INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Dennis Man și Valentin Mihăilă, lăudați și după eliminare! Ce note au primit românii de la Parma după „optimea” Cupei Italiei cu Fiorentina

Man și Mihăilă, aproape de o surpriză în Cupa Italiei
Man și Mihăilă, aproape de o surpriză în Cupa Italiei

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2023 13:32 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 13:46

Dennis Man (25 de ani), introdus în minutul 62, și Valentin Mihăilă, folosit titular până în minutul 70 în Fiorentina - Parma 2-2 (1-4), au avut evoluții apreciate în presa italiană. „Man a intrat cel mai bine în meci dintre rezerve. A fost unicul capabil să aprindă lumina în repriza secundă”, a scris agenția Parmalive.com. Care a punctat că „Mihăilă a dat semnale optime după o perioadă de coșmar.

Parma a părăsit aseară Cupa Italiei în faza optimilor de finală, cedând după loviturile de departajare la Florența (1-4). Echipa lui Fabio Pecchia a condus cu 2-0 până în minutul 83 și s-a văzut egalată în minutul 89.

Mașini incendiate și magazine sparte, după ce Santos a retrogradat pentru prima dată în istorie!
BRAZILIA
Mașini incendiate și magazine sparte, după ce Santos a retrogradat pentru prima dată în istorie!

„Cruciații" i-au utilizat în jocul de pe „Artemio Franchi" pe ambii români: Valentin Mihăilă ca titular și Dennis Man, introdus din postura de rezervă. Primul a oferit un assist la reușita semnată de Bonny (23), în timp ce fosta extremă a lui FCSB a prins ceva mai mult de jumătate de oră, în care putea schimba destinul calificării.

Man a jucat de nota 7, iar Mihăilă de 6,5

În pofida înfrângerii dramatice, presa italiană a remarcat prestația „tricolorilor", punctând revirimentul lui Mihăilă. „A irosit o ocazie clarissimă de gol, ce putea deschide scorul. Părea începutul unei noi seri slabe, dar de data asta Valentin a reacționat. A interceptat mingea din picioarele lui Kayode și l-a servit, cu luciditate, pe Bonny în mijlocul careului. 

Jumătate de notă în plus (6,5) pentru atitudinea avută: deseori a alergat în sprijinul defensivei și s-a sacrificat, ajutându-l pe Coulibaly în flanc. Semnale optime după o perioadă de coșmar", a scris agenția Parmalive.com. La Gazzetta dello Sport i-a dat lui Mihăilă numai 6: „A trimis în urzici mingea perfectă pentru 0-1, însă s-a revanșat cu pasa decisivă pentru Bonny".

Man, a doua ratare la rând de la 11 metri!

Antrenorul Pecchia a decis să-l menajeze puțin pe Man și să apeleze la el doar în repriza secundă. „La presiunea pusă în finalul partidei de Fiorentina, el a fost singurul capabil să aprindă lumina. I-a umilit pe fundașii adverși, driblându-i pe toți și șutând la poartă de mai multe ori. Le-a dat frisoane tifosilor viola. De unul singur a pus în dificultate apărrea celor de la Fiorentina, făcându-i pe suporteri să viseze. 

Dar de la 11 metri a ratat, a doua greșeală după penaltyul irosit cu Modena, de data asta a trimis mingea în bară", l-a caracterizat Parmalive. Din cauza ratării de 3-2 în prelungiri, Gazzetta dello Sport i-a scăzut calificativul la 5,5: „Christensen s-a opus golului său în rxtra-time și a greșit și de la punctul cu var".

Man a fost cel mai bun dintre rezerve. Spațiile deschise i-au pus în evidență tehnica și viteza sa, dar a fost servit de puține ori. Păcat de ocazia risipită în prelungiri după o mare cursă pe extremă. A numerit bara la loviturile de departajare - Forzaparma.it, agenție italiană

Citește și alte știri de fotbal internațional

Palmeiras, campioană în Brazilia pentru al doilea an la rând! Senzația de 17 ani a Realului a înscris în meciul decisiv
BRAZILIA
Palmeiras, campioană în Brazilia pentru al doilea an la rând! Senzația de 17 ani a Realului a înscris în meciul decisiv
Guardiola, surclasat de conaționalul Unai Emery » Aston Villa, pe podium în Premier League după o victorie uriașă: „Echipa mai bună a câștigat”
PREMIER LEAGUE
Guardiola, surclasat de conaționalul Unai Emery » Aston Villa, pe podium în Premier League după o victorie uriașă: „Echipa mai bună a câștigat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Danni23
Danni23  •  08 Decembrie 2023, 20:30

Am vazut meciul si pot sa spun ca Dennis Man chiar si-a batut joc de Fiorentina pare minciuna ca Man joaca in Serie B si aia de la Fiorentina in Seria A

cschaka
cschaka  •  07 Decembrie 2023, 15:08

Au jucat foarte bine Vali și Denis, aici se vede unde pun osul, adică la echipa care le plătește salariul :)

dresko321
dresko321  •  07 Decembrie 2023, 14:38

man a fost zero barat

Vezi toate comentariile (4)
Comentează