este universal. Luka e un artist, un Federer al fotbalului”. 

Felicitări naționalei Croației și eternului său căpitan, marele nostru Luka Modric, pentru extraordinarul joc din Liga Națiunilor și pentru atingerea finalei. 

- Mesajul lui Real Madrid, clubul lui Modric

Citește și:

Ce a remarcat Costin Ștucan la șefii FRF

Veste importantă pentru Dinamo » Judecătorii s-au pronunțat în privința noului plan de reorganizare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  19 Iunie 2023, 16:28

Foarte bine ca a pierdut, nu merita deloc sa cistige. L-am sustinut pe deplin in 2018 sa cistige balonul de aur dar acum lucrurile stau altfel, ar trebui sa se retraga urgent de la nationala si sa plece de la Madrid, trebuie sa inteleaga ca vremea lui a apus, in plus din cauza prezentei lui nu se pot dezvolta jucatorii tineri, si intr-o parte si in cealalta, exact cum facea si Ballack in 2010, exact asta i-a spus atunci si marele Lothar Matthaus.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează